reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Katiuszka ales posta wystawila tu nam..jak zawsze na chwilke wpadlas:-D Julian ma preferencje co do ludzi, nie chce sie tak do kazdego usmiechac;-) I widzisz, po strachu, Angielki najedzone i zadowolone opuscily Wasze gniazdko, i pewnie beda rozpowiadac, jakie to Polki ladne, mile, schludne, goscinne i dobrze gotuja

Kok.o no to Ewunia dala czadu w pampersie. Pewnie miala uciechy przy tym kupsztalu po same pachy:-D Gorzej z paniami ze zlobka ha ha

Terefere na basenie dzis nurkujecie?

Zuzanka no bez jaj, ja tu caly dzien mysle i czekam na jakies wpisy na naszym i tym drugim watku, a tu nic. No ale czekamy na sprawozdanie i Twoje szczescie

Pieknaszyszunia
dobrze, ze dzis odpoczniesz i nie musisz nigdzie latac. Bez pracy jest fajnie, choc juz mi sie snila pare razy, dzis zadzwonilam i porozmawialam z kolezanka. Nie tona beze mnie w kazdym razie, a ja wykorzystuje moja wolnosc od pracy na maxa!

Ani@k i jak? Juz sie uspokoilas i moglas troche odpoczac? Wlasnie, dziecko, jedz dobrze i tresciwie, nie zaluj sobie zdrowego jedzonka a i o sobie nie zapominaj plizzz.

Gatto nie piszesz jak Kluseczka i jej zabki?Wyszlo cos juz?

Alex jak Cudenka i jak w domu? Nie wzielo Was wszystkich czasem to chorobsko?Oby nie

Aaronka???

Muma spi na kanapie po sutym obiadku, a Olus tanczy ;-)

Wy piszecie, ze bedzie dziewuszka, na 50% na pewno tak:-D Imienia nie mamy, nie gadalismy jeszcze o tym, za wczesnie. Ale bobo wyglada jak ludzik, jakos mi to juz latwiej sobie ukladac w glowie, ze On czy Ona u mnie w brzuszku sobie mieszka. Choc nie przypomina na razie o swojej obecnosci

Kochane, mam pytanie, ostatnio mam jakies wzmocnione pragnienie...Czy to to to czy mam sobie zbadac cukier?

Ostatnia edycja:
reklama
Aleksis po pierwsze nie śpię tylko zakupy robię właśnie na weekend w Almie Gochson jak Twoje zakupy???
Co do picia w ciąży to ja piłam wiadrami od samego początku, to bardzo dobrze, chyba że Ci później wyjdzie wielowodzie to trzeba mniej ale narazie pij na zdrowie :tak:

katiuszka - no ten post mnie zadowolił :tak: WApno kochana jest w płynie ,w syropie bananowe i daję 2 x po łyżeczce małej. Lipomal też już możesz 2 razy po małej łyżeczce. Teraz dawałam Olkowi trzy razy dziennie.

Lecę na fb podziwiać świeżo upieczoną Mamusię :tak:

koko no to nieźle młoda narobiła dosłownie w tym żłobie!

katiuszka hehehehehe serio to żelek i oscypek był duuużo pózniej od chrupka i biszkopta. Ale masz rację, ma jeść przecier owocowy i zupki, a chrupek nie musi. Julek pewnie dalej ząbki... U nas wychodzi ten jeden i już nim straszy, chwali, non stop na wierzchu go ma. Jakby specjalnie uśmiechał się tak, żeby było widać, że ma już przecież zęba! No i gryzie , że aż ślady zostawia gałgan mały.

Aleksis
dziś odpuściliśmy basen bo w Łodzi są tak niemiłosierne korki, że półtorej godziny jedziemy na ten basen, czasem nawet 1.40min, a eM nie wyrobił z roboty. W niedziele idziemy i może w końcu jakieś filmiki nakręce i foty porobię, eM z nim wejdzie na zajęcia a ja zabawię się w paparazzi.

Aleksis pij ile wlezie, mnie tez ciagle pic sie chciało w ciazy, potem tez nie lepiej, bo jak karmi sie cycem to tez 2 butelki wody dziennie idą;-):-) A Młoda dała czadu, dostałam spakowane w reklamówke obsr..ne ciuchy (hehe plama na pół pleców), a po drodze zrobiła powtórke z rozrywki i w domu musiałam ją znowu przebrać:-D Nooooooo postarała sie dzisiaj ;-)
tere, katiuszka Młoda miała byc jaroszem, no ale eM je mieso i juz jej dawal do sprobowania. W złobku, przedszkolu tez bedzie w menu mieso, a mnie chyba nie chce sie jej cały czas gotowac osobno do zlobka/przedszkola, skoro są tam obiady. A zeby wywalczyc osobne posiłki dla niej to raczej marne szanse, bo jest catering. Kiedys wybierze sobie czy chce jesc mieso czy nie. Bedzie widziała ze ja nie jem, wytłumacze jej dlaczego i sama podejmie decyzje;-)

reklama
Do góry