reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Ani@k no to zdrówko pepsi, ja tez pije wlasnie:-D
Wizyta na 15:00, wiec juz nie mogę się doczekać;-)
Jak się wypnę to widać :-D:-D:-D
Do slubu 1.5 m-ca, ciekawe ile urosnę:eek:

Własnie katiuszka chyba wszystkich spakowała w podręczny i nikogo ani widu ani słychu...
Mnie się marzy takie ciut opalanie do sukni, żebym bielą nie zabiła :-D:-D:-D

reklama
ja zauważyłam że łażąc nieświadomie sobie nos opaliłam.. i tak jak przyglądam się sobie w lustrze to do tej pory myślałam że jakaś 'opuchnięta' jestem.. a to opalenie.. także Szyszka jakbyś pospacerowała po słoneczku (no chyba że wolisz leżenie na patelni jak Kasica) to chyba by nie zaszkodziło.. :sorry:

piję tą pepsi i się zastanawiam czy aby od gazowanego mi nogi nie puchną.. piję co prawda puszeczkę jedną (330 ml) ale zawsze to gaz.. zobaczę dziś bo póki pepsi nie wypiłam paluchy u nóg jakby normalne ;-):cool2:

aaaaa Szyszka.. a powiedz Ty ruchy już czujesz??? już cosik powinno być chyba czuć.. choć podobno Dziecko ma czas do 20 tc aby pokazać swą malutką siłę :tak:

Ja już po pracy, moje dziecię śpi. :tak:
A mamuśki gdzie??????????? Podrzucę chyba pytanie o to jedzenie papek, bo mnie martwi, że Mój Łobuziak nie za bardzo chce jeść. A może On nie jest jeszcze gotowy?
Kaszki nie, nie smakuje mu, nawet jak do mleka dodam to nie chętnie, papki też raczej nie bardzo, herbatkę pije, mleko je. Hmmmm, a może mu jabłuszko upiekę w piekarniku?!
Pomóżcie, co robić? :eek:

Kasica a na którą chodzisz do pracy? Ja nigdy nie lubiłam na popołudnie chodzić, bo mi się właśnie nie chciało zebrać.

Szyszka pewnie już wie co tam siedzi w bębenku...:tak:
Możesz się wystawić do słoneczka w staniku, ale brzunio zakryj, nic się nie stanie. Ja byłam w Turcji w ciąży i się zjarałam oczywiście, bo tam nawet pod parasolem chyba człowiek się opala, ale zawsze miałam kostium jednoczęściowy i czasem pareo.

Ani@k ja poczułam właśnie w 18tc, Szyszka szczuplutka, to pewnie już wcześniej czuła.:tak: A słuchaj stara, masz już całą wyprawkę? ciuszki, sprzęty, pieluchy itp??? Łóżeczko skręcone?

Tere :baffled: tylko mam ciuszki narazie.. ale w sobotę zrobiliśmy z eMem obluk w hurtowniach i wiemy co gdzie, także eM jutro zamawia łóżeczko, chcę od razu kupić wanienkę ze stelażem, miałam ochotę też na kosz mojzesza ale jak pytałam w hurtowniach to panie 'dziwnie' się na mnie patrzały i z niedowierzaniem pokazywały kołyski z pytaniem czy nie o to mi chodzi :eek: widziałam za to w ofertach sklepów internetowych więc to tylko kwestia 'kliknięcia'.
Kosmetyki myślę że za jednym zamachem kupię razem z płatkami mydlanymi do prania, gdzieś za około 2 tyg. bo tak zaplanowałam pranie.. choć nie wiem czy na kosmetyki dla Dziecka nie za wcześnie.. obstawiam bambino i mam nadzieję że dobrze się nam przyjmie :tak:

aaa jeszcze pościel i rożki ale to w hurtowni.. widziałam że jest duuuuży wybór (ceny podobne jak w necie) więc zakładam że dam radę :tak: i nie obudzę się z ręką w nocniku.. :cool2:
Wizytę i u magika i u gina mam w przyszłym tygodniu - wtedy w aptece kupię 'wyprawkę' dla siebie.. i na początku sierpnia zacznę pomału pakować torbę do szpitala..

oby plan nie zawiódł :sorry:

edit: mam jeszcze 10 pieluszek tetrowych i jeszcze dokupię i tetrowe i flanelowe no i pampersiki.. :tak: aa no i mam pudełko wkładek laktacyjnych canpol, kilka zużyłam ale większa część pudełka nie ruszona ;-)

Ostatnia edycja:
Fajnie jest kompletować te wszystkie rzeczy, przynajmniej ja miałam przyjemność.
Mogę Ci polecić pieluszki muślinowe do buziaka. Do karmienia, żeby podłożyć. Też mi ktoś na innym forum polecił. Kupiłam jedną paczkę a potem dokupiłam jeszcze 5 i teraz tylko tych używam. Są delikatniejsze i mniejsze, bardziej poręczne. Są różne wzory, trzeba poszukać.
MAMAS PAPAS Pieluchy muślinowe prezent MadeWithLov (3374526492) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

http://allegro.pl/listing/listing.php?string=pieluszki+muślinowe

A na kosmetyki nie jest za wcześnie. I tak szybko zużyjesz jak bobuch się urodzi. Ja też mam bambinoi nivea. Miałam te oilatum i tym podobne, ale w cale mi się to nie podoba. Jeśli trzeba to trzeba , ale tak to są drogie i jakieś dziwne.

Kochane usiądźcie jeśli stoicie!!!:tak::tak::tak:

Wchodzę do gabinetu, lekarz do mnie fotel czeka, usiadłam, zbadał szyjkę, łożysko, wszystko git! Mówi zapraszam na łóżko, kładę, smaruje żelem brzuszek, ja mu mowie ze jest 19tc, wiec może płci poszukamy, mówię, tata na korytarzu siedzi, on tak na mnie patrzy i pani Moniko nic z tego:wściekła/y:, ja tu nie mam możliwości, musi iść sobie Pani prywatnie i wymienia mi gdzie:-D:-D:-D kur.w mać pomyślałam co za gabinet , biedny na maxa, ten NFZ to masakra:no:... ja już mam ochotę wstać bo pomierzył wszystko, ciąża książkowa, jestem bardzo zadowolony itp, bla bla bla, słyszałam to tydzień temu prywatnie u Fuchsa!!! Ja je.bie pomyślałam, wyszłam z gabinetu i myślę sobie jak tu powiedzieć Łukaszkowi/tatusiowi:shocked2: i muszę zyc w niewiedzy do 02/08 :eek::eek::eek:

Tere a tetrowe w ogóle używasz/łaś??? a muślinową postaram się wyszukać gdzieś w stacjonarnym sklepie albo hurtowni.. aby pomacać.. albo tak jak Ty najpierw jedna paczka a później więcej..
Szyszka :-) i co powiedziałaś Narzeczonemu??? jest jednak jedna pozytywna strona niewiedzy (chyba) do momentu poznania płci nie musicie kupować ciuszków ;-) no i najważniejsze że wszystko w porządku.. a do sierpnia zobaczysz jak czas śmignie.. chyba że się zdecydujecie pójść gdzieś wcześniej..

no ale z drugiej strony.. jak już jest usg i sprawdza tam stan narządów Dziecka.. to czemu nie może dojrzeć co Maluch ma między nogami???? :eek:

Szyszka , normalnie aż sama się obruszyłam! :wściekła/y: Nasza służba zdrowia! Ja jak byłam prywatnie u jakiegoś szpeca profesora, co kasiure kosi, że aż huczy, to tak długo naciskał mi brzuch i pukał, czy nawet uderzał, że mały obrócił się chociaż bokiem. USG jednej pacjentki trwa u niego godzinę. Z drugiej strony wiesz za co płacisz słono.

Jak będziesz miała muślin to tetry nie użyjesz.:tak: Tzn ja używam w ten sposób(bo też kupiłam pierwsze 10szt), że kładę go na tych tetrach, żeby nie ulał mi na łóżko, kanapę, kładę pod niego jak mu papki daje, żeby osłonić fotelik.

A do wycierania po kąpieli też mam muślin. I uwaga skąd?! Moja mama zostawiła po jednej pieluszce muślinowej na pamiątkę po mnie i po moim bracie. Sama obszywała kordonkiem. Jest duża i jak nowa! Mam też kilka ciuszków po sobie i po bracie, też tak na pamiątkę. Mama chyba nie mogła się z nimi rozstać, jak ja z Tymkowymi, gdy muszę je spakować do worka jak już są za małe.:-(
Jakbyś kupowała te co dałam Ci linka to kup te z kolorowym dziabągiem, bo są lepszej jakości.

Właśnie wróciliśmy ze spaceru. Byliśmy u cioci i wuja co mają ten klub fitness i siłkę. Rok temu przestałam chodzić i jak dziś usłyszałam kubańskie rytmy na ZUMBIE, to mi się zatęskniło.

reklama
Ania zaczynam wątpić co on tam widzi:szok::no:...
aaaa mówi jeszcze no widzi pani, pani moniko tu jest serduszko, pani patrzy i ten mi monitor skrzypiący obraca, ja głowę wyginam, lookam na monitor kineskopowy (taki miałam na informatyce w podstawówce) ale też nie posłuchamy bo głośników nie mamy, kurna dobrze ze żel i podkłady miał bo jeszcze musiałabym do apteki schodzić
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
:eek::confused2::crazy::no:ehhh...

Nie będziemy juz nigdzie chodzić poczekam cierpliwie do 2/08...:tak: Lukasz się obruszył, ze tylko zmarnowany nasz czas, prawie zasnął na korytarzu bo przecież po co dwa krzesła postawić do gabinetu, tata jest do niczego nie potrzebny, plus tej wizyty ze dostałam skierowanie na mocz i morfologie, i wykorzystam to przy prywatnej wizycie i będę na badaniach o 24zł do przodu:cool2:

ide na boba z truskawkami :-):-D

Do góry