reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

kasica wrawdzie Julek wyje jak syrena strażacka, ale muszę Ci szybko odpisać!!! Kobitko!!! z tego co piszesz, wynika, że masz wspaniałego męża!!! wspiera Cię, dodaje otuchy, robi wszystkie badania jekiekolwiek byś mu nie wymyśliła. Naprawdę jestem pełna uznania i szacunku dla niego! doceń go Kochana, bo naprawdę jest tego wart!!! bo wiesz...i święty w końcu się podda i będzie miał dość, nie? Działajcie na spontana, teraz nie wyliczaj, nie bierz żadnych leków oprócz kwasu foliowego i cieszcie się sobą po prostu:tak: A upragnione maleństwo wcześniej czy później się pojawi, zobaczysz!!!

Wiecie co Julek zrobił? siedzi na krzesełku do karmienia, niedawno wypił mleko i strasznie się wierci i kręci na nim. Mówię mu, żeby nie szalał, bo jest ładnie ubrany i niedługo pójdziemy znowu na spacer i jak się orzyga to trzeba będzie w domu zostać. A on nagle blee i rzygnął na blat od krzesełka a nie na ubranko:-D noo może nie rzygnął, mocno mu się odbiło:-pheheh odkiedy tak mamy słucha;-) ahaaa i nauczył się puszczać całuski, na razie samą buzią, bez rączki, ale i tak fajnie wygląda. Jak mi się uda, to wrzucę filmik na fb,
Oki,to zmykam na drugi spacer:tak::-)

reklama
No nie wierze!!! jeszcze nikogo nie bylo??? ja pierwsza o tej porze???????
nieprawdopodobne! watek nam zamkna!

Witam sie czwartkowo. Do weekendu juz niedlugo:tak:moze by sie na jakis szoping wybrac, coby sie odchamic troche :tak:
U nas nic nowego, pogoda super. Za tydzien wyruszamy do Monachium do mojej siostry na Octoberfest. Ciekawe, kto sie zajmie mala po tych litrowych piwach :-D:-D

hej kobitki

Gatto ja na shopingu dzisiaj byłam na szybko ,buty kupiłam ,bluzkę i koszulę dżinsową ;-)jutro wyruszamy do brata na mazury więc mnie nie będzie przez weekend ,mam nadzieję,że będziecie tęsknić :-p:-D:-D gotuję flaki ,szarlotka się piecze i odpalam żelazko więc zapraszam na kawę :tak:;-)a to u Ciebie jakaś impreza piwna???

Ani@k u mnie TSH niskie wyszło bo za dużo tabsów brałam się okazało :-D:-D:szok: ale się nie przyznałam i zmniejszył mi dawkę tylko i znowu za 3 miechy sprawdzenie a eMa weź w obroty niech Ci pomaga do cholery jasnej :wściekła/y:

ja wczoraj odebrałam wyniki z 13 dc robiłam Estradiol i testosteron wyniki :

E2 83,70 ( NIE WIEM JAKA U MNIE FAZA ,POWINNA BYĆ OWULACYJNA ALE PO OSTATNICH PRZEDŁUZONYCH CYKLACH TO NIE WIEM )

Testosteron 72 (14-76)

chyba trochę wysoki nie przekracza normy ale i tak mam wrażenie ,że za wysoki :-(

pozdrawiam cieplutko wszystkie babeczki

Muma kochana mam nadzieję,że się trzymasz :***

Zuza ja sie kompletnie nie znam na tych badaniach i co one oznaczaja:-(
Co ty nie wiesz co to za piwna impra Octoberfest????:szok::szok: nie wierze!! To najwieksza piwna impra w Niemczech na Bawarii! I ja tam mam zamiar zabrac Gattinke:shocked2::zawstydzona/y:

No i pewnie, ze bedziemy tesknic! nawet bardzo! i zazdraszczac oczywiscie!!

Ostatnia edycja:
aaaa no ta impreza no pewnie ,że wiem :sorry2::zawstydzona/y::tak: z Gattinką powiadasz :cool: no wiesz jak jest bezpiecznie to w sumie czemu nie ,chyba,że z kimś ją zostawiasz w hotelu lub u znajomych ?

I ja sie witam, pogoda do bani, pracować sie nawet z domu nie chce, ale cóż, lepiej tak niż wcale ;)
Gatto to Wy tak z siostra po świecie rozsiane:-), przynajmniej jest gdzie jeździć, aaa i zazdroszczę Ci tego festiwalu, nie byłam nigdy, ale chciałabym ten klimat poczuć, niby z wro bliżej niż z I ale zawsze coś...:baffled:
Zuzu uciekasz na Mazury a my w sobotę do Jeleniej G., nic po drodze i nie ma jak się spotkać:no:

Jutro mamy gości na oglądanie zdjęć, miałam piec ciasto, ale zrobię brzoskwinie w cieście francuskim (wszedzie ta francja sie przewija:cool2:, hahaha), jakoś tak mi się wszystko zmienia...
Zakupiłam sobie ksiazke "W Paryżu dzieci nie grymaszą" pewnie wiecie dlaczego[FONT=arial, sans-serif][/FONT]:-D:-D:-D mam nadzieje ze bedzie fajna, powiem wam później:-)
Aaaa i tez zakupiliśmy http://image.ceneo.pl/data/products...ebble-divine-denim-0-13kg-baza-family-fix.jpg wiec mamy juz prawie wsio, tylko moze brak aptecznych rzeczy, ale aptekę mam pod sobą jakby co:-)

Dobra wracam do joba.
Duzo ciepła w ten deszczowy dzien:tak:

no ta Gatto do siostry ja to dzisiaj dobra jestem ,ze sklepu wyszłabym dzisiaj z siatką jabłek na szarlotkę nie płacąc :-D:szok: wszystko podałam oprócz jabłek i pewna ,że już wszystko i do płacenia a Pani jabłuszka poproszę i gapię się na nią jak ciele w malowane wrota o co ho ???:-D:-D ale fajna sklepowa to zaczęła się śmiać ze mnie ;-)

szyszka leniuchu ciasto piec !!!:-pa nie jakieś tam brzoskwinie :cool2:;-) no wiesz nic dziwnego ,że z Francją Ci się kojarzą pewne rzeczy i ciągnie Cię do nich :-)

ooo zauważyć gluta ,więc dzisiaj zbajeruje M :-D:-p:-);-) więc jednak faza owulacyjna u mnie :tak:

Zuzanko oj to goraco bedzie bedzie goraco, nie tylko od piekarnika z szarlotka :-p:-p
No jak slusznie zauwazylas z lekkim opoznieniem, jedziemy do siostry mojej rodzonej, zamieszkalej w Monachium i tam zamiar mamy isc w porze popoludniowej na jedno piwko na Octoberfest :zawstydzona/y:malutkie takie (litrowe) :-D:-D to i Gattinka ta godzinke wytrzyma:tak:

Szyszka no ja tam nie wiem czy blizej macie z Wrocka, bo my tak jakies 6 godzin samochodem:tak: Mam nadzieje, ze Gattinka da rade;-)
A na October polecam, bo klimat jest jednak nieporownywalny z niczym innym. Te bawarskie stroje, przyspiewki, tance, po prostu super. Ciekawe ile kosztuje jeden Mass ? pewnie z 10 €:wściekła/y:

Zuzu jaki leń!!!:-D jak ja lezec nie mogę:-D:-D:-D
Gatto z wro tez jakieś 6h , no moze 7, ale wy macie lepsze drogi to od nas pewnie dłużej :tak:
Katiuszka jak minął dzień z Juleczkiem?
Aleksis jak zdrówko w domku?
Kasica zapracowana? Dalej kijki są w ruchu?
Ani@k ucałowania dla Patryczka;-) Jak sytuacja z emem, wyklarowała się?
Muma mam nadzieje ze trzymasz sie dzielnie, pozdrawiam ciepło.

Mnie jutro czeka masę spraw papierkowych, odbieram nowy dowód i się zaczyna łażenie po urzędach cd. dobrze ze pogoda ma sprzyjać bo dziś mnie dobiła... nawet kichanie mi się włączyło:baffled:
Pan Pepa zaszczepiony na wściekliznę, znowu skradł serce pani doktor:cool2:
Uciekam do moich chłopaków, bo coś Mieszko się uaktywnił strasznie, niech go tata okiełzna kołysankami...
Dobranoc babeczki.

reklama
Witam,
Ani@k gratulacje i podziw, ze tak wytrwala jestes. I eM zaangazuj, niech lata na miotle i pichci w kuchni, w koncu rownouprawnienie jest. I foteczki Patrysia prosimy

Muma****
Zuza szerokiej drogi na Mazury, ah az zazdroszcze
Gatto Tobie rowniez. Wypij tez za moje zdrowie;-) Piwko bedzie tak ok.10 ewra,mowili w TV
Aaronka jak w domu?Kryzys zazegnany juz?Malenstwo zdrowe? Daj znac
Caterina, Alex, Kasica, Kok.o co z Wami?Ciezki tydzien pewnie macie
Katiuszka fajnie, ze znalazlas kolezanke do ploteczek i picia kawki. W dwojke zawsze razniej, jedna drugiej moze dzieciaka przypilnowac. A Julus bystry chlopak i jak chce moze byc grzeczny:tak:
Pieknaszyszunia a jak Ty znosisz coraz wiekszy brzusio? Dajesz rade z kregoslupem i nogami? Kiedy nastepne podgladanie Mieszka?

Ja w ostatnich 2 nocach odczuwalam silne skurcze w podbrzuszu, dzis troche mniej. (.)(.) bolesne i ciezke, jak je wypuszcze na wolnosc to od razu poczuje, jakby wazyly 10 kg kazdy... Boze, nie cierpie ich
Wlosy mi sie przetluszczaja, syfki wyskakuja nieproszone i apetyt mam, tak jak przed @ a to dopiero 19dc. Jak rano sie zbudze to mam taki glod, zaraz mysle, co by tu wsunac. Wczesniej sie przyzwyczailam, ze musze odczekac 30 min po thyroxynie, a ostatnio olewam bom glodna. Ale sie nie nakrecam, bo to moze byc nadchodzaca @ - po jednej z IUI dostalam po 23 dniach, wiec sie wszystko moze zdarzyc.
Jutro na 9 rano mam wizyte u dentysty, przymiarka do koronki wrrr. Starosc nie radosc, zeby sie sypia, cycki opadaja, no i wez czlowieku nie wypij sobie:-D

Szykuje sie do spania, eM oglada film wojenny, obsada dobra, ale pora nie ta.

Dobranoc Babeczki

Do góry