reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Muma no tak to jest z tymi rozmiarami, część 86 jest ok, a część za małe. Z tym, że ja ubrań nie kupuję wcale, bo mam z odzysku po dwójce maluchów, więc też pewnie trochę porozciągane. Jedynie co kupujemy to buty.

tere fere u nas teściu świniaka przywozi 2 razy w roku, więc zamrażalnik też cały wypełniony. Nawet nie ma miejsca czasem, żeby chleb zamrozić.

reklama
ja czekam na M i idziemy na tę wizytę ,otworzyli Nam fajną małą przychodnię "dwa kroki" od nas więc mamy blisko :-) dzisiaj próbowałam się zapisać na wizytę do poradni hematologicznej na nfz i wyobraźcie sobie ,że terminy do końca kwietnia są pozajmowane :szok: :szok::szok: jakiś obłęd:wściekła/y:

Aleksis daj znać co u Ciebie na wizycie??
Gochson też chleb mrozisz :-)

a my mamy kurczaki za darmo ale z hurtowni niestety ,nie są to wiejskie :dry:nawet pewnie koło wiejskich nie stały :-D

eloo:-)
hyhy sie śmiejcie śmiejcie :-D Dzisiaj nie siedziałam w kfc bo na rehabilitacje jechałysmy, wiec Młoda w złobku była tylko ciut ponad godzine. Ja nie zdazyłabym dojsc do kfc, wypic kawy i wrócic na czas, wiec w tym czasie...hmmm.. poszłam kawe kupić w spozywczym po drodze i przez 20 min siedziałam na pętli i oglądałam odjeżdżające tramwaje:cool2::-).
Jak przyszłam do zlobka to wszystkie 3 panie zaczeły wychwalac Ewcie jakie to pogodne, usmiechnięte dziecko:-). A ona nawet nie kapneła sie ze poszłam, ze przyszłam i ze cos mówie, bawiła sie w najlepsze. Dopiero jak ją pani posadziła na tyłku i mnie pokazała to sobie przypomniałą ze ma mame:-D. A gaduła sie zrobiła!

Dobra, wpadłam na chwileczke, nie doczytałam jeszcze wszystkiego, jakies 2 strony mi zostały;-) bo siedze w kuchni i szybko coś pichce poki Młoda spi.

Gatto najlepsze zyczenia!!!!!!!!:-) 100 lat, zdrowia i pociechy z Kluseczki i eMa też;-):-)

zuzka a nie masz kogoś znajomego w tej poradni? Zawsze jest miejsce ale dla znojomków niestety tylko.

koko a zmienia się mała od momentu pójścia do żłoba? Tzn czy żłob ją czegoś nauczył, zmienił....
Dzieci lubią się nawzajem,są bardzo ciekawe. Jak Tim idzie na basen to każde dziecko by obmacywał i się cieszył. Miałam zrobić Twoje ciastka bananowo owsiane, ale zjadłam banana, a poza tym, Tymek nie je takich rzeczy, nie wiem, może się odchudza? Hihihihi ciastka nie, chrupka nie, wafla ryżowego nie...boszeee

Hej Kochane,
Ale pospalam!!! Chyba ze 3 godziny po obiedzie, wiec teraz brzusio bedzie mogl ladnie rosnac:-D
Zrobilam zupe krem z selera, ziemniaka, cebuli i pora plus ser camembert, wywar z warzyw, smietana i maslo. Dobra ciapa wyszla jak to ma w zwyczaju okreslac moje zupy creme moj M:-D
Zuzanka jutro mam wizyte jak i Ty, na 10:30. Przykro mi, ze to czekanie na Waszego Maluszka tak sie wydluza
Kok.o super kochana dzielna Ewunia jest. Smieszka, tez ja tak na watku czy na FB nazwalysmy, pamietasz?
Mama wygadana no to i potomek tez:-D
Dzis bylam na spacerku po polach, ladnie slonce swiecilo, ale chlodno. Potem zglodnialam, wiec musialam se cos ugotowac
Terefere moze i dobrze, ze Tymek nie chce takich pustych kalorii, woli konkrety?Jak mu podasz takie zupki na wiejskim kogutku to co on tam bedzie sie rzucac na wafle. Az Ci zazdroszcze tego ptactwa w sam raz do garnka
Katiuszka a jak dzis Julus?Pozjadal ladnie?
Muma a jak Wy? Latasz na miotle i masz pewnie malego stresa przed przyjeciem?A do tego smutek po Hani i wolne jej miejsce przy stole
Pieknaszyszunia co sie stalo? Zachorowalas czy juz jestes na ostatnich nogach i masz dosyc?
Caterina napisz wiekszej o Twojej strategii plizz. Kciukasy trzymam

Zadzwonie do Mamy
Na razie

Hej babolki kochane, melduje sie po calodziennej nieobecnosci w matrixie. Dopiero teraz mialam czas usiasc, poczytac co poklikalyscie i wreszcie cos skrobnac i nie, nie, nie nie leze pod niczym nabzyczona, ani kropli alkoholu do ust nie wzielam.

Dziekuje kazdej z osobna za zyczenia!

Mnie dzis corka zrobila prezent i pozwolila pospac do 8 :tak: potem eM przygotowal sniadanie i pojechalismy do Padwy do Sw. Antoniego, potem zaliczylismy ikea, jakies zakupy male, bo potrzebowalam w zasadzie tylko polki do szafy i tak nam zeszlo caly dzien prawie. Potem jakies szybkie zakupy spozywcze, potem przyszli tescie, kolacja i tym sposobem dopiero teraz moglam zasiasc do kompa.

Katiuszka dzieki za piosenke, o wolnosci spiewaja to w sam raz na urodziny hehehhehe:-)

Muma, ja jestem katoliczka w dodatku praktykujaca i takie zabobony mnie strasznie denerwuja. No, ale coz zrobic...

Tere fere super masz mieszkanie! Mnie sie cos takiego marzylo, ale jakos potem poszlo inaczej :-D

Ja "Na wspolnej" nie ogladam, ale mam znajomych tutaj, ktorzy adoptowali dziewczynke z Chile i czekali na nia 4 lata. I tak powiedzieli, ze sa szczesliwcami i tak sie fukslo. Musieli jezdzic na kursy do innego miasta (400 km stad), placic sobie hotel i wyzywienie przez 3 dni i nikt sie nie pytal o ich prace czy kase, musieli byc i koniec. OA weneckie ich co rok wysylalo do sadu i musieli potwierdzac, ze nadal sa zainteresowani adopcja. Ale opowiadali, ze ich znajoma para z tego samego OA po roku poszla do tegoz sadu i tak po potwierdzeniu ze nadal chca, sedzia im powiedzial, ze maja 2 miesieczna dziewczynke, wloszke (biale dziecko) czy ja chca?? oni podobno wybaluszyli oczy, ze takie szczescie im spada z nieba. Mieli po prostu fuksa, ze akurat w ten dzien dziecko dostalo papiery i na ich padlo i bec!

reklama
aleksis no właśnie widać że pospałaś, bo cicho na forum się zrobiło! A po zupie pewnie że będziesz miała brzuch...od wzdęć! hihihihihih:-D

Gatto jak na tyle rzeczy, które zrobiłaś, to i tak wcześnie zasiadłaś do nas.

Ejjj czy, któraś mi pomoże? Czasem am taki problem z klawiaturą, że zamiast y wpisuje mi się z i na odwrót, a zamiast naszych polskich liter jakieś wygibasy... Nie wiem jak ja to sobie włączam. Czy któraś wie co jest grane?

A co do mieszkania to powiem Wam, że i mieszkanie i salon miała mi robić znajoma klientka projektantka. Dosyć gruba ryba, bo zajmuje się już tylko ekskluzywnymi butikami w Polsce i dekoruje galerie w Bydgoszczy na Święta i centrum w Wa-wie jakiś plac...nieważne. No i miała mi robić tak po koleżeńsku za małą kasę i usługi w salonie. No i co, wypięła się na mnie, bo miała opóźnienia w zleceniach, nawet telefonu nie odbierała. Więc przy otwarciu salonu musiałam sama sobie poradzić, zła byłam i bałam się, że wiochę odwalę. Trudno. Po 2 tyg od otwarcia weszłą do salonu i majty jej opadły. Pokiwała głową i powiedziała: no...! Poradziłaś sobie Stara!
Ale byłam napuszona jak paw po tych słowach, spać aż nie mogłam z wrażenia, że tak dobrze mi poszło.

No to za mieszkanie wzięłam się sama i też się udało. Tzn wg mojego i jej gustu, bo każdy jest inny.
Zawsze słuchałam co ma do powiedzenia w kwestii wnętrza i wykorzystałam to jak umiałam.

Ostatnia edycja:
Do góry