reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

nooo Gatto wreszcie się pojawiłaś:tak: to zamiast w urodziny leżeć do góry brzuchem, to Ty taka zalatana:-p A Gattinka super prezent dała mamie!!! wszystkie mamuśki marzą o takim prezencie z jakiejkolwiek okazji:-D nooo może tylko nie tere fere,bo ona ma to na codzień, więc dla niej to żaden prezent:-D pochwal się, co dostałaś od eMa i teściów:-p
zuzanka czytam i czytam i doczytać się nie mogę...co to za lekarza masz jutro?:sorry2: eee to z eMem poszłaś na wizytę? to chyba już gadacie, nie? chyba, że tylko tak formalnie:confused:
tere fere zazdroszczę wiejskiego zdrowego drobiu:tak: rosół na takim kogutku to całkiem inny rosół niż po sklepowym. No ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma...yyyy dobrze to napisałam??? żebym nie zrobiła z siebie kolejnej Wioletty Kubasińskiej hehehe:-D i jak po pracach na cmentarzu? pozrabiałaś wszystko jak się nalezy?
Aleksis ooo nawet mi nie pisz o takich drzemkach:-p ja to ledwo ciało moje piękne i zgrabne położę obok Julka...a ten już pobudka i tyle się naspałam:baffled: ale korzystaj póki możesz...bo i Tobie się skończy:tak::-)
szyszunia co tam u Ciebie? odpoczęłaś trochę?
Muma to Olek już zero cycka? tylko mm? jak tak, to powiedz mi ile razy dziennie takie roczne dziecko pije mleka? :sorry2: aaa i dzięki za linka z fotelikiem. "Na oko" mi się podoba, porównam jeszcze z innymi i coś wybierzemy.
kok.o widzisz jaką masz zuch dziewczynkę:tak: teraz już będzie tylko lepiej:-) czyli miejscówka w KFC jednak się nie przyda;-)

reklama
Ahoj :)
Nie nie to jeszcze nie porodówka...proszę mnie tu nie wywoływać do niej...jeszcze:sorry2:
Cały dzień na nogach, odkopałam pokój Mieszka, niby dzień wolny od pracy bo wzięłam te dwa okolicznościowe (ślub), ale rano wstałam, eM poszedł z Pepą na spacer, wrócił zrobiłam mu kawkę i położyłam się na chwile to 10 wybiła:szok:, śniadanko i za ten pokój się wzięłam... strasznie male mieszkanie wynajmujemy, mamy dwa pokoje tj. 35m2 i tak nie mam gdzie pewnych rzeczy upchać... spacerówka i inne pierdy mieszkowe na później na wierzchu i tylko po katach leżą...ehhh i to mnie tak przygnębiło..
Na 17:00 szkoła rodzenia do 19:30, później zakupy i o 20:30 w domu...
Od 5/11 lecę na L4 juz na całego, zero otwierania służbowego laptopa bo i tak nikt tego nie docenia u mnie...
Spać w nocy się mogę juz na tym lewym boku, biodro i noga mi cierpnie to juz świadomie się na prawym kładę, w nocy ze sto razy wstaje i później chodzę senna.
....wiem wiem, marudzę:-(
Jutro Was nadrobię, a teraz nogi w górę i czekam na masaż męża.
Spokojnego wieczoru Kochane, moze jutro bedzie lepiej u mnie ;-)

Katiuszka od tesciow zwyczajowo dostalam kase, tylko, ze nie podnosza stawki i od 4 lat ta sama...a tu inflacja i te sprawy :-D:-D:-D od eMka dostalam taki zestaw do makijazu z Pupa (bo ja wlasciwie przez cala ciaze i po sie nie malowalam i prawie wszystko sie przeterminowalo i poszlo w kosz) gdzie sa cienie (raczej pastele) i blyszczyki. No i dostalam perfumino Roberto Cavalli..ujdzie :-):-)

Ostatnia edycja:
Katiuszka,ale co do spania to dzis bylo blisko,zebym od 5.40 zaczela dzien. Bobuch zaczal mi gadac glosno w lozeczku,czyli juz musial dawno wstac,czyli sie dobrze rozbudzil. Dalam mu mleko a on dalej gada. No to wzielam go do siebie zgasilam lamke i usypiam,a tu maly robi mi cacy obslinionymi raczkami,a ze świtalo,to otworzylam galy i widze golutkie dziąsełka. No smial sie do mnie. A ja wymieklam. Cos tam mu poszeptalam i powoli zaczal sie sam usypiac. Hi hi.
A drób moglabym wam wyslac. Na prawde mam duzo. 3golebie,pare kaczek i jakies 15 podzielonych kur. Chyba na rok.
Moja Kubasinska nic ostatnio nie palnela. He he.
Ja mam na grobach porobione. U mamy to zawsze jest blysk,tylko u dziadkow dzis robilam. A dziadki obok mamy grob w grob wiec tez nie bylo duzo.

Szyszka,rozumiem Cie. Ja tez nie znosze pierdow i bibelntow po kątach.
Kurde pamietam dobrze te bezsenne noce z wielkim bębnem. Masakra. Lepiej juz z bobuchem malym sie spi mimo ze wstajesz co troche.

Gatto lubie kosm pupy. Super.

Hej, mialam ogladac film, ale dam se spokoj. Internet mi wolno chodzi to potem sie bedzie x razy zawieszac.

terefere przypuszczam, ze klikasz przez przypadek na dolnym pasku na ikonke PL przy znaku ? w niebieskim koleczku i np. zmienia sie na EN lub DE. Albo jakas kombinacja klawiszy. Ja tak lubie czytac gdy opisujesz swojego bobasa i siebie, jak sie calujecie,przytulacie. To jest takie sweet
Gratulacja Kochana, ze pani profesjonalistce majty opadly...Czyli nie jest niezastapiona. Wyobrazam tylko sobie, ile Cie to nerwow i czasz i nieprzespanych nocy kosztowalo. Bo mieszkanie to co innego, ale salon...Wow! Zaraz tam lukne na strone www

Z tymi wzdeciami to masz racje:zawstydzona/y:

Gatto no to mialas b.intensywne urodziny...Non stop w ruchu, mam nadzieje ze eM ugotowal choc kolacje, skoro corcia byla taka kochana i dobra dla mamy. I korzystaj z kosmetykow, zrob se oko ale nie na Maroko i zaraz sie lepiej poczujesz:tak: Ja tak mam, lubie sie umalowac i wymodelowac wlosy...Teraz to po domu chodze w koku i nie maluje sie, ale choc daje BB krem na twarz dla troche kolorku

Katiuszka he he mam nadzieje, ze mi sie kiedys skonczy...Zauwazylam dzis, ze mnie (.)(.) nie bola. Oby wszytsko bylo jutro ok...
Pieknaszyszunia nie martw sie, jakos dacie rade. Moze by tak poprzegladac szafy i sie pozbyc paru rzeczy? Ja tak robie, bo inaczej czlowiek by utonal w niepotrzebnych rzeczach. Zycze Ci powrotu dobrego nastroju w oczekiwaniu na Mieszka

Aleksis ogromniaste &&&&&&&&&&&&&&&&&&& i juz czekam na niusy, a to jeszcze cholera tyle czasu!!

Zuzanka za ciebie tez trzymam &&&&, ty tez o 10.30?

Muma, ale wczesnie dzis napisalas :-D:-D glutek byl juz wyspany?

Dziewczyny milego Halloween, kto tam lubi i swietuje;-)

Katiuszka pochwal sie zdjeciami Julcia w stylu wamp, moze cos odgapie i mlodej zrobie, choc nie mam zadnych gadzetow:baffled:

tere fere pewnie naciskasz CTR+SHIFT. Tak samo trzeba, żeby wrócić.

Pieknaszyszunia całkowicie Cię rozumiem. My mieszkaliśmy przez rok z małym na 36 m.kw, tyle, że mieliśmy jeden pokój. Byliśmy we dwójke z mężem, Adaś, no i jeszcze pies. Było ciężko, ale jakoś daliśmy radę. Fakt, że musieliśmy pozbyć się paru szafek, zeby wcisnąć łóżeczko. Wózek trzymaliśmy na korytarzu, no i jakoś to było. Wy też dacie radę.
Na szczęscie teraz się przeprowadziliśmy i jest dużo dużo lepiej.

Ja witam przy kawce, jejku ależ jestem wymęczona. Dobrze, że od jutra długi weekend.

Gatto - my codziennie niestety o 7mej wstajemy, czasem nawet chwilę wcześniej no ale śpi 11-11.5 godziny to nie mam co narzekać :tak: Da się przeżyć choć pewnie że wolałabym poleżeć do 9ej...
Ja też nie zabobonowa a Teść mój to już w ogóle nie, tym dziwniejsze, że 'wszedł; w tą historię ale widać potrzebował jakiegoś punktu oparcia..

Szyszunia - hehe no takie są uroki ostatnich tygodni już tylko marzysz o tym żeby się skończyło... Ale potem tęsknisz do ciąży bo się zaczyna dopiero :tak: Trzymaj się !!!

zuza - no tak, za Twoją wizytę też kciuki &&&&&&&&&& czekamy na relację !

katiuszka - super Pan Dynia z Julianka, ładnie mu w takim kolorze:tak: Co do mleka u Olka to rano i przed spaniem wypija butlę 240 ml, w ciągu dnia zjada kaszkę z mm w miseczce 150 ml i wciskam jeszcze tak 'pomiędzy' jednego małego Danonka. TO myślę, że starczy;-) Mleko mamy Enfamil 3 , wszystko po nim jest OK, wiadomo co mam na myśli, regularnie i w konsystencji która mi odpowiada, gorzej z zapachem ale cóż...:baffled::-D

Gochson
no ja mam nadzieję, że to staranka tak CIę wymęczyły :tak:!!

kok.o - :tak:było z góry wiadomo, że Ewcia zrobi w żłobie furorę , mój Oli też zrobi ale w innym znaczeniu :-D

Przymierzyłam strój , który mam na ten roczek Olkowi, hmmm, kupowałam go co prawda miesiąc temu ale miał zapas a portki się zrobiły takie ciasne, że mu chyba po zrobieniu miliona fotek zdejmę i założę jakieś luźne gatki. W takiej ciasnocie to on nawet torta nie zje ;-):-)

Głowa mnie znów ćmi od rana, ale to @ się zbliża , jak zwykle przed jakimiś uroczystościami u mnie, normalka..
Lecę do kuchni coś zjeść.

reklama
Do góry