reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

cześć kobitki

witam się już na spokojnie :-)
kok.o ,Gatto no było jak zawsze przesympatycznie :tak::-D

Ani@k śliczny ten Twój krasnal :-)

katiuszka ja też pamiętam jak Muma pisała bloga bo ja nie wiedziałam co mam pisać :-) a czasy zbiórki picia przed kompem :-D:-D:-D to były czasy

szyszka ja miałam torta o 24 podawanego ale to zależy od Was w sumie ,dopytaj się kucharek ,o której tam podają.
kasica miłej pracy.

tere fere wypoczęta wróciłam ale i za razem zmęczona cieszę się ,że jestem już w domku :-)

a propos kto był pierwszy na wątku wiadomo Muma i była jeszcze kasia.natka i Brzózka ja nie wiem ,która dołączyłam daaawno było :-D

caterina jak u Ciebie?zapracowana?

Aleksis trzymam za szczęśliwą siódemkę &&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
reklama
cześć kobiety,

oj dziś pospałyśmy od 20:30 do 10:30 tylko z dwoma pobódkami. Jestem super wyspana w odroznieniu od dnia wczorajszego, gdzie córcia zafundowała pobódkę od 5:20:)

Cudny synek Ani:) taki mały Król Lul:) Poród expresowy:) Ania zuch dziewczyna:) żółtaczka szybko minie i za chwilę będą razem w domku.

Muma, czy Olus gryzie piers swoimi ostrymi zabkami czy????
Wlasnie sie zastanawiam jak to jest, bo u nas przy 2 zebach Jagoda nie gryzie piersi, ale dzis mi ugryzla porzadnie palca i tak sobie pomyslam ze gdyby tak traktowala piers jak palca to bym nie wytrzymała:)

Wczoraj zrobiłam kaszke Holle (tą co Muma zasugerowala) na mleku z piersi. W sumie Jagodzie smakowała (choc wyszla taka lurowata), ale butelką nie poszło bo Jagoda nie potrafi jeść z butelki a łyżeczką to pół wylewało się na brodę i nie wiem czy to wina konsystencji czy czego??? Muma, koko, katiuszka, gatto, tere fere pomożecie???

zuzanka super zdjęcie na fb:) widać że z mężem stanowicie super parę.

katiuszka, hello ja tez bym chciała zobaczyć zdjęcia z chrzcin....
My mielismy chrzciny 21 lipca i zdjec jeszcze nie mamy. W umowie mamy zapisany miesiąc na oddanie i chyba go przekroczymy, bo już dziś 20:)
Ale jesteśmy ze zdjęć bardzo zadowoleni, widzielismy zdjecia przy wyborze do fotoksiazki (choc na poczatku zalozylismy ze nikt nie robi tak dobrych zdjec jak nasi fotografowie slubni, ale Ci to sobie policzyli bajonskie kwoty w tym 1zł za kilometr dojazdu czyli wychodziło 600 na dojazd z wawy do krk).

Szyszunia
, my mieliśmy tort o pólnocy, ale ślub był o 17:00, o 19:00 dopiero zasiedliśmy do rosołku:0 więc do północy szybko zleciało.

Aleksis trzymamy kciuki z Jagodą. I czekamy w na wiadomości. P.S Jagoda już umie krzyczeć z całych sił, więc czekamy tylko na sygnał:)

Ostatnia edycja:
Aaronka mnie sie wydaje, ze to nie wina konsystencji, a lyzeczki. Dziecko musi sie najpierw nauczyc jesc lyzeczka, wiec codziennie probuj z ta kaszka, az skuma o co loto z lyzeczka:tak:

Zuzanka powiem ci, ze mnie czasem brakuje takich babskich calonocnych posiadowek z dziewczynami przy winku czy wisniowce, z drugiej strony juz bym sie z nikim nie zamienila, wole chyba przewijac pieluchy.

Aleksis trzymam kciuki, kurcze przelam ten zastoj tutaj, bo dawno nie bylo dreszczy testowanek:tak:

Wiecie jak to jest: uderz w stol, a nozyce sie odezwa. Mam kurde taka nadzieje, ze jak zaciazy jedna to pociagnie reszte za soba. Oby tak bylo!

Szyszka ty sie nie opierniczaj tylko codziennie wysylaj jakies fluidki, to pomozesz naszym staraczkom.

yyyyyyyyyyyyyyy wczoraj wysłałam, ale ok obiecuje poprawę, nawet bociany widziałam, wiec dziewczynki do dzieła :-D

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
i oczywiscie trzymam kciuki!

Mam kompa z powrotem :tak:

aaronka - Gatto ma rację, ucz najpierw jedzenia łyżeczką ( na początek taką miękką łyżeczkę kup) a i konstystencję możesz zrobić bardziej gęstą to będzie łatwiej :tak:

Szyszka
nasze przyjęcie weselne zaczęło się ok.20 ej i po północy był tort a potem nad ranem ostatnie ciepłe coś tam, nie pamiętam już co bo to dawno było :-D

zuza jak ja dołączyłam do forum to była kasia.natka , Brzózka, bionda i chyba Ani@k i kok.o ? Zaraz potem Ty i katiuszka i tak dalej:happy: aaa i lumina była:-)

A
leksis no kaktusy nie kwitną tak po prostu :tak:

Muma, dzięki. Jesteś mega mamą:)
Łyżeczek silikonowych mam aż 2 z babyono:) dziś zrobię według Twoich wskazówek a jutro dam znać.

Muma racja, kwiat kaktusa to jak kwiat paproci, Aleksis wyszeptaj życzenie i do dzieła:)

aaronka -a jeszcze co do przygryzania cyca to niestety robi to cały czas , od początku i się perfidnie jeszcze śmieje - Julka mi nigdy tak nie robiła... Myślę, że jednak dziewczynki to zupełnie inna bajka:tak::-)

reklama
Hej, ja juz po kawie.
Piszecie o tych papkach i kaszkach. Nie dziwie sie dzieciom, ze czasem im nie smakuja. Kto by to chcial jesc? w PL za naszych czasow to byla tylko manna i ta z Czech, nie pamietam sama. Ale przyznam sie, ze sama tez zrobie sobie kasze manna z cynamonem, cukrem i maslem. Smaki dziecinstwa. Ostatnio to chodzi za mna budyn i kogel mogel.
Katiuszka-nie ma to jak schabowy z kapusta:-DNawet bym zjadla

Odnosnie pazurkow-moje sa pozal sie Boze. Jak nie pomaluje to strach wyjsc i sie ludziom na oczy pokazac.
Dzis kupilam lakier na slabe i lamiace sie pazury, zobaczymy czy pomoze. Pomalowalam 3x i sie susza. Kolezanka mi polcila Microcell 2000, ale ta cena za lakier? Macie jakies doswiadczenia z tym?
Zuza?
Przynajmniej mam ladne i geste wlosy, jak juz paznokcie sa do bani

Kochane, dziekuje za kciuki. Wydaje mi sie, ze tak w pon. lub wtorek bedzie ten zabieg.
Kombinuje potem, aby poleciec do PL na pare dni, nie wiem tylko, czy dostane wolne we wrzesniu czy pazdzierniku.
Aaronka-dam Ci znac kiedy i jesli bede mogla przyjechac do Krakowa na ploty.Fajnie byloby sie spotkac

Brak mi pomyslu, co ugotowac.
Za chwile jade po eM, musimy auto zawiezc do mechanika celem wykonania drobnych mam nadzieje napraw, i aby przeszlo kontrole techniczna. Znowu cos

Milego popoludnia

Caterina milo, ze czasem cos do nas skorbniesz

Do góry