katiuszka gotuje to za duzo powiedziane, bo: po pierwsze od poniedziałku do piątku siedzi z babciami i one robia obiad, a w niedziele jemy wszyscy u teściów. Mnie zostaje tylko sobota. Tyle, że on już je to co my. Trafił mi się obżartuch - krupniczek, naleśniki, rosół, ryż z warzywami i mięsem, barszcz czerwony, ryz z jabłkiem, gołąbki. Poza tym je z nami drugi obiad - oczywiście w małych ilościach...ale musimy mu dac, bo inaczej by nam nie dał nic przełknac. Ostatnio miał napał na kotlety mielone.
reklama
katiuszka79
Fanka BB :)
eee no to się nagotujesz....faktyczniekatiuszka gotuje to za duzo powiedziane, bo: po pierwsze od poniedziałku do piątku siedzi z babciami i one robia obiad, a w niedziele jemy wszyscy u teściów. Mnie zostaje tylko sobota. Tyle, że on już je to co my. Trafił mi się obżartuch - krupniczek, naleśniki, rosół, ryż z warzywami i mięsem, barszcz czerwony, ryz z jabłkiem, gołąbki. Poza tym je z nami drugi obiad - oczywiście w małych ilościach...ale musimy mu dac, bo inaczej by nam nie dał nic przełknac. Ostatnio miał napał na kotlety mielone.
Aleksis1
Dziewczyny,
jestem w szoku, ale pozytywnie.
Wlasnie teraz przeprowadzilam rozmowe z tym dokotorem z pracy. Chcial wiedziec, co sie stalo, czy bylam w szpitalu, to ze lekarz potwierdzil krwawienie i nakazal odpoczynek. W zwiazku z tym, ze od tylu lat sie staramy i mialam poronienie jaja w styczniu, nakazal mi odpoczynek i zwolnienie od pracy na okres 6 tygodni!!! Po tym czasie mam sie z nim skontaktowac i ustalic termin wizyty. Wysle raport do mojej szefowej i do mnie w cc. Jestem w szoku, a tak sie denerwowalam
Wlasnie teraz przeprowadzilam rozmowe z tym dokotorem z pracy. Chcial wiedziec, co sie stalo, czy bylam w szpitalu, to ze lekarz potwierdzil krwawienie i nakazal odpoczynek. W zwiazku z tym, ze od tylu lat sie staramy i mialam poronienie jaja w styczniu, nakazal mi odpoczynek i zwolnienie od pracy na okres 6 tygodni!!! Po tym czasie mam sie z nim skontaktowac i ustalic termin wizyty. Wysle raport do mojej szefowej i do mnie w cc. Jestem w szoku, a tak sie denerwowalam
Muma
Dziewczyny,
Ale SUPER !!!! No to dawaj tu chociaż na tydzień do mnie !! Brzmi jak jakaś ściema, w Polsce nierealne ;-)
zuzanka81
...szczęśliwa mama.
no widzisz Aleksis odpoczniesz sobie przynajmniej :*
cześć dziewczyny ja na chwilę bom w biegu dzisiaj :-)
Miłego dnia
cześć dziewczyny ja na chwilę bom w biegu dzisiaj :-)
Miłego dnia
kok.o
hej
wróciłysmy juz ze żłoba:-)
Dzisiaj na dłuzej Ewcia poszła, przyszłysmy przed 9 i ok 12.30 ja zabrałam.na poczatku planowałam posiedziec z nia troche, ale ona w ogole nie zwracała na mnie uwagi No to se poszłam ale po godzinie postanowiłam,ze podglądne co sie tam dzieje i trafiłam akurat na moment jak Młoda ryczała. Stałam pod drzwiami i walczyłam ze soba, zeby tam nie wejsc i jej nie zabrac No ale po przytuleniu mnie (Muma :****) zebrałam sie i poszłam na kawe. Jak Mloda odbierałam to panie mowiły, ze co jakis czas przypominała sobie, ze mnie nie ma i popłakiwała, ale szybko dało sie ją zabawić pospała pol godziny, cos tam zjadła (hyhy nie dopytywałam czy duzy bałagan zrobiła;-)) i ogolnie swietnie sobie radzi:-)
kurcze od 3 dni mam rozwolnienie, a dzis dodatkowo po wszystkim co zjem żoładek mnie boli:-( pewnei tez cos mi sie przyplątało..a na dodatek chyba pierwsza @ sie szykuje..heh
dobra, ide cyce wyciągać;-):-)
pa, na razie
Aleksis super!!! :-)
wróciłysmy juz ze żłoba:-)
Dzisiaj na dłuzej Ewcia poszła, przyszłysmy przed 9 i ok 12.30 ja zabrałam.na poczatku planowałam posiedziec z nia troche, ale ona w ogole nie zwracała na mnie uwagi No to se poszłam ale po godzinie postanowiłam,ze podglądne co sie tam dzieje i trafiłam akurat na moment jak Młoda ryczała. Stałam pod drzwiami i walczyłam ze soba, zeby tam nie wejsc i jej nie zabrac No ale po przytuleniu mnie (Muma :****) zebrałam sie i poszłam na kawe. Jak Mloda odbierałam to panie mowiły, ze co jakis czas przypominała sobie, ze mnie nie ma i popłakiwała, ale szybko dało sie ją zabawić pospała pol godziny, cos tam zjadła (hyhy nie dopytywałam czy duzy bałagan zrobiła;-)) i ogolnie swietnie sobie radzi:-)
kurcze od 3 dni mam rozwolnienie, a dzis dodatkowo po wszystkim co zjem żoładek mnie boli:-( pewnei tez cos mi sie przyplątało..a na dodatek chyba pierwsza @ sie szykuje..heh
dobra, ide cyce wyciągać;-):-)
pa, na razie
Aleksis super!!! :-)
katiuszka79
ooo Aleksis !!!! super!!! mam nadzieję, że wykorzystasz ten czas na odpoczynek, nic nierobienie, leniuchowanie, dbanie o siebie i Fasola!!!!
Kurdę...nagotowałam się zupy młodemu, a on się na nią wypiął musiałam mu zmieszać z papką słoiczkową. Cóż za brak szacunku do mojej pracy!!!!!!;-) idę uśpić gada, tyle będzie spokoju
Kurdę...nagotowałam się zupy młodemu, a on się na nią wypiął musiałam mu zmieszać z papką słoiczkową. Cóż za brak szacunku do mojej pracy!!!!!!;-) idę uśpić gada, tyle będzie spokoju
Muma
kok.o - no to jestem z Ciebie dumna ! Pewnie, że sobie czasem przypomni ale tam panie już mają sposoby, żeby zabawić dziecia wtedy Pewnie, że sobie świetnie radzi , w sumie to bardzo zazdroszczę
Jejku to uważaj na Ewę chociaż chyba nie da się do końca uważać przy tych infekcjach jelitowych..
Jejku to uważaj na Ewę chociaż chyba nie da się do końca uważać przy tych infekcjach jelitowych..
Aleksis1
Kok.o o kurcze zas cos... Moze rzeczywiscie @ nadciaga. Ja mam wlasnie 3 dni przed owrotnie, a w dniu @ to rozwolnienie.
Biedna Ewunia, ale sie przyzwyczai mam nadzieje na caloego i bedzie Ci pokazywac pa pa lapka, ze mozesz se isc bo ona chce sie z innymi dziecmi bawic
Zdrowka zycze!
Katiuszka Ty sie nagotowalas...Ja wpadne jak masz wiecej, lubie zupki bardzo. moze sama tez zrobie
Dla mieszkajacych poza PL wklejam link telewizji bez telewizora http://beztelewizora.blo.pl/
Biedna Ewunia, ale sie przyzwyczai mam nadzieje na caloego i bedzie Ci pokazywac pa pa lapka, ze mozesz se isc bo ona chce sie z innymi dziecmi bawic
Zdrowka zycze!
Katiuszka Ty sie nagotowalas...Ja wpadne jak masz wiecej, lubie zupki bardzo. moze sama tez zrobie
Dla mieszkajacych poza PL wklejam link telewizji bez telewizora http://beztelewizora.blo.pl/
reklama
katiuszka79
kok.o noo nie zazdroszczę...ja pewnie bym wymiękła i poprzytulała małegochoć wiem, że lepiej jest tak jak Ty zrobiłaś. Jak Muma pisze, panie tam mają swoje sposoby, pewnie nie z takimi płaczami sobie radziły. No ale wiem, że to średnie pocieszenie dla rodziców Mam nadzieję, że powoli Ewunia będzie lepiej znosić te chwile rozłąki, ale póki co i tak jest bardzo dzielna!!! noo a to, że czasem popłacze...przeciez to małe dziecko jeszcze. Mój to by się tam darł dopiero
Aleksis noo nagotowałam się!!! trochę wymieszałam ze słoiczkiem, a reszta do kibla poszła pierdzielę takie gotowanie!!! nie wiem co mu nie podeszło...grudki? szpinak? albo ma gorszy dzień? noo trudnooo....
Hehe ten link to dla mnie i Gatto, co? bo chyba nie mamy już innych emigrantek;-) ja dziękuję, mam polską tv:-) ale zerknę co tam ciekawego pokazują.
Aaa nie wie któraś jaki był wynik meczu? jakoś tak się zamotałam, że nie wiem...Noo raczej nasze orły przegrały...ale dużo???
Aleksis noo nagotowałam się!!! trochę wymieszałam ze słoiczkiem, a reszta do kibla poszła pierdzielę takie gotowanie!!! nie wiem co mu nie podeszło...grudki? szpinak? albo ma gorszy dzień? noo trudnooo....
Hehe ten link to dla mnie i Gatto, co? bo chyba nie mamy już innych emigrantek;-) ja dziękuję, mam polską tv:-) ale zerknę co tam ciekawego pokazują.
Aaa nie wie któraś jaki był wynik meczu? jakoś tak się zamotałam, że nie wiem...Noo raczej nasze orły przegrały...ale dużo???