reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

heh no mniej, mniej, ale to nie powód zeby odmawiać picia z niego w ogole:crazy: asymetria mi sie zrobiła w cyckach, ten co więcej mleka daje;-) i jest ulubiony to wiekszy sie zrobił. Zreszta zawsze był nieco wiekszy,ale teraz to juz bardzo widac:-( ale to minie;-)
A co Ci nie pasuje z urlopem? Po staremu jest 20 tyg macierzynskiego + 4 tyg dodatkowego macierz. A po nowemu 20 tyg macierz. + 6 tyg dodatkowego macierz + 26 tyg. rodzicielskiego. Baba kazała złozyc Ci wniosek na tą różnice.

reklama
hej hej, która na kawkę, herbatkę?
własnie tere fere zapomniałam o szpinaku sama muszę w weekend zjeść co by poprawić hemoglobinę:tak: podziękować...
wczoraj eM zakupił w Smyku 5par body r. 62 z dł rękawem, wyszło po 7zl:szok: lubię takie cenki i pajaca cieplutkiego, jakiś welur czy jakiś taki misiowaty za 20zl, w H&M skarpetki I love mum i dad, chyba sam oszalał na punkcie wyprz, a godzinę wcześniej padło z jego ust "ok kupimy kolejne rzeczy po poznaniu płci" :eek:i bądź tu mądra:szok:
Mi tez się dostało nowa bluzeczkę w Mango:tak:

Muma nasza kochana moze odpoczywa po nocce;-):tak:

Hej Laski :-)

No było baaaardzo miło wczoraj:tak::tak: Miałam foty żarcia robić ale w końcu zrobiłam tylko deseru - ogólnie Julka stwierdziła, że możemy spoko wystąpić w Ugotowanych ;-):-p I naprawdę było pycha ale M zapytany przez Julkę : jak myślisz Tato co jest w tym sosie (a był to sos kurkowy), odpowiedział : yyy pieczarki, nie? no grzyby jakieś :-D
Do tego wszystkiego 'szampan' czerwony i róże no i ten komplet dostałam ze srebrem i perłami - jest piękny !!!:tak::tak:

A wieczorem poszliśmy grzecznie spać bo niestety jesteśmy już starzy ,do tego środek tygodnia, trochę %, takie życie...;-)
W weekend się nadrobi:cool2:
Dziś już się chmurzy, znów burzyska mają być, a my się jutro na basen wybieramy - no zobaczymy.
M zrobił sobie listę co trzeba w domku wymienić/naprawić/odświeżyc w te wakacje i powiem wam , że po takim czymś to by się chciało w bloku bezstrosko na kanapie leżeć bo to i czasu i kasy za dużo w te wakacje nie zostanie:baffled:

katiuszka - i ja też będę tęsknić !!! :tak::tak: Kiedy wracasz do Lądka ? Mam nadzieję, że z Polski też się odezwiesz a może będziesz koło mnie gdzieś blisko ? :-) Póki co życzę Wam szczęśliwej podróży i przede wszystkim, żeby Julek ją dobrze zniósł, napisz nam koniecznie albo chociaż smsa:tak:

kok.o -Oli też woli jednego cycka, drugiego mi przygryza - no ale jakoś tam zassie, ale wieczorem tylko z prawego chce:tak:

Szyszunia - fajne zakupy :tak: My też mieliśmy te skarpeteczki z H&M i powiem Ci , że są takie ładne ale po 1-2 założeniach zrobiły się na nich koszmarne 'babole'. aż szkoda.. Mamy też takie : BORN 2012 i zostawiam je - dam Olciowi na 18tkę ;-)

Niezłe teraz wyprzedaże i w necie i w sklepach, wypadałoby skoczyc też na jakieś zakupy jeszcze.

MIłego dnia !!!

Muma co do tych skarpetek to śmiejemy się ze bedzie po jednej zakładać, dla mamy i po jednej dla taty, zeby komplet był, nie ważne ze dla mamy białe, a taty szare, taki mały frik bedzie:-D

Boże ale mi smaka narobiłaś tym sosem kurkowym, wielbiam wszelakie grzyby:-D

hejka :-)
Witam się dopiero z kawkę i śniadaniem:szok: mały zasnął, to mam w końcu czas coś przekąsić...eeee w sumie miałam czas wczesniej, bo się ładnie bawił w łóżeczku, ale ja się wzięłam za swoje nogiiiiiii:eek: oooo masaka...bez kosiarki ani rusz!!!! no ale doprowadziłam się do jako takiego wyglądu, dziś mamy piękną pogodę to wystawię te białasy na słoneczko:tak: Bo do połowy, tzn. twarz, ręce, dekolt ładnie opalone...a od pasa w dół...córka młynarza:-D
Dziewczyny, Wasze dzieci też się tak przemieszczają w łóżeczku podczas spania???? zachodzę wczoraj późnym wieczorem do Julkowego pokoju, a on śpi do góry nogami:szok: a najlepsze, że zawędrował razem z pieluszką:tak: spał dokładnie w takiej samej pozycji jak go kładłam, z tym, że tam gdzie była głowe teraz miał nogi...jak on to zrobił???? przełożyłam go na swoje miejsce, a on fik!!! i już na brzuchu!!!! przez sen kurka...wiązać go na noc czy co;-)
kok.o ja tam mogę i przez tydzień to samo jeść...zwłaszcza jak mi ktoś zrobi i poda;-)ale z Młodym to się zastanawiam, bo nie chcę mu codzinnie tego samego serwować, zwłaszcza jak tam jest machewka. Przydałoby się zbilansować dietę...ale póki niewiele ma tych nowych dań, to nie poszaleję za bardzo.
Dałam mu ten szpinak, ale jednak tylko 3 łyżeczki- tak na wypróbowanie:tak:bałam się, że jak mu dam na raz cały słoik, może go brzuch rozboleć czy cuś...ale i tak by nie zjadł, bo coś mu nie podeszło...chyba znowu konsystencja...no nic...jutro kolejne podejście.
A z cycami miałam to samo, upatrzył sobie prawy i na lewy ciężko było przystawić. Co się naprzekręcałam go, nakombinowałam....aż któregos razu mu się odmieniło, wolał lewy:-p no i bądź tu mądra!!!! ale i tak prawy zdążył się nieco powiększyć:eek:
Szyszunia ja to samo powiem o tych skarpetkach z h&m...zniszczone jakby młody śmigał w nich po podłodze:-D a wiadomo, że tylko w nich leżał:crazy: noo ale...a zakupy fajne!!! a jak się tatuś zaangażował:tak:
Muma ooo jak miło...:-) nie wiem dokładnie kiedy wracamy, nie mamy jeszcze biletów powrotnych, ale myślę, że tak na początku sierpnia, chyba do 8 już będziemy. Muszę zapisać sobie Twój numer, bo w Pl zmienię na polski i wyślę smska:tak:
tere fere...ani@k...zuzka...kasica...a Wy gdzie???
nożżżż kurna...25 minut pospał:wściekła/y:

koko aha, czyli to jest łącznie 50tygodni tak? 24tyg tego co było plus nowe 26?

szyszka eM oszalał! Ale w dobrą stronę...hihiih:-D

Muma bardzo miły wieczór miałaś:-) fajny ten Twój chłop.

katiuszka
mój jeszcze nie kombinuje w łóżeczku.

Ja kimnęłam z młodym razem, zmuliło mnie. A za godzinkę idę do pracki na 2 godzinki, więc małego biorę ze sobą, taki spacerek, a ciocie wynoszą i wycałują bobucha małego, będzie miał radochę.

Ostatnia edycja:
katiuszka dziekuje za linka, pięknie to wygląda, buti ładne, tylko ja murze mieć bardziej płaskie, te moje maja 8 minus 1 cm platformy tj.7 cm ale gdzie nie poszłam to tam szpile:szok:, szpile to ja mogę sobie na półce w sklepie oglądać, kroku bym nie uszła + ciężarna + baw się na własnym weselu, za żadne skarby świata:no:

Fajnie ze masz juz te tabsy na gołębie, schowaj do torby juz, żeby nie zapomnieć.:tak:
Co do skarpet to najwyżej do zdjęcia dzidzi założę :-D i wystarczy, 15 zł to nie majątek przekonam się sama:tak:

Wczoraj odkryłam mój nowy deser, czerwona porzeczka + cukier i zajadam, wszystko zjadłam, nawet nie dałam emowi:shocked2:;-)

reklama
hej!!
Szyszunia,dzieki!!!!!!!!w sierpniu tam zamierzamy się wybrać,do invimedu,we Wrocławiu,to na bank zapytamy o in vitro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry