reklama
zuzanka81
...szczęśliwa mama.
dziewczyny to krem i bardzo prosty jak tylko uporam się w kuchni to wrzucę ok? jest z pomarańczą i imbirem
Pieknaszyszunia
Fanka BB :)
ojj jak zupa dyniowa to idzie jesień, tak mi zawsze kojarzy tez czekam na przepis
Zuzu dobrze sie czuje, Pani do mnie ale ma Pani podziurkowaną żyłę jak sito, a ja do niej ze ja honorowy dawca to juz reka zahartowana. wyniki wieczorem, wiec się okaże co i jak, a w pon wizyta, toż to juz IIItrymest
Katiuszka jak synek?
Alex dalej masz szpital w domku, czy jest jakaś poprawa?
Aleksis jak samopoczucie, nadal trzymam kciuki wiec wiesz!
Muma no to Juleczka bedzie miała nowe wyrko, jaki kolor?
Zuzu dobrze sie czuje, Pani do mnie ale ma Pani podziurkowaną żyłę jak sito, a ja do niej ze ja honorowy dawca to juz reka zahartowana. wyniki wieczorem, wiec się okaże co i jak, a w pon wizyta, toż to juz IIItrymest
Katiuszka jak synek?
Alex dalej masz szpital w domku, czy jest jakaś poprawa?
Aleksis jak samopoczucie, nadal trzymam kciuki wiec wiesz!
Muma no to Juleczka bedzie miała nowe wyrko, jaki kolor?
zuzanka81
...szczęśliwa mama.
[h=3]zupa z pomarańczową gremolatą ( dyniowa)[/h][h=3]Składniki:[/h]
Dynię dzielimy na ćwiartki, po wyjęciu pestek kroimy. Cebule obieramy, siekamy i rumienimy na maśle. Dodajemy do niej dynię, dusimy razem, podlewamy bulionem. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 30 min. Ścieramy skórkę z 2 pomarańczy, odkładamy. Ze wszystkich owoców wyciskamy sok. Chili przecinamy na pół, wyjmujemy nasionka, strączek kroimy. Mieszamy z drobno posiekanym imbirem i skórką pomarańczową. Zupę miksujemy, dolewamy sok z pomarańczy. Przyprawiamy solą, pieprzem, cukrem. Podajemy z gremolatą i pestkami dyni.
PYYYYSZNA jest bo już zrobiłam
SMACZNEGO
- 1 kg dyni
- 2 małe cebule
- 2 łyżki masła
- 1/2 l bulionu warzywnego
- 4 pomarańcze
- strąk chili
- korzeń imbiru
- sól
- pieprz
- cukier
- garść pestek dyni
Dynię dzielimy na ćwiartki, po wyjęciu pestek kroimy. Cebule obieramy, siekamy i rumienimy na maśle. Dodajemy do niej dynię, dusimy razem, podlewamy bulionem. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 30 min. Ścieramy skórkę z 2 pomarańczy, odkładamy. Ze wszystkich owoców wyciskamy sok. Chili przecinamy na pół, wyjmujemy nasionka, strączek kroimy. Mieszamy z drobno posiekanym imbirem i skórką pomarańczową. Zupę miksujemy, dolewamy sok z pomarańczy. Przyprawiamy solą, pieprzem, cukrem. Podajemy z gremolatą i pestkami dyni.
PYYYYSZNA jest bo już zrobiłam
SMACZNEGO
katiuszka79
Hej! Nadaje z teł. Jesteśmy w przychodni, gorączka od rana 38.3. Nie czekałam, bo jutro i w niedziele zamknięte,a po szpitalach nie chce jeździć. No zobaczymy co powie. Napisze później.
Pieknaszyszunia
katiuszka powodzenia i uściski dla Juleczka!
reklama
Aleksis1
Hej! Nadaje z teł. Jesteśmy w przychodni, gorączka od rana 38.3. Nie czekałam, bo jutro i w niedziele zamknięte,a po szpitalach nie chce jeździć. No zobaczymy co powie. Napisze później.
Kciukasy! Oby Julus wyzdrowial. Snilas mi sie dzis, a to dobry znak. Buzka