reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

katiuszka jak sie robi zupke na 1 porcje?:-D pół brukselki, plasterek marchewki, różyczka brokuła, 1/4 ziemniaka ....:-D

kurcze, Ewcia odreagowuje chyba:-( wypłakała mi sie straszecznie wtulając sie we mnie, ale jak juz sobie załośnie popłakała to radosna zaczeła byc. Widocznie musiała emocje wyładowac, w koncu dzien pelen wrazen był:tak:

reklama
Gatto no fajna sofka. Ja też mam szary tylko narożnik, duży bo 330cm z dłuższej strony, a pufy chowają się pod podłokietniki, czy jak to się tam nazywa. Lubię duże posiadówy. U mnie są walki KSW. A kibiców mamy minimum ósemkę.

Muma a czemu Olek w nocy się bawił? W dzień dłuugo spał?
Ja mam w domu też podłogę szarą, w ogóle przeważa szary u mnie, ale dodatki mam wesołe. Zajebisty pomarań w łazience, w dużym limonka z fuksją...w kuchni też.

Aleksis, żeby Ciebie to dziadostwo żołądkowe nie dopadło tylko. No życzę Ci, żebyś do końca ciąży mogła pracować, bo czas jakoś fajnie leci.

Katiuszka Julek się wyspał z przygłuchymi dziadkami?

koko no to dziś byłaś dzielna kobitka!
Ja dziś dostałam pirwszą @, bo skończyły mi się tabsy, teraz pójdę po nowe też takie co blokują tą małpę.

Nie odczytałam do końca, bo muszę do bobuszka uciekać, komu nie odpisałam przepraszam.

Ogólnie z Tymkiem średnio nadal. Dzwoniłam do lekarza, jutro jak zrobi kupsztala, to zabieram zawartość do przychodni. Zrobią badanie na bakterie.

Hej Babki,leze i jem plus ogladam seriale. Aha i w kolejce ksiazki czekaja te od Mumy. troche czasem mnie pobolewa w podbrzuszu, wiec leze...

Terefere jasne, sprawdz, co sie dzieje z Malutkim. Od tego sa
Wspolczuje @ ale co zrobic. A te tabsy to bezpieczne sa?

Gatto tak, jutro na 9:45. Dam Wam znac oczywiscie co i jak. Jak bedzie juz widac zarodek i slychac bicie serca(ale to raczej dopiero od 6tc) to postaram se zrobic suwaczek dla Was i dla siebie
I jaki kolor wybralas ostatecznie?Ten czekoladowy braz i jasne poduchy? Bedzie super!!! Oh, uwielbiam wloski design

Muma ja tez mam pakiet 3 testow z II. Jesli chcesz wysle, adres znam:-p
Muma po ekonomii (ja tez ale za Chiny nie umiem oszczedzac i nie wydawac kasy), to pewnie badanie rynku ma za soba i bussiness plan szykuje. Jakby co, daj znac:tak:Moze razem cos wykombunujemy, jakas luke na rynku znajdziemy razem

Katiuszka ta, pilam ziolka chyba w 2011r, w zeszlym tez troche, w tym pare razy, wiec szanse chyba mam na akrobate zoltego niekoniecznie grzecznego albo w dwupaku jak to moja mama mi kracze:-D
Mam caly sloik, ale chyba je wyrzuce, bo mi sie sloik przyda, a z reszta juz "stare" sa-a moze wieksze dzialanie maja? Tej zupy bym nie wylala, sama bym zjadla ze smakiem

Kok.o Kochana, martwisz sie...Ale Ewuni sie raczej podobalo? Od kiedy myslisz powrocic do pracy?
Gochson reflektujesz na ziolka? Fajnie sie ma Twoj maluch, 2 babcie to naprawde luxus

Aleksis bede trzymala kciuki! &&&&& a koloru jeszcze nie wybralismy bo czas mamy caly miesiac. Jak ja w ogole kupimy bo moze jeszcze gdzies pojedziemy poobczajac:)
Tere fere jakie masz tabsy?? Ja niestety musze sie co miesiac meczyc z malpa.

tere fere trzymam kciuki za Tymka. Zawsze warto zrobić dodatkowe badania.

Muma , Aleksis a co dają te zioła, bo ja tam się nie znam. Ja to bym chciała grzeczną dziewczynke, bo mam psa (płeć męśka), M. no i synek. Tyle chłopów, że szok i jak się tak zgadają to będzie krucho ze mną.

Aleksis trzymam kciuki za wizytę. Koniecznie daj znać, co i jak.

Hej,

Aleksis &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i czekamy na piękny suwaczek !!!
:tak::tak::tak:

Ja po finansach ale to nie ma nic wspólnego z oszczędzaniem. Co najwyżej z dywersyfikacją ryzyka w portfelu tzn duuuużo na dzieci , trochę na eMa i co zostanie to dla mnie ;-)

tere fere - mam nadzieję, że u Was z każdym dniem lepiej i wkrótce już wszyscy będą zdrowi !!:tak: A dlaczego Olek wczoraj w nocy tak fikał nie mam pojęcia, dziś ładnie spał , co prawda tylko do 6.20 :baffled:

Gatto u Ciebie pewnie ładna pogoda, tutaj mgła taka, że chałupy sąsiada nie widać normalnie:cool:

Gochson -
ziółka wspomagają pracę jajników, regulują cykl, mnie pomogły, normalnie czułam jak mi wszystko buzowało w czasie owulacji. Mój eM też popijał ze mną no i jest Oluś :-p U mnie też eM , Olek, pies facet no ale jest i Julcia :tak:

Mieszanka 3 -Ojca Grzegorza Sroki , z "Poradnika ziołowego" , pobudzająca pracę jajników dla cyklów bezowulacyjnych

lebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr
koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr
macierzanka {Serpylli Herba} 50gr
pokrzywa {Urticae Folium} 50gr
dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr
rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr
ruta {Herba Rutae} 20gr
nagietek {Calendulae flos} 20gr
nostrzyk {Herba meliloti} 20gr
Łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny. Pić szklankę odwaru przed snem.
Aaa od razu powiem, że ja miałam owulację ale podkręcić chciałam nieco
:-)

Mam na dzisiaj dużo planów kulinarnych i porządkowych, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Kurczę, Babcia mi się strasznie przeziębiła, nie wiem gdzie bo generalnie siedzą w domu i tylko na spacer z opiekunką chodzą. Jak nie przejdzie jej do jutra to będę musiała wezwać chyba lekarza.

Idę po kawkę bo zaraz tu zasnę,
Miłego dnia !!!:-)

Ostatnia edycja:
hejka!!!
Aleksis kciuki ogromniaste &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Daj znać jak tylko wrócisz do domu!!!!!
tere fere ooo to fajne masz te kolorki w domu:tak:moja szwagierka w swoim "panieńskim" mieszkaniu ma łazienkę czarno-pomarańczową. Jak mi powiedziała, to lekko w szoku byłam...ale jak zobaczyłam na własne oczy, to powiem szczerze, że mi szczena opadła:-psuper!!!! teraz się budują koło nas i ma taką samą łazienkę robić, kupili już kibelek i brodzik w kolorze czrnym:eek: Na starym jej mieszkaniu były białe, tylko całe ściany w pomarańczowych płytkach, a blat,podłoga czarny marmur..czy jakiś tam kamień. No i to wyglądało fajnie, bo ta biel tych sanitariatów rozjaśniała, a teraz jak zrobią WSZYSTKO na czarno....no nie wiem....ale może bedzie ładnie. Jedno jest pewne, kibelka nie będzie musiała często szorować;-):-)noo ale co ja to chciałam...ahaa...no chciałam powiedzieć, że lubię jak w pomieszczeniach jest jaden kontrastowy fajny kolor:tak::-)
No i ciekawa jestem co tam znajdą Tymkowi w kupszalu:eek:oby nic poza resztkami jedzonka:-D
Gochson ja piłam te ziółka 3 miesiące, miałam robić przerwę, ale w trakcie trzeciego wskoczył Julek:-)Tak jak u Mumy czyłam mocno owulację. A wcześniej nic...zero objawów.
kok.o moje przygotowania do gotowania zupki wyglądają mniej więcej tak jak piszesz...kilka plasterków marchewki, pół ziemniaka itp.:-Djak mały jadł jeszcze małe słoiczki, to taka zupa wychodziła mi na dwie porcje,ale teraz je już duży słoiczek, no to ma na raz...o ile zje:baffled: Dzisiaj ma słoiczek, pomidorowa z ryżem i kurczakiem (grudkowa) no zobaczymy jak mu podejdzie. Po wczorajszym papraniu nie mam ochoty znowu się tak bawić;-) ja to nie mam cierpliowści:no: jak mi nie zje, to mnie cholera bierze...

Muma noooo i jeszcze przeziębienia babci Ci trzeba!!!! oby jej szybko przeszło i nie rozwinięło się to w coś poważniejszego. Dla starszych ludzi grypa nie jest za fajna:no: A babcia dalej w kosmosie? kiedyś jak pisałaś, że się pytała czy pogrzeb Teściowej będzie w telewizji....noo wymiękłam:-pnie jest to śmieszne, ale nie da się nie uśmiechnąć:sorry:
A u nas dziś cudne słoneczko
zapraszam na

Ostatnia edycja:
ahaa zapomniałam się zapytać...
dziewczyny czym smarować Julkowi buzię? ładuje wszystko do ust no i porobiły mu się drobne krosteczki dookoła buzi. Teraz mu już przyschły i takie suche placki są. Nie wiem czym to smarować? Jakieś propozycje???:-)

katiuszka - pewnie , że to było śmieszne z tą transmisją pogrzebu ;-) Tak samo jak któregoś dnia powiedziała, aaaa no tak Hania, no tak, dobry chłop był z niego ...;-)

Już mi opiekunka powiedziała, że dziś trochę lepiej z tym jej gardłem, uff...

Takie przyschnięte placki na buzi to może Linomag albo maść vit A+E ?

Gochson -
a jakiego masz psa ? :happy: I jak się 'dogaduje' z Synkiem ?:happy:

reklama
katiuszka ja też jak Adaś był mały to dawałam słoiczki, bo mojego nie chciał. Potem zmieniliśmy na gotowanie bo miał coś ala AZS i było podejrzenie, że na cos jest uczulony. Raz było lepiej raz gorzej, a jak skończył rok to wszystko minęło.
No ja czuje owulację - chyba, bo w tym miesiącu czułam, ale robiłam też testy owulacyjne, więc nie wiem czy czasem nie czułam dlatego, że test był pozytywny :-D

Muma mamy beagle i ma już 9 lat. Nie dogadują się wcale. Pies chce mieć święty spokój, a Adaś by go najchętniej zamęczył. No i pies jest strasznie łakomy, więc jak Adaś był mały to go drasnął. Był wtedy z babcią, więc do końca nie wiem jak to wyglądało. Czasem musimy go zamykać w pokoju bo nie da się pilnować dziecka, psa i robić np. obiad. Mam wrażenie, że jak go zamykamy to mu to wcale nie przeszkadza bo wtedy może się rozłożyć na naszym sypialniany łóżku i nikt mu nie przeszkadza w spaniu.

Do góry