reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

zuza - taka pogoda sprzyja smutkom:confused2: U mnie też wyłażą różne takie tam:cool:
Ale nie dajemy się ;-) Już niedługo znowu wyjdzie słonko i wszystko będzie cool:tak:***

No właśnie a foty gdzie są !?:-D

Gatto - dobre masz kaszki , spoko:tak: Ja teraz trochę jestem na tamtych bo niby na brzuszek dobre, a Oli coś tam miał z tymi biegunkami.

reklama
Gatto czyli Ty robisz kaszkę manną na wodzie tak? jakbyś robiła mleczno-ryżową np. albo mleczno- kukurydzianą, to one mają w składzie mleko modyfikowane, więc zalewasz wodą. Same ryżowe robi się na mm... Wiesz...taka kaszka na śniadanie to raczej ma być mleczny posiłek:eek: więc ja bym robiła coś na mleku.
Muma heheh tu się nie ma z czego śmiać, tu płakać trzeba:tak::-) ale ja to mam gdzieś... czasem coś tam se zaklnę na swoją figurę...np. jak widzę takie laski jak Kasica...ale ogólnie to luzik:-p
Cholera jasna!!!! młody siedzi na kanapie, już mu ją rozłożyłam, żeby miał więcej miejsca, nawrzucałam mu chyba zpołowę zabawek z tego kosza, a ten i tak się spina żeby do niego wejść!!!!:wściekła/y:

Katiuszka akurat otworzylam taka wielozbozowa - owsiane sniadanko i ta akurat jest z woda, aczkolwiek mam tez takie co sie robi na mleku.

To moze otworze druga, ta na mleku i jej bede na zmiane dawac?

Zuzanka aaaa to bosko wygladalas:tak::tak:

Dziewczynki nie smuccie sie, jak Wam brakuje slonca to zapraszam do mnie, u nas jest dostatek (na razie ;-))

Gatto takiej to dobrze:-D
Ja słońce mogę sobie narysować :-D:-D:-D

wlasnie czytnelam artykuł, ciesze sie ze monitor kupiłam..."Oddycha, tak?" Policjant uratował niemowlaka przez telefon

Muma zakupiłam kartony, kosz na maskotki, coś takiego...
Clipboard01.jpg
dywan Clipboard02.jpgbo tylko panele mamy
ale go oddaje, poleżał 1 wieczór i coś czuje ze mialabym z nim tylko kłopot, prac nie można w pralce, tylko ręcznie, fakt bawełniany, ale za jasny, Pan Pepa w zimie by mi go zaorał:szok: a i nam się zdarza włazić do pokoju w butach, wiec nie bedzie go...
u Mieszka w pokoju położę mate z ulicą + puzzle piankowe:tak:

Załączniki

• Clipboard01.jpg
    Clipboard01.jpg
    40,4 KB · Wyświetleń: 19
  • Clipboard02.jpg
    Clipboard02.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 25
szuszunia mam coś podobnego na te zabawki, mój jest w kształcie zielonej żaby:tak: chyba też z Ikeii. No i właśnie Julek upodobał sobie zaglądanie do niego z kanapy, a że nie wie ile się wychylić, żeby widzieć a nie wpaść, to już dwa razy w nim nurkował:tak::-) tak więc już Ci radzę umieścić ten kosz z dala od kanap, foteli itp.;-)
Gatto tak sobie myślałam otych kaszkach co dajasz małej. Jak ona Ci wypija dobowo odpowiednią ilość mleka, nie wliczając w to tej kaszki, to można by było jej dawać bez mleczną. Mój nie miał tyle tego mleka, bo trzba by było dawać mu częściej, a tyle by nie chciał, więc nasze sa na mm..lub już z mlekiem w składzie. Ale spokojnie możesz dawać na zmianę albo skończyć tą otwartą, nic jej nie będzie.
Muma ohooo czyli to był chwilowy dzień dobroci dla mamy:eek: a to łobuz mały:-p nooo ale przynjamniej zobaczyłaś jaki potrafi być grzeczniutki jak chce. Mój rozdarty znowu...już ręce opadają:-(
Gotuję kapustę na obiad, będzie zasmażana....yyyy może by tak Julkowi dał z łyżkę? eeee nooo żartowałam:-D:laugh2: poczekam jeszcze z tydzień:-p;-):laugh2:
Kurka..idę do tego krzykacza...sąsiadka już pytałam eMa czy młodemu czasem ząbki nie ida, bo słyszy jak płacze:eek:
ahaaa Muma nie wiesz jak smakowała kaczka na obiedzie u sąsiadki?;-) a dzieci nie mają jakiejś traumy???:eek:

Ostatnia edycja:
katiuszka dzięki za rady, kosz bedzie stal u Mieszka w pokoju na razie, a On przez pól roku z całym łóżeczkiem bedzie u nas... zabawki będę mu donosić...;-)

Dziewczyny czy kupować teraz laktator?
Chce karmić piersią, ale wiadomo czasem będę musiała wyjść chociażby do lekarza/dentysty, wiec odciągnąć chyba trzeba, dwa czy takie mleko się zamraża czy tylko do lodówki w pojemnikach i na jak długo, i jak to grzać, w podgrzewaczu?
Zielona jestem:zawstydzona/y:
Jakieś mnie takie dziwne pytania naszły i czuje się zagubiona :eek:

Aaa kupiliśmy wczoraj tez Maxi Cosi Mure 4:)
Zostało tylko bazę do auta i nosidełko, ale to za mc.

alex (z resztą koko też) jak Ty dajesz radę przy tylu pobudkach, jeszcze do tego praca. Ja jestem jakaś widać nieogarnięta...

zuzanka czyli nie ubawiłaś się za bardzo.

kasica
pogratuluj siestrze zdrowej dziewczynki!
No i trzymam kciuki za naturkę &&&&&&&&&

Gatto
ja też jakoś nie znajduję tyle czasu co wcześniej na BB. Jakaś nieporadna jestem.

Muma my jesteśmy właśnie na etapie szukania auta, ale bez pośpiechu. Jezdziłam 11 lat, teraz mam przerwę i czujęś się bardzo zależna od innych jak chcę coś załatwić, albo nawet do portu na zakupki pojechać.

Katiuszka ja cież pierdzielę. Na moment? To Ty chyba strasznie szybko piszesz, skoro takie eseje wrzucasz...
Łączę się z Tobą kochana, trzymaj się nocami jakoś...
Fotki z chrzcin będą chyba po moim powrocie dopiero.

Ani@k gratuluje cycowania!

Szyszka jak tam samopoczucie??

Aleksis &&&&&&&& za kolejne IUI

U nas chrzciny super. Jedzonko pyszne! W kościele też grzecznie. Goście wszyscy przyszli. Ogólnie zaliczam do udanych imprez te chrzciny. Pomijając, że zadzwoniła jedna ciotka i powiedziała, że mogłoby być trochę więcej jedzenia i że w tej sukience w cale tak szczupło nie wyglądałam. Kur...wa a tak się starałam i schudłam 3 kg. Wiem, że nie jestem Naomi Cambell, ale bez przesady. Urodziłam dziecko pół roku temu. A sama wygląda od zawsze jak ba,baryła. Fak.Tak dobrze się czułam w tej kiecce, a musiała mi popsuć humor.
Reszta była Ok.
Powoli myślę o Turcji, ale jakoś nie mogę się zebrać na jakieś pakowanie.

reklama
Katiuszka czy ty myslisz, ze ja wiem ile mloda powinna dobowo pic mleka????:szok::szok:bo jesli tyle co na opakowaniu od mleka to ona tego NIE pije. Probuje jej zastepowac 2 razy w dzien mleko kaszka i obiadkiem. Tego drugiego ostatnio NIE jada. Ja sie staram, gotuje, miksuje, a ta 2 lyzki z obrzydzeniem na twarzy mi oddala lyzke albo po prostu wystawia jezyk i nie wlozysz jej nic do buzi chocby nie wiem co.

Tere fere to chyba nie nieogarniecie, ale dzieci nam rosna i potrzebuja wiecej uwagi. Przynajmniej w moim przypadku tak jest. Teraz wrocilysmy z dluuuugasnego spaceru i na chwilke widze, ze ja zainteresowala karuzela w lozeczku, to napisze posta.

eeee juz marudzi :-(

Co ja to chcialam... Szyszka wstrzymaj sie jeszcze z laktatorem, wierz mi, po porodzie tak z 2 tyg to ty nigdzie nie wyjdziesz hahahaha. Zobaczysz jak sie sprawy maja i wtedy kupisz, albo przez neta, albo wyslesz eMa:tak:

Do góry