reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
śliczny chłopczyk!!! Gratulacje Aniu!!!
ojjj i znowu ta żółtaczka!!!!
Aniu, jak nas czytasz, to pamiętaj (choć pewnie położne i lekarze Ci to mówią) przy żółtaczce bardzo ważne jest karmienie szkraba. Przerwy między karmieniami nie mogą być dłuższe niż 3-4 godziny. Nawet jak mały śpi, trzeba go budzić, wtedy szybciej wyjdzie z żółtaczki. Gdyby nie dojadał z piersi, dobrze jest podać parę razy mm. Tak mi w szpitalu mówili, a byłam dwa razy, więc wiem co piszę:tak:;-)

helol

witamy Patryczka na bb :tak:

Katiuszka no wydaje mi sie, ze jestem na kolku, juz od jakiegos dluzszego chyba czasu:baffled:

Ja tez nie jestem zadowolona ze zdjec z chrzcin dziecia mego :-(

Piękny Patryś! Gratulacje Ani@k, jeszcze za poród sn bez znieczulenia! Dzielna kobietka jesteś!:tak::tak::tak:

Tak tak, Katiuszka dobrze pisze, dokarmiać co trochę, bo wtedy małe wyrzuca z siebie bilirubinę, czy cóś. Mojemu w szpitalu zaczął nos żółknąć, bo miał długą przerwę. Prawie 7 godzin. Od razu położne jak zobaczyły, to wzięły go w obroty i mleko hippa zapodały. Zeszło do końca dnia i nie miał żółtaczki.

No to jeszcze raz buziaki dla Ani i Patryczka - pączuszek - cała Mamusia :tak::tak::tak:***
No jak to chłopiec i po ziółkach (jak Olek i Juluś) to i żółtaczkę musi odbębnić:tak: Ale to zaraz minie i już będziecie się cieszyć sobą w domku:happy:
Ja moich dzieci nie dokarmiałam mm nawet przy żółtaczce, schodzi wolniej ale zejdzie a większa szansa, że nie będzie problemów z laktacją.

U nas dziś koleżanka Julki a że pada to mi kompa zaraz zabiorą więc życzę Wam kobitki miłego dnia i będę z komórki podglądać;-):-)
W nocy burza się przewalała, średnio mogłam spać , laski chichotały prawie do 1ej ale pozwoliłam im bo raz do roku się spotykają:tak: Taka znajomość specyficzna - poznaliśmy się z ich rodzicami na wczasach 10 lat temu ! I tak kilka razy w roku się spotykamy a one raz do roku spędzają razem kilka dni. I cały czas mają o czym rozmawiać, bardzo to fajne patrzeć jak razem rosły od pyzatych trzylatek:-)

Aleksis &&&&&&&&&&

Buziaki dla wszystkich !!!

Muma fajny pomysł ze spotkaniem dziewczynek, na pewno nudzić się nie będą :-)
Kasia ano deszcze u nas, to znak ze niebo płacze bo do pracy trza wracać...:tak:

Ja dziś na 15:00 mam lekarza na NFZ, lekarz się dowie co nosze pod serduszkiem, bo nie wiem czy pamiętacie kazał mi iść prywatnie się dowiedzieć, to go poinformuje...:-D:-D:-D nie ważne ze chodzę non stop prywatnie:wściekła/y:, ale może skieruje mnie na glukozę i inne badania na NFZ, biorę tez zwolnienie, akuratnie przed ślubem odpocznę moze;-)

Mam tez dylemat:
Kochane o której u Was podali torta na weselu?

My mamy ślub na 16:00, ok 17:15-17:30 będziemy w hotelu Jasek, wiadomo przywitanie, obiad, taniec i mam pustkę co do torta.... pomóżcie proszę.

reklama
Szyszka,wesele masz w Jasku??jak na Wrocław się jedzie???????????????u nas tort był podany około 21 .My jak zamawialiśmy torta w cukierni,to pani powiedziała nam jakie torty mają największe "wzięcie"wsród par młodych.....my wybraliśmy truskawkowo-śmietankowy.Powiedzieliśmy ile goście mamy,żeby torta starczyło dla wszystkich,powiedziałam jakiego koloru mam dodatki,i tak był on ustrojony.Mielismy tez te sztuczne ognie powbijane w nim.Jak "wjeżdzała "na salę światło przygasło i efekt był rewelacyjny!!My mięliśmy 4 piętra tortu.

Ostatnia edycja:
Do góry