reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

hej a u mnie znowu coś się poplątało i będzie źle wyglądać (GATTO wybacz) byliśmy na szczepieniu.. oby szczepionka dobrze została przyjęta...ALEKSIS Patryk śpi, je no i zaczyna więcej gaworzyć.. słodki jest.. zdjęcia mam same praktycznie jak śpi.. KOK.O szacun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! u nas też jakieś biegi są organizowane.. tzn chyba.. bo znajomej mąż biega.. mi się przydałaby porcja ćwiczeń i na kręgosłup i na nogi i na brzuch.. MUMA trzymajcie się, buziaki i uściski posyłam :*** KASICA super że się wybawiliście za wszystkie czasy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
TERE kurcze.. ale mam zapłon.. Ty już jesteś spowrotem a ja Ci nawet nie napisałam abyscie się dobrze bawili.. ale widać moje myśli były skuteczne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tere fere kurcze fajowo mieliscie na tych wczasach...zazdraszcza! Mnie sie marza wlasnie takie wczasy all inclusive, coby sie byczyc i nic nie robic. W zeszlym roku bylismy nad morzem, to zadnych drinkow nie moglam, bo w ciazy bylam, no to przepadlo.

Kok.o kurcze tak na serio to szacun za wyczyn:tak: Musze przyznac, ze zaparlas sie i dokonalas:tak:
Ech...ja kiedys tez biegalam, chodzilam na fitness, az mi cos strzelilo w kolanie i szlak trafil wszystko. Tylko mi basen zostal i chodzilam z eMem, ale teraz jest mloda, to razem juz nie bardzo mozemy, a samej mi sie nie chce:-(zreszta eM przychodzi pozno z pracy, to nawet nie ma jak:-(

Muma myslalam dzis o Tobie...to byl na pewno ciezki dzien:-:)-( ech....przytulam...

Katiuszka moze ma "faze" mama, mama i tylko mama....

Moja za to zaczela gadac jak najeta, zwlaszcza mamamamama i wydaje mi sie, ze to wlasnie pierwsze "mama" bo skubana wie, kiedy uzyc. Zazwyczaj jak potrzebuje sie przytulic, lub, zebym ja wziela na rece.

Ani@k teraz często będziesz miała zakręconą głowę. To skutek uboczny macierzyństwa...hihihihii:-D

Katiuszka
nie wiem jak jest u Ciebie, ale ogólnie mój Timek jak był chorawy to był bardzo marudny, z resztą żaliłam się tutaj. Cały czas chciał na ręce i nawet usypiać normalnie nie chciał, tylko na ręce i na ręce. Normalnie już nie dawałam rady. eM zaczął więcej go zabawiać, żebym ja odpoczęła psychicznie od opieki nad małym, w tym czasie przestał chorować i mu przeszło marudzenie. :tak:
Albo po prostu ma ten czas, kiedy uświadamia sobie, że jest osobnym robaczkiem, nie zrośniętym z Tobą. Jest też taki przełom u dzieci, że kiedy mama znika nawet do kuchni, dziecko nie wie czy pojawi się zaraz, czy znikła na dłużej, bo nie ma poczucia czasu, więc zniknięcie na minutę przeżywa tak samo jak by wyszła na cały dzień. Zawitkowski pisze, że ten czas to właśnie 7-8 miesiąc lub już powyżej roku. Niestety musi przejść samo, a my musimy tulić brzdące ile wlezie, żeby czuło się bezpiecznie. ;-):-)

i ja sie odmeldowuje wieczorowa pora...
Ani@k podrzuć jakieś zdjęcia Patryczka:tak:
kasica widzę ze pobyt i zabawa udane, to najważniejsze...
tere fere Ty tez wróciłaś, opalona bardzo?
katiuszka współczuje ze mały daje w kość, ale to samo przed nami chyba:baffled:, przy dzisiejszym moim humorze chyba bym wyła razem z nim
Gatto Ty juz wróciłaś od siostry?
Zuzu jak było na Mazurach?
Muma ściskam!

My wrocilismy ze spotkania pt: Świadoma mama, teraz kolacja i padam,
czuje sie jak czołg wieczorami, humor do d...... cały dzień ryczeć mi sie chciało, dlatego nie właziłam na bb:sorry2:
idę się do męża poprzytulać:tak: dobranoc

SZYSZKA to złe samopoczucie i ochota na płacz jeszcze nie raz u Ciebie zagoszczą.. pocieszające jest to że to.. mija.. trzymaj się, jeszcze troszkę i na wstawanie co 1,5 godziny będziesz narzekać/zanik laktacji/itd.. ;) a zdjęcia Patryka wstawię.. jak mi się uda :) KOKO jeszcze raz gratuluję, tylko że nie pochwaliłaś się chyba która byłaś na tym podium.. myślę że nie 3.. tylko 1 lub 2!!!! :*** GATTO Patryk jeszcze nie mówi ale ja mam wrażenie że On też już wie jak wyrazić chęć bycia na rękach bądź być przytulonym ;) TERE ale to taki miły skutek uboczny :)) KATIUSZKA jak minęła noc??? chyba się Juluś uspokoił, co??? musisz Go odemnie wycałować - wtedy będzie bardzooo grzeczny :))) buziaki dla Was :*** ALEX__ :***

no dobra czas zmienić pieluszkę/nakarmić/wziąć na ręce :))) do później dziewczynki, miłego dnia wszystkim życzę :***

reklama
Ania to mnie pocieszyłaś;-), ale fakt trza się pomału przyzwyczajać do inności, ale dam rade przecież:tak:
Lece popracować troszkę, dziś mi sie przysnęło i teraz startuje nie od 8:szok: Miłego dnia babolki.

Do góry