reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Oj Elzbietko jak to cudoooownie wyglada!!!!!!! To takie piekne slowko i to jescze skierowane do mnie :-)...Wiem ze to wszytsko wskazuje na ciaze ale przeciez mialam ten 1 normalny @ owy dzien i nawet brzuch mnie mocno bolal...teraz tez zdarzaja sie chwilami b. delikatne bole @owe zwalszcz jak cos dzwigam..Boze, moze ja to sobie wszytsko wmawiam...Ale przeciez nie mam powodu po @ pogodzilam sie ze nic z tego..

Elzbietko kazdego dnia modle sie o to goraco.. Ale nie sadze bym juz zaslugiwala na ten cud...Ale gleboko wierze ze gdzies tam jest dla mnie przeznaczona dzidza...;-)

Znalazlam normy progesteronu :

Normy

Kobiety w fazie folikularnej:
Jednostki tradycyjne 0,1-1,15 ng/ml
Jednostki układu SI 0,3-3,5 nmol/l

Kobiety w fazie lutealnej

Jednostki tradycyjne 3,15-21,2 ng/ml
Jednostki układu SI 9,5-63,6 nmol/l

Kobiety w okresie menopauzy
Jednostki tradycyjne 0,1-1,0 ng/ml
Jednostki układu SI 0,3-3,2 nmol/l

Mężczyźni
Jednostki tradycyjne 0,1-1,0 ng/ml
Jednostki układu SI 0,3-3,2 nmol/l

Odchylenia od normy

Powyżej normy

Stężenie progesteronu wyższe niż 20 nmol/l obserwowane przez okres co najmniej 10 dni świadczy o wystąpieniu owulacji.
Wartości niższe niż 3 nmol/l wskazują na cykl bezowulacyjny.

Ja w 22dc mialam 64nmol/l i strasznie sie ciesze bo zawsze mialam taki niski progesteron a teraz bez luteiny i bez Duphastonu tak sobie ladnie urosl  :-D

Elu moze Bozia ma swoj plan i musze czekac... jesli tak coz... Poczekam :-)

Cale zycie czekam na dziecko... Nawet wtedy kiedy bylam jeszcze bardzo mloda i nie moglam sobie na nie pozwolic... I czesto w myslach rozmawialam ze swoim dzieciatkiem. wyobrazalam sobie co mu powiem i gdzie go zabiore, i wiele wiele innych cudownych rzeczy..
Dlatego dziecko bedzie nawiekszym szczesciem i cudem jaki moglabym w zyciu otrzymac...A najcudowniejsza rzecza bedzie kiedy je poczuje w brzuszku i kiedy nareszcie przytule je do siebie....
Nigdy nieczego w zyciu bardziej nie pragnelam...

alo alo jestem juz jestem !!!!!
Wiec ja pochodze z Krakowa,tak czy siak przejezdzam przez Gorny i Dolny Slask jak jade do rodzicow.Obecnnie mieszkam w Holandii.Moj pol maz jest holendrem.hloendrzy nie mowia tylko warcza(teraz i tak sie przyzwyczailam)ale mowie wam laseczki jak mnie podniecalo jak mi "warczal" w lozku do uszka ;) ;D
Dziewczynki zaczelam brac bromocorn,to jest na obnizenie PRL,powiedzcie ile czasu moze zajac kuracja??
aaaaaaaa
Przesylam wam linki gdzie bede miec slub i wesele
wesele
http://www.karczmarzym.krakow.pl/
slub
http://www.dworek.krakow.pl/
Wszystko w Krakowie!!!

dobrej nocki udanego dnia ora owocnego tygodnia !!!
Majeczka 3mam wszystkie 10 paluchow za testowanko ;)
wyglada na to ze bedzie pierwsza ktora porzuci nasz pokoj starowniek i przeniesie sie do "przyszle mamy"

reklama
LAPIS slicznie wygladaliscie !!!!!! W jakim miesiacu mieliscie slub?? Bo widze Cie w futerku na fotce.Przyslij tez zdjecie z bliska Twojego biustu ;D Tak wlasnie sobie Ciebie wyobrazalam jak wygladsza na fotce ;) A mezus calkiem mily zwirz ;) :laugh:
Co z reszta kolezanek?? Czemu sie nie chwla swoimi fotkami????

Do góry