reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Tere fere osz masz ci los!! bidulek jeden! kurde, ale wysoka ta goraczka:-( no i akuratnie sie teraz przyplatalo:-(

Aleksis no ja nie wiem czy nie zaoszczedzisz...wydaje mi sie jednak, ze zaczynajac wczesciej troche szybciej wszystko by sie zaczelo, no i pamietaj, ze na IVF nie ma pelnej gwarancji, ze sie uda...wg mnie im szybciej zaczac tym lepiej, no, ale lekarzem nie jestem.

Katiuszka jest jeszcze jedzenining przed telewizorning :-D:-D

reklama
Dzięki dziewczynki.
No mały widać, że cierpi, ale na szczęście nie płacze dzielniacha! Teraz coś nie mogę zbić gorączki. Jak za pół godziny nie przejdzie to robię chłodne okłady. Dostał paracetamol nie zadziałał, teraz nurofen i czekam... Noc nie przespana za bardzo, bo co godzinę sprawdzałam jak się czuje. Ta zapowiada się raczej gorzej, bo boję się dlaczego nie spada ta pieprzona gorączka.

Nie ma innych objawów. Nic a nic. Gardło jakby lekusieńko czerwone, ale raczej nie, płuca czyste, nos elegancki, tylko głowa go może boleć przy tym. Taki malutek biedny... 3dniówka wylęga się 10 dni więc chyba to nie basen. Okaże się jeśli dostanie wysypki.

Tere fere uściski dla Tymka :tak:
Aleksis wypoczęta i zrelaksowana, od jutra czeka mnie latanie po urzędach, zmiana nazwiska, zdjęcia do prawka+ dowodu itp, dowód rejestracyjny tez trzeba zmienić, duuuuzo tego, masa papirologii, wiedziałam ze trzeba będzie przed tym wypocząć :-D

Mam pytanie do mamusiek, używałyście monitora oddechu? Jesli tak to jaki polecacie aaa i jaki termometr dla dziecka najlepszy?

Szyszka, a ile to kosztujeeee :-p:shocked2:
Fajne lozeczko, choc mnie sie wydaje mniej stabilne niz drewniane, ale za to ma mnostwo dodatkow;-) Jesli chodzi o monitoring dzieciaczka to ja nie mialam, bo przez pierwszy miesiac mloda spala w kolysce przy lozku i wierz mi sluszalam kazdy jej oddech (bo matkom sie wlacza taki monitoring oddechu zaraz po porodzie:-D) potem ja przenioslam do jej pokoju, ale juz wtedy nie bylo niebezpieczenstwa tej calej smierci lozeczkowej, czy jak sie to tam zwie. Natomiast moje kolezanki (wloszki) uzywaly AngelCare z plytka co sie pod przescieradlo wklada i byly mega zadowolone, do momentu kiedy dziecko zaczelo sie bardziej ruszac i przesuwac i wtedy wyl non stop :-)
Jesli chodzi o termometr to ja mam akurat taki do ucha chicco i jak do tej pory jestem zadowolona, mloda co prawda miala tylko raz goraczke (na szczescie) ale testowalismy na nas i wskazuje dosc dobrze. Ja bym polecila, aczkolwiek pamietam jak Tere fere mowila, ze wymieniala ze 3 razy taki termometr i w koncu wziela inny do czola chyba.

tere fere - nurofen moze nie pomoc przy tak.wyspkiej goraczce. Ja na takie 'awarie' mam pyralginum w czopkach ale to na recepte chyba. Jest tez paracetamol w czopkach. Zawsze mozesz go calego wlozyc do chlodnej wody - to od razu pomaga ok.34 stopnie. Trzymajcie sie, to pewnie jakis wirus - pbu trzydniowka.

Szyszka - ja mam Canpol do ucha i jest super - szybki i dokladny :-)

Ostatnia edycja:
szyszunia ja też nie miałam tego monitoringu oddechu. Dokładnie chciałam to samo napisać co Gatto :tak: będziesz słyszała każdy oddech małego. Natomiast chwalę sobie zwykłą elektroniczną nianię:tak: Siedzę sobie w np. drugim pokoju gadam przez telefon albo telewizję oglądam i nie muszę nasłuchiwać czy się obudził. Albo w kuchni gotuję czy biorę prysznic. Tak więc ja to polecam bardzo!!! a co do termometru też mam ten do ucha...ale nie wiem jakieś firmy:baffled: jakiejś polskiej w kazdym razie.
tere fere trzymajcie się tam jakoś!!!!! bidulek mały:-( dziewczyny już Ci napisały, czopki paracetamolu działają najszybciej.

Wiecie co...tak czytam i czytam, że Wy wszystkie wiecie o co chodzi z tym skrótem "na-ing" tylko ja nie wiem:baffled: i stwierdziłam, ze musiałam coś źle przeczytać...bo kurka...no aż taka głupia to przecież nie jestem, nie?:-p cofnęłam się do wpisu Aleksis no i tadam!!!! źle przeczytałam:tak:ja myślałam, że to jest jakaś czynność to "na-ing":-D i co się nakombinowałam co to jest:confused: a to chodziło, że się kończy na "ing":-D:-D nooo to to wiem przecież:tak:nawet z reklamy "łomżing na kocingu":-):happy2:

A tak z ciekawości...od którego miesiąca w Polsce daje się dziecku truskawki? :confused: bo tu są musy owocowe, różne kombinacje i truskawka, mango, pomarańcze, ananas są od 4 miesiąca:szok:
Muma dzwonili dziś do nas z BLW...narożnik będzie już w piątek:tak: ale szybko, nie? jeszcze raz dzięki!!!!

Gatto nie stosowałam czopków, bo ma podrażnioną pupkę bardzo i biegunkę taką, że woda leci. Więc nie powinno się jeszcze podrażniać kurczę...echh...

Szyszka ja przetestowałam kilka termometrów. Chyba 4 z tym co mam. I miałam duży problem z tymi do ucha. Każdy zwracałam, bo co pstryknęłam to inaczej pokazywał i z dużym błędem. Aż w końcu babka z apteki zrobiła wywiad i okazało się, że te do ucha są ogólnie trefne. Nie wszystkie oczywiście, ale sporo. Jakby już z góry wada fabryczna czy coś. Więc kupiłam taki co z odległości kilku cm od ciała mierzy i jest ekstra. Teraz go non stop używam i dobrze pokazuje.

O gatto właśnie napisała o termometrze, teraz doczytałam.

Muma paracetamol już nie działa za słaby, no a czopy odpadają. Nurofen zbija w 15 min tempkę. Także na razie to mu daję. EM wykąpał go w chłodnej wodzie, ale też słabo pomogło, dopiero ten nurofen. Ach te wirusy.

katiuszka
fenks

dobra idę spać, bo będę spać na raty, czyli pewnie nie za wiele. Koło 3.00 pewnie znów nurofen, bo gorączka wraca jak w zegarku, ponoć norma przy tym dziadostwie. Choć lepsza ta wirusówka niż jakieś zapalenia przewlekłe płuc, czy oskrzeli.

reklama
tere fere spokojnej nocki życzę dla Ciebie i zdrówka dla Tymcia!!! a na tą biegunkę cos mu dajesz? pilnuj, żeby pił, bo szybko się może odwodnić :baffled:
Oki, to i ja idę do wyrka.
To do jutra!!!

Do góry