reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

tiiaaaa...teraz wszyscy siedzą na fb i rozkminiają jak zrobić foldery:-D

dzieki dziewczynki, Ewcia na pewno szybciutko sie adaptuje, juz teraz, po 3 dniach dała rade prawie 4h, to niedługo w drzwiach bedzie mnie zostawiała ("idz se juz matka, chce sie juz bawic !";-):-D)
katiuszka no to se wyobraz jak ja mialam, prawie codziennie cos wymyslalam nowego, a Młoda wiekszosc tego rozsmarowywała na blacie i podłodze..heh, juz teraz lepiej jest, wcina calkiem nieżle. A zupke trza bylo zamrozic. Ja po ugotowaniu po raz drugi zupki, ktorą moda łaskawie 1 łyzeczke spróbowała a resztą pluła na odległosc, zamroziłam porcje w woreczkach do przechowywania pokarmu (zostały mi z czasów zabaw z laktatorem;-)). Niedawno odmroziłam jedną porcje, naprawde niezle smakowała ta zupka i...oczywiscie Młoda po 2 łyzeczkach zastrajkowała:wściekła/y:. Chwile potem wzieła w łape inne jedzenie i wszamała;-).
Muma hmmm a czego zazdroscisz??:eek: zakładaj ten żłobek to bedziesz miała takie scenki codziennie w zwielokrotnionej dawce;-):-D

a, wynik meczu 0:2 ... oczywiscie ze wtopiły orełki nasze... i trener juz stracił stołek
swoją droga to nie zazdroszcze pracy trenerowi reprezentacji... duzo od niego zalezy, no ale jak ma sie w druzynie 2-3 talenty, a reszta to kopacze pospolici, to co on ma zrobic??

Ostatnia edycja:
reklama
kok.o - zazdroszczę, że już zaraz będziesz mieć to za sobą :tak: Jak Olek pójdzie do dzieci to nie wiadomo co to będzie...
Jula chodziła pięknie, miała parę dni kryzys na początku ale generalnie uwielbiała i żłobek i przedszkole:tak:

A żłobka już nie chcę , pewnie jakiś sklep internetowy będzie ale jeszcze nie wiem z czym, z czymś małym, żeby paczek nie dźwigać :-D

kok.o dzielna z Ciebie mama. Mnie na szczęście to czeka dopiero jak pójdzie do przedszkola. Chociaż jak na początku wychodziłam do pracy to też wołał za mną "mama mama". Teraz tylko mówi "pa pa". No i zdrówka zyczę. A mnie jakos lepiej, nawet zjadłam co nieco. Jak zadzwoniłam do pracy, że zostaje w domu to jakoś przeszło. Czyżby to zatrucie "pracą" :szok:

Aleksis wypoczywaj i korzystaj z wolnego czasu.

katiuszka pamietam jak zrobiła kiedyś młodemu zupę dyniową. Ja się postarałam a on pluł, ale wtedy miał problem z grudkami. Teraz potrafi tyle napchać do buzi, że się zasem zastanawiam jak on to przełyka.

Kok.o no dzielna mama...ech pamietam te czasy co mi mamy w okna patrzaly i zal im bylo sie ze swoimi pociechami rozstac, a jeszcze gorzej bylo, jak taka mama przyszla, a dziec za cholere nie chcial isc do domu:eek: ciesz sie zatem, ze Ewcia z Toba idzie :-D

Katiuszka ja tez zamrazam jak mloda cos nie zje, potem odmrozone zazwyczaj wszama. Z reszta ja zawsze robie troche wiecej zupy i reszte zamrazam, a potem do kazdej czesci dodaje to co mi tam pasuje:-)

Ja dzis jakos nie mialam weny tworczej i mloda zjadla ze sloika:zawstydzona/y:

Aleksis no patrz jaka mila niespodzianka! Ten okres naprawde jest wazny, wiec lepiej jak poodpoczywasz :tak: Jutro juz czwartek...o ktorej masz wizyte?

Gatto Młoda na razie nie ma wyjścia bo chodzić nie umie:-D wiec gdzie ją zaniosą tam jest;-):-) hehe ja taka mamą byłam, sterczałam i nos do szyby przyklejałam jednoczesnie starając sie być niewidoczna;-):-D
Gochson nooo przedszkolaka to chyba ciężej bedzie zaadoptowac:sorry:.. ale miejmy nadzieje,ze gładko pojdzie i szybciutko kolegów polubi :-) W sumie fajnie teraz ma, babcie sie nim zajmuja, pewnie przescigają sie w rozpieszczaniu go;-):-) a on pławi sie w dziecięcym luksusie;-):-)

Muma kurcze, za późno wpadłas na ten pomysł, teraz juz nie nasikasz.... bo teraz w necie dobrze sprzedają sie testy ciązowe pozytywne, podobno dla kawału ludzie kupują testy z II :eek:

Ostatnia edycja:
kok.o -ale ja mam takie testy !!! i to sporo :-D Z Olim to mi został zapas to co dwa dni robiłam, żeby sprawdzić czy nie zniknie ;-)

Gatto my też dziś słoik wyciągnęliśmy z szuflady ale coś te słoiki już teraz nie bardzo Misiowi podchodzą :baffled:

Gochson -
dobrze masz z tymi babciami, też tak miałam jak córcia była mała, no może nie z gotowaniem:-p
A Ty piłaś już / pijesz zioła Ojca Sroki nr 3 ??? Bo u nas to pół dzieciów po tych zielach jest, tylko , że to raczej są chłopcy i średnio grzeczni :-D

Miłego popołudnia kobitki, papapa:happy:

Kok.o nie strasz. To ja bede ryczec w przedszkolu razem z nim. Sasiad z dolu jest w tym samym wieku takze licze na to ze beda razem w pzedszkolu i bedzie razniej.
Muma nic nie pije. Na razie ide na zywiol. Jak sie nie uda w 3 cyklach to bede kombinowac.

reklama
kok.o Gatto ja robię te zupki na jedną porcję, jakoś tak mi to wychodzi. A dziś nie mogłam i tak zamrozić, bo to zupa szpinakowa z mm. Wolałam nie kombinować:no:
hehe Gochson jak chcesz mieć synka, do tego żółtego akrobatę średnio grzecznego to polecam te ziółka:tak::-D
Aleksis Ty chyba kiedyś też popijałaś te ziółka, co?
Muma
jak będziesz zakładała ten sklep z pozytywnymi testami, a brakłoby Ci towaru, to ja Ci podeślę. Też mam kilka:-p:laugh2:
tere fere
gdzie się dziś włóczysz??? Tymek już zdrowy? a Tobie też już przeszły sensacje żołądkowe?

Ostatnia edycja:
Do góry