reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Wpadam poobiednio, ale widze, ze wszystkich wywialo na spacery:-D

Muma tez bym wolala w domu w milym gronie:tak:

My objezdzilismy 4 sklepy z kanapami (bo chcemy wymienic nasza), troche zorientowalismy sie w cenach i dobrze by bylo sie zecydowac do konca pazdziernika, bo czeka sie 2 miechy:-( zeby nie zostac na swieta bez sofy:eek:
Mloda teraz padla, eM poszedl umyc samochod, wiec mam chwile dla mnie:-)

Aaa Tere fere my jak Muma, jak nie ma huraganu i nie bije zabami wychodzimy (nawet z katarem)

Szyszka ale by bylo, ajkby Mieszko okazal sie dziewczynka!:szok:

reklama
Szyszunia lepsza dziewczynka w chłopackich ciuszkach niż chłopczyk w Hello Kitty;-):tak: Jak jajka były to będzie Mieszko !:tak:

Gatto -
i nic, zupełnie nic nie kupiłaś sobie ?;-)

Muma no nie, bo co? sofe se mialam kupic?:-D ale nie boj boba, jak mloda sie obudzi to idziemy znow na podboj jednego sklepu meblowego i innego ciuchowego:tak:

hej laseczki:-)
wczoraj o 21 padłam na pysk w łóżku i dopiero teraz , po powrocie ze żloba i rehabilitacji doczytałam (kurka, kilkaset stron wstecz;-)troche mi to zajęło! ale naklikałyscie!!! :szok:)....rany, najpierw sie wystraszyłam nieźle:szok:, ale uuuuufff Aleksis!!! wypoczywaj kochana, nie stersuj sie i nas przy okazji;-)
caterina gratuluje zdania egzaminu! ... znajac nasze PL realia to pewnie bediesz miala satysfakcje i.... obiecana w blizej nieokreslonej przyszłości podwyzke/awans:sorry:. Ale mam nadzieje,ze sie myle:no:
tere fere super, ze juz u Was lepiej!:tak:, zdrówka zycze :-)
co do kupy - Mojej tez specjalnie nie przeszkadza, nawet taka co to na plecy sie rozlewa:-D... na szczescie smierdzi straszecznie, wiec długo takiej maseczki nie nosi;-):-)
co do kawy - ja jestem ostatnio skazana na Prime. Tesciu zawsze kupuje nam ją, znaczy mnie raczej,bo eM nie pije kawy. Z czasow ciazy nazbieral mi sie niezły zapas, wiec jeszcze troche ją bede piła:-)
Gatto przepis wrzuce wieczorkiem, jak juz wolna bede. Po bieganiu:-) a dzisiaj chyba placuszki jakies zrobie... jak zrobie i wyjdą do tez przepis wrzuce;-)

aaaaa i ZUZOLu jeden Ty ... nooo! wiesz co... !;-):-)

Ostatnia edycja:
a ja chciałam tylko napisać ze zmieniając przeglądarkę (Gatto :***) wróciły mi opcje :-) jeżeli to będzie działać jak jutro włączę kompa - będę w końcu mogła normalnie pisać :-) super, nie???

juuuuż mnie kusiło aby napisać post pod postem.. ale nie! jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii edytuję!!! w końcu edytuję :-)

hej Babole, jeszcze raz
terefere fajnie, ze sytuacja na froncie sie unormowala. z eMkiem tez mam nadzieje
Kok.o o wrocilas, to dobrze. Pracujesz w nocy?
Gatto udanych zakupow zycze, w sensie nie tylko dekoratorskich.
Katiuszka na spacerze, Pieknaszyszunia prasuje i pierze, a ja caly dzien w wyrku, ogladam seriale wlasnie teraz ten S01E02 Devious Maids - Setting the Table - Zalukaj.tv rezyserem jest Eva Longoria. Fajne nawet takie babskie

Jutro tez zostaje w domu, czasem mnie cos zakluje na dole, ale sluzu brazowego juz nie ma. Cale szczescie, ale wole dmuchac na zimne.
Wlasnie pije kawe bezkofeinowa arabika, zaparzylam sobie poprzez filtr i ten taki plastkowy dings, nie wiem jak to sie nazywa. kawe kupilam w Aldi, smaczna nawet

Czekam na dostawe preparatu Femibion 1, kupilam w necie, wg testow Öko-Test zajal II pozycje. Tyle tego dziadostwa jest na rynku, ze wole zaplacic wiecej, a miec pewny preparat. Ale mnie kusi aby se przymierzyc te spodnie ciazowe:tak: No nie, juz schiza mnie dopada...
Jutro musze porozmawiac przez telefon z lekarzem w mojej firmie, takie mamy reguly, a potem sie z nim spotkac. Troche zadufany bufon jest, ale oleje go i bede mowic minimum.
Dostalimy z eM takie male poduszeczki z ziolami gorskimi, pachnie mi w sypialni jak na jakies lace w Beskidach:tak:Podobno pomaga w zasypianiu, he he.raczej to chyba bardziej sie nawdychamy i juz bedziemy miec odlot

Poza tym czekam na kase z urzedu podatkowego, zamierzam odlozyc na poczet "nieprzewidzianych" wypadkow i sytuacji. Dostalam potwierdzenie o zwrocie, ale kasy ni hu hu.
Mam apetyt ale dzis na suchej karmie, bo gotowac mi sie nie chce, zostalo z wczoraj
Chcialabym zrobic zupe dyniowa od przepisu Zuzy
A wlasnie, musze zobaczyc co u Zuzki

Kasica sie juz wylogowala chyba zupelnie

reklama
Aleksis a czemu musisz gadać z tym bufonem?

Jak masz możliwość finansową z odłożeniem kasy, to spróbuj zrobić jak ja. Od momentu kiedy poszłam na zwolnienie i jestem na macierzyńskim wszystkie pieniądze z ZUSu które dostaję przerzucam na konto dziecka. Cokolwiek dostałam kasy od kogoś dla małego wrzuciłam na konto, chrzciny na konto... Tym sposobem uzbierała się niezła sumka. Polecam. Nawet jeśli nie masz takiej możliwości wrzucać każdej kasy, możesz tylko te zaoszczędzone lub prezentowe.

Do góry