reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
witam:):)
tere fere.....,
jak mam na popołudnie do pracy(czyli jak w tym tygodniu)to prace zaczynam od 14-22.Z domu wychodze przed 13,a wracam przed 23,czyli cały dzień do dooopppyyyy!!!!!!!!!.A jak mam na rano(tak będę miała po niedzieli)to zaczynam prace od 6-14.Fakt-wstaje o 4 rano,ale w domu jestem przed 15,czyli całe popołudnie dla mnie,!!mozna na zakupy skoczyc,przed domem cos porobić itd...mimo,że wcześnie trzeba wstawać to i tak wole mieć na rano:tak:,bo zmiana popołudniowa to kompletny nie wypał jest;-),ale nic się nie poradzi,ważne,że jest praca!!
A ja sama w domku...moja mama pojechałą na nockę do pracy,a mój męzus na Słowacji:tak:,pewnie moczy dupsko w basenach termalnych;-),no i dobrze!!Jutro wieczorkiem wracają.
Szyszka,no to lekarz "ładnie"przygrał w ch......,żeby nie powiedzieć,czy chłopiec,czy dziewczynka??!!..dziwne to dla mnie:szok::szok:,bo co mu zależało???pamiętam jak moja siostra też na NFZ była na usg,zapytałą dr.czy może jej powiedzieć co widzi,to bez problemu powiedział,że jest dziewczynka!!bez żadnego "ALE"...więc troche dziwi mnie to...ale co lekarz to każdy ma swoje "dziwne zasady";-)

elooo:-)
czesc babole, witam sie przedkawkowo jeszcze
własnie pieluche zmieniliśmy i pod karuzele wsadziłam Młodą, zaraz zaczne siebie ogarniać
ale najpierw do kompa polazłam;-):-D
Ani@k spooko luz, ze wszystkim zdażysz:tak: plan masz, wszystko oglądnięte i wybrane (wózek tez?:-)) wiec tylko klikać. ja tam nie wiem po co ten kosz mojzesza, skoro łożeczko mozna do sypialni wstawic... ale kazdemu według potrzeb;-) Ciesz sie teraz moja droga ostatnimi tygodniami z brzucholem bo potem to juz bedzie iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnaa bajka;-):-):-):-p
tere fere kurcze, moze Młodemu noie smakuje po prostu?? Moja dopiero jakoś po 3 dniach przekonała sie do kaszki, a i tak czasem z oporami zje. Zakumała juz jak sie z tej łyzeczki je i jak sie połyka bez używania kciuka;-):-) Ale wczoraj np. rozbeczała sie nad marchewką. Wydaje mi sie,ze nie była po prostu głodna. Moze sprobuj mu dac papke jak bedzie juz bardzo głodny?...hmmm..
zuza juz gotowa do wyjazdu?;-):-)

dobra, ide sie ogarniać

kasica sprzęt mu nie pozwalał na to, pewnie stary jak świat, żeby nawet serduszka ciężarne nie mogły usłyszeć!!!:wściekła/y:....
może i lepiej, wole mieć luksus leżenia u mojego doktorka wraz z eMem koło siebie, czekam zatem wytrwale do 2/08

Hejka,

My wczoraj cały dzien mieliśmy gości - moją kumpelę z 6 miesięcznym synkiem, więc było wesoło :happy2: Chłopcy bawili się np tak , że Olek siedział a Piotruś pełzał i lizał mu stopy;-):-D Oczywiście moje dziecko było zachwycone :-p

Szyszka -
ano tak to jest z badaniami z NFZ , ale pewnie jakby się doktorkowi chciało to coś tam by podejrzał, przecież dziecko jest już duże...
tere fere co do kaszki to generalnie chyba jest zasada , że jak dziecko nie chce jej jeść to robisz co dzień czy co dwa podejścia po 2-3 łyżeczki (może smak mu zmień lub firmę) i karmisz obiadkami i owocami - to jest ważniejsze.
Ja nie wiem co to znaczy bo moje dzieci jadły/jedzą ze smakiem wszystko co dostaną:tak:

kasica fajnie jest się opalać (chyba bo ja już tak tego nie odbieram:baffled:) ale powiedz, że używasz jakiegoś filtra please;-)
Ja w tym roku się smaruję 50 tką razem z Olim:-)

Ani@k kok.o ma rację, odpoczywaj teraz bo za chwilę się zacznie galop i tak już przez jakieś 18 lat będzie !!!:-D

Gatto, katiuszka - ODMELDOWAĆ SIĘ :angry::-)
caterina :sorry2:????????

heej

Kok.o może i plan mam.. ale w głowie też galopujące myśli.. muszę chyba zacząć czytać jakąś książkę bo o głupotach myślę :sorry2: mojżesza jednak nie będę kupować, w pokoiku bedzie stała sofka (rozkładana) i albo tam narazie będziemy spać albo łóżeczko (mam nadzieję że się zmieści) do naszej sypialni wstawimy..
Szyszka masakra:no: ja narzekam na moją mieścinę ale usg gin ma w gabinecie i bywa tak że u magika wszystko widzę i u gina (nfz) też wszystko widzę (ma tv plaskie ;-)i pacjentki mogą bez odwracania głową spoglądać na to co gin akurat ogląda)
Kasica oj gdybyś była uważniejsza przeczytałabyś co z Cateriną bo kilka razy sama osobiście napisałam info :-p ale aż taka nieprzyjemna od samego rana nie będę i napiszę jeszcze raz uważaj: Caterina żyje, ale musimy na nią poczekać.. po prostu każdy musi mieć chwilkę czasu na coś co się akurat u niego dzieje :tak:

swoją drogą, Caterina jak nas podczytujesz.. pamiętaj że my tu czekamy na Ciebie :******

Muma,"mój" filtr to woda lub oliwka:-):-)...
Dziewczyny mam taki dylemat....dzwoniłam i androlog w poniedziałek przyjmuje!!dzwoniłam do laboratorium i pani powiedział,że materiał na badanie ogólne i posiew,żeby jutro rano oddać!!!,no i tu mam dylemat...nasza abstynencja seksualna trwała znacznie dłużej niz potrzeba do badania!!!!!:-:)-(,no i nie mam pjecia co robić?!!!!!!!czy Adam ma jechać zrobic ten posiew???,czy przesunąć wizytę na za tydzień lub 2(w zależności jak dr.będzie przyjmował)..juz szlag mnie trafia no!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:crazy:
Ani@k,dzieki na informację!!to,że żyje akurat domyślam się:tak:,tylko czy jest jakiś szczególny powód ,że nie udziela sie itd....

Kasica smaruj się filtrem bo ze słońcem nie ma żartów!!!!!!!!!!!!!!!! teraz tuż po opalaniu może i nic nie zauważysz ale 'coś' moze wyskoczyć w grudniu lub za jakiś czas.. przeszłam przez taki 'opalanie' kiedyś i wiem co mówię UWAŻAJ na skórę :tak:
a o co chodzi z tą abstynencją??? no i jak by jutro dał próbke do zbadania to czym to może grozić???? że wynik będzie nie teges??? zzielona jestem..
A do Cateriny kiedyś pisałam i Ona musi coś przeczekać.. dajmy Jej jeszcze troszkę czasu :tak:
Muma Oli już ma skłonności szefa/prezesa :-D:-) słodko to musiało wyglądać ;-)

reklama
Muma może i lepiej ze mi nie powiedział, jeszcze źle by odczytał i cieszyłabym się z Mieszka a byłaby w sierpniu juz Zosia:-D:-D:-D albo na odwrót!
Słodziak ten swój mały skarb! Wyobraziłam sobie to lizanie stópek :-D:-D:-D mali fetyszyści:-);-)
Ja do smarowanie tez używam 50 Anthelios SPF 50+ Mleczko dla dzieci, Anthelios od La Roche-Posay, nie ma żartów ze słoncem:tak:

Dziś kończymy prace o 15 i lecimy do proboszcza pierwszą część protokołu spisać, powinnam łapać stresa?

Do góry