reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Zuzanka wrocilismy w sobote poznym wieczorem, juz sie ogarnelam z grubsza :tak: ogolnie bylo super, narobilismy zakupow, nadostawalismy prezentow, wypoczelismy! Dziadkowie sie nacieszyli mloda. Wyjazd udany, szkoda tylko, ze tak szybko zlecialo:-(Mloda w drodze powrotnej marudzila, widac spodobalo jej sie w Pl.

Muma, a takie wlasnie rzeczy sie w PL dzieja!! taka bizuteria kreci dzieciecym rynkiem ;-) Dostala od cioci:cool2:

reklama
dzieciuch śpi!!! kurka...próbuję go znowu nauczyć zasypiania samemu, a nie na rękach, ale tak się wydziera, że szok:szok: Widać, że śpiący, oczy trze, prawie że zasypia i się znowu drze, a jak go wezmę na rece to w minucie śpi:baffled: cwaniak jeden!!! a tak ładnie już usypiał...wszystko się pochrzaniło w tej Polsce:wściekła/y:pocieszam się, że jak się go nie uda przestawić, to i tak go długo nie noszę, maksymalnie 10 min i śpi, więc znowu tragedii nie ma...no ale mogłoby być lepiej, nie;-)
Muma no to zęby idą dalej:baffled: biedne te dzieciaczki...no ale tak jak pisałaś, możemy trochę uśmierzyć ból, ale nic poza tym, trzeba przeczekać i tyle. A narożnik to naprawdę w ekspresowym tempie przyszedł, dokładnie tydzień będzie od złożenia zamówienia:tak: a mówili mi, że tak od 3-4 tygodni. Superrrrrr...ale widzisz tak to jest, nam nie zależy kiedy on przyjdzie, żeby był przed styczniem to będzie ok, to nam dali szybko. A jak Tobie by się przydało "na już", to musisz czekać:sorry2: życie Kochana....:-p
zuzka a u Was jakieś nowości w sprawie adopcji? sorry, że nie czytałam tamtego wątku, ale uwierz! przy małym glucie ząbkującym na dodatek, toja ledwo ten ogarniam:sorry2:
ahaa Muma te 200 ml co piszesz, to jest na cały dzień? bo ja zrozumiałam, że po każdej kupie:baffled: no i siedzę i marszczę brew (Aleksis;-))...bo mój by w życiu tyle nie wypił:no:

katiuszka a jak się pochwaliłam eMowi, że Ci dałam namiar na kanapę to on 'wykrakał' : nasz pójdzie do koleżanki a my będziemy czekać 2 miesiące:-D
A z tym piciem to tak jak napisalam jest, Olek pił tak koło 100-150 , naprawde chciał pić - dlatego nie wyladowaliśmy wtedy w maju w szpitalu. Dziecko się odwadnia baaardzo szybko.
Jejku on już śpi 1.5 godz, chyba naprawde źle z nim :szok:

hehe Gatto co zrobisz...a nic! przeżyjesz jak my wszystkie:tak::-) Ty masz jeszcze szansę i nadzieję, że u Was będzie lepiej skoro dziewczynki łagodniej to przechodzą. Podobno gorzej z facecikami....zresztą im to już zostaje do końca życia, bo patrzecie jak dorosły facet jest przeziębiony:baffled: przecież oni wtedy są bliscy spisywania testamentu, bo myślą, że umierają:-D to pewnie tak samo jest z ząbkowaniem. Dziewczynki przyjmują to "na klatę", a chłopcy drą się w niebogłosy:-D:happy2: i to my jesteśmy ta słaba płeć:-p
Muma o kurczę...to może powiedź eMowi, że my odstąpimy ten nasz...tylko jak go do Was przewieźć:confused:;-) z tym piciem to wiem, że bardzo ważne. Mój się terez powoli przestawia, ale wody nie tknie:no: teraz przed spaniem wypił sok porzeczkowy z woda mineralną, no i poszło tak z 90ml, po obiedzie znowu dostanie i po deserze też próbuję. Jakby tyle wypił co teraz, to mu wyjdzie z 270...no ale to przez cały dzień, a nie na jeden raz:baffled: no dobra...już się nie czepiam, dobre, że chociaż tyle pije.
Matkooo biedny Oluś...jak tyle śpi, to naprawdę go bolało i wymęczy się...Mój też tak śpi jak dostanie paracetamol. Nawet zastanawiałam się kiedyś czy nie ma on jakiegoś działania usypiającego:confused:

Gatto no się cieszę ,że się podobało i że wypoczęci wróciliście :tak:
katiuszka na razie nic nie słychać i pewnie do wiosny nic nie będzie ,na razie nie nastawiam się i ja myślę,że może w przyszłym roku na święta Bożego Narodzenia może się coś ruszy :-(;-)
Muma może pogoda mu służy do spania

ja kończę prasownie :tak:

Ale Olek też nie pije wody, chyba, że się zagapi to pociągnie przez pomyłkę :tak: To przecież są bliźniaki, nie ?;-)
Zawsze choć kilka granulek herbatki musi być a najlepiej soczek :tak:

Ja zamiast coś robić to siedzę przed kompem, no ale też dziadkom zakupy robię jak co 2 tygodnie w Tesco to jestem usprawiedliwiona:-p

Wiecie, Julka się szykowała na chrzestną Olka, chcieliśmy czekać do bierzmowania i potem załatwić sprawę. No jakiego księdza mają w tym gimnazjum, starego oszołoma, cholera jasna !! Muszę sobie podstawę programową nauczania religii poczytać bo coś mi się średnio wydaje, że to co on robi to jest to co powinien. Nie wiem czy nie zagadam w tej sprawie na zebraniu, juz pół klasy mówi , że nie chce chodzić. Skoro ksiądz jeszcze mówi, że to bedzie ich najgorszy przedmiot, najwięcej nauki, klasówki, sprawdziany, no pogięło go :angry:

a ja poprasowałam ,czego nie znoszę :angry::no: i obiadek się szykuje zaraz dżem w słoiki będę pakować :-D:-) i zimno się zrobiło :baffled: a Muma myślałaś o tym,żeby Julka chrzestną była? a nie ma jakiegoś wieku do podawania?

reklama
a ja poprasowałam ,czego nie znoszę :angry::no: i obiadek się szykuje zaraz dżem w słoiki będę pakować :-D:-) i zimno się zrobiło :baffled: a Muma myślałaś o tym,żeby Julka chrzestną była? a nie ma jakiegoś wieku do podawania?
Nie ma wieku, trzeba mieć bierzmowanie:tak: Ja tez podawałam jak miałam 15 lat, a w przypadku Olka chcemy aby miał młodych chrzestnych z wiadomych powodów:-p Do tego byłby eMa chrześniak , dziś ma 20 lat.

Oli obudził się jak skowronek, o matko, żeby mu nie przeszło ;-)

Do góry