reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Ani@k brawo kobitko!!!! a widzisz!!!! szkoda, że u mnie nie dało rady...no ale nie wiedziałam tego co teraz :sorry:aahhaaa i jak się już całkiem ogarniesz to wrzuć fotki Patrysia:-) buziaczki dla malucha!!!
Gatto ja też zaglądałam, nic nie było widać....aż tu nagle biały punkcik, a rano zębol :szok::tak:tak więc czasem to moment i już jest:tak:

reklama
witam się z kawką:)
Wczoraj bylismy u siostry w szpitalu,Martynka jest PRZEPIĘKNA!!:tak:całą główkę ma w czarnych włoskach,jest kochana i urocza!!Niestety dostała żółtaczkę i dzis lezy pod lampami,jeszcze nie wyjdą do domu:-(.
Ale jest mega,mega słodka!!!
Wesele uważam za udane!!!!!!!!!!!!!!:tak:z moimi kuzynkami,z naszymi męzami non stop szaleliśmy na parkiecie!!!;-)jedzenie,było zajefajne!!matko,było wszystkiego tak dużo i takie nowe,ciekawe dobre rzeczy do zjedzenie,była pieczona świnka:tak:,która był bardzo smaczna!!ogólnie było super!!!!

Wczoraj mięlismy wizytę w klinice leczenia niepłodnosci..........Lekarz trzymał nas chyba z 40 minut,pytał o wszystko,oglądał wyniki,wypisy ze szpitali itd......no i zapytał czy biore jakieś leki,itd...powiedziałam,że biorę witaminy(powiedziałam mu jakie)i wymieniłam jakie leki biorę,że Acadr,duphaston od 18 dc,że brałam tez Encorton(ale teraz juz go nie biorę),i ze od pozytywnego testu ciązowego mam robić zastrzyki Clexane.
Pytał,czy jak zachodziłam w tamte ciąze,tez brałam leki???..powiedziałam,że nic nie brałam!!!!
A on do mnie mówi tak,-od kąd pani zaczeła brac leki,to nie zachodzi pani w ciąże,tak??---powiedziałąm,że tak jest!!A on powiedział,że mogę tymi lekami robić sobie antykoncepcję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:szok:...bo cos mu sie nie zgadza,że leków nie było-były ciąże,leki są-ciąży nie ma!!!!!!!!!!!!!!!
Powiedział,że na 3 mc.mam odstawić wszystkie leki!!włącznie z witaminamy!!po prostu wszystko!!!!!!!!!!!!!!!Adam,też ma nie brać nic,nawet tych ziołowych,zobaczył Adama wynik i powiedział,że jego wyniki są ok!!że plemniki maja dobry ruch,że jest ich dużo itd!!!
Powiedział,że jak po 3 mc.nie zajdę w ciąże to mamy się zgłosic do niego,wtedy pomyślimy o innym sposobie,i iui.......ale narazie ,przez te 3 mc.mamy się starac naturalnie,bez leków!!!Powiedział,że jak uda się zajść w ciąże,to On przepisze leki na podtrzymanie ciąży,że by do kolejnego popronienie nie doszło,ale leki bym brałą jak w ciąży będę,nie zanim w nią zajdę!!!!!!!!!!!Zrobił mi usg,powiedział,że wszystko jest ok,że pęcherzyków mam dużo,że niedługo owulacja będzie itd...
Lekarz bardzo konkretny wydaję się......Mi kazał zrobić jeszcze wyniki na hormony,estradiol,a Adamowi wynik nasienia .................

Dzien Dobry,

Kasica gratuluje Malej Siostrzenicy!
Wizyta sie udala i jestescie pelni nadzieji i spokoju, ze sie uda naturalnie.
Zaciekawilo mnie z tymi lekami u Ciebie, ktore moga miec efekt antykoncepcyjny. Czy powiedzial cos wiecej na ten temat?
Raz dwa i wpadna II kreski, zobaczycie. Kciukasy! Teraz tylko przytulanki co 2 dni i robic test!
A jak ta Twoja prolaktyna? Juz w normie?

Ani@k gratulacje dzielna Mamo! Cieszymy sie wszystkie, ze Ty sie tez cieszyc i "mleczarnia" funkcjonuje wspaniale

Fotki na kolko poprosimy
Alex dzieki Kochana. Ah, jak Ty to robisz? Sama wszystko?Caluski i pozdrowienia dla Cuda aby szybcutko wyzdrowial, dla eM taz i usciski dla Cudenki

Kok.o jak Twoja Mala Panienka-popyla dalej i wyciera pupa wszystkie katy? Chodzicie na basen dalej?To bedzie sportowiec z Ewuni. A z tymi slodyczami to Ci sie nie dziwie, jesc trzeba by nie marudzil, ze znosi do domu dla Ciebie i potem leza i sie psuja:-D Wiecej moze nie kupic

Katiuszka a jak Twoje plany na dzisiaj, tzn. kucharsko-spacerowe? Jamajczyk spakowany? Moze mu trzeba kopa zasadzic w d...e aby nabral tempa. Eh ci sasiedzi. Wyspaliscie sie chociaz?

Muma a co u Rodzinki? Olus grzeczniutki dalej czy pokazuje rozki?
Zuzanka jakas chyba troche podlamana po tym weselu...E tam, olac ich, zawsze sie znajda Jasniepanstwo, co to wyzej du...pe maja niz sr....ja. Uwielbiam ten tekst

Terefere- Tymus jez zdrowiutki i pelny wigoru? Dzis w pracy czy w domku?
Pieknaszyszunia juz w pracy?Jak sie czujesz?
Aaronka chyba wrocila juz z wojazy... Zdjecia na FB super. Wypoczeliscie? Jak Jagodka?

Caterina odsypia po sluzbie chyba... Napisz co u Ciebie
Gatto i jak, wyszedl zabek? Daj znac

Wczoraj moj pecherzyk w 9dc mial 13mm, rosnie, jutro kolejne USG i w piatek bedzie IUI b.prawdopodobnie
Cysty nie sa aktywne, tzn. nie produkuja hormonow, dlatego nie ma przeciwskazan do inseminacji

U mnie sloneczko, wstawie reczniki kapielowe, kawka wypita.

Aleksis,wczoraj odebrałąm wynik i prloaktyna wynosi 18,81(norma do 23),więc jest dobrze...i oby tak zostało!!...co do Bromka..też kazał mi go odstawić!!!!!......powiedział,że po miesiącu mam zrobić wynik na prolaktyne,bez zażywania Bromka.......powiedział takie cos,że jest jakas tam norma np.do 30 ,a ja moge mieć ja do 40,że każdy organizm jest inny,że przed ciążami nie robiłam wyniku ma prolaktyne i tak zanpawde nie wiedziałam,czy jest za wysoka,czy jest dobra!!a,w ciąże zachodziłam,więc na daną chwilę wszystkie leki mam odstawić,a za mc.zrobić wynik na prolaktyne.
Aleksis,co do tych leków powiedział tylko tyle,że jak nie brałam nic kompletnie to w ciąże zachodziłam :od razu"bez problemów...a od kąd zaczełąm brac leki,na utrzymanie ciąży,to w ciąże nie zachodzę:-(,że byc może u mnie powodują one efekt anytkoncepcji!!powiedział,że jak zajdę w ciaże to on przepisze mi leki na utrzymanie ciąży,ale to dpoiero jak w nia zajdę,a nie teraz!!!!...powiedział,że jak naturalnie sie nie uda to będe stymulowana i będziemy próbowac iui...

helloooo...
Kasica widzę, że wizyta zaliczona do udanych:tak: lekarz konkretny, jakiś plan działania jest...teraz odstawić wszelkie tabletki, pozytywnie się nastawić, zakasać spódnicę do góry, Adaśka w obroty i heja!!!!;-):tak::-) no ale patrz! jeden lekarz każe jeść tabletki garściami, drugi znowu odstawiać...no i bądź tu mądra:eek: trzymam kciuki za te 3 mieciące!!! oby były owocne :tak: będą!!! będą!!!!&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

A reszta babek znowu labuje....coś nam ten wątek podupada, nie?:sorry:

A u nas nocka zaliczona do udanych:tak: jedna pobudka z małym płaczem o 3, o 5 na jedzonko i 6:30 pobudka. Kurka...chyba sobie przestawił godzinę wstawania :cool: oczywiście na wcześniejszą:crazy: nooo ale trudno...
Uwaga! mam kolejne pytanie z serii dzieciowego żywienia:zawstydzona/y: kto tam zapisuje,to wyciągać notesy:-D Mamuśki, od początku lipca wprowadzam ten gluten, nie? no i teraz już niby mija ten czas ekspozycji. Mogę dawać na śniadanie taką kaszkę przenno-owsianą z Bobovity "smaczny brzuszek"?:eek:tam jest napisane, że ta kaszka pomaga wprowadzać gluten, ale jakoś nie mogę odszyfrować jak...coś że jedną łyżeczkę...ale na ile mleka i co dalej..to już nie wiem:eek: Na razie zrobiłam tak, że dałam 150ml mm, do tego jedną łyżkę tej kaszki i 3 normalnej ryżowej. Młody zjadł ze smakiem, ale teraz siedzę i patrzę na niego czy mu się nic nie dzieje:cool2: jak któraś wie, to będę wdzięczna za poradę;-):tak:
oki, idę skończyć śniadanie. Wpadnę jeszcze jak młody będzie się bawił...ewentualnie spał:-p

Ostatnia edycja:
katiuszka,właśnie jeden mówi,zeby brać..drugi odstawić...wiec mętlik w głowie,ale na te 3 mc.odstawię,"kupić,nie kupić-potargować warto"...a nóż sie uda??!!!;-)

Kasica widze, ze konkretny lekarz! Teraz sprobujcie jak mowi on. Tez slyszalam, ze czasem dupek moze dzialac antykoncepcyjno, ale za chiny ludowe nie przypominam sobie dlaczego.

Aleksis zeba niet jeszcze;-)

Katiuszka ja wprowadzalam ten gluten tylko tydzien i w dodatku NIE jak sie powinno, bo dawalam mlodej chleb znaczy skorke i pizze tez to obrzeze i po lyzeczce kaszki manny z glutenem do mleka. Robilam to tylko tydzien i potem jej normalnie dawalam te kaszki z glutenem, bo ona ryzowej ani kukurydzianej sie nie chyci nawet za milion dolarow!

reklama
Hej Dziewczynki,

Ani@k brawo !!! super, że się udało !!:-):-):-) A gotowałam w tzw międzyczasie, raczej kosztem prasowania :-D

Aleksis, kasica &&&&&&&&&&&&&&

kasica Pewnie, że warto spróbować odstawić leki !! Ja bym tylko kwas foliowy zostawiła sobie i eMowi ;-) I mocno uwierz, że się uda i duuuuużo działajcie !!:tak: Optymalnie co 2-3 dni , ufff ciężkie miesiące przed Wami:-D

Aleksis - fajnie, że cysty siedzą cicho i teraz nic nie przeszkodzi II !! Na święta będziemy tu już foty z usg oglądać :tak:

Oluś dalej grzeczny, normalnie kochany słodziaczek !:tak::-) Gada tak słodziutko, muszę Wam to nagrać choć trudno nagrać jego gadanie bo jak mnie widzi z telefonem to przestaje ;-)

katiuszka my teraz jemy te kaszki zdrowy brzuszek , na taką miseczkę do kaszki wrzucam 3 miarki mm i do tego kaszki tyle, żeby konstystencja była OK:happy: I już :tak:
Co do ekspozycji na gluten to chyba chodzi o to , że się zaczyna dawać jedną łyżeczkę gotowej kaszki glutenowej :tak: Tzn już zrobionej, Ale my zawsze jedliśmy więcej, zaczynaliśmy od manny Bobovity.

Oj lecę bo mnie przywołuje Dzieć :tak:

Do góry