reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Alex__ ja też jestem zadowolona z jakości c&a i h&m też.. tylko w c&a taniej troszkę :tak:
Aaronka cos tam mam.. ale muszę ruszyć z grubej rury.. :tak: mam 5 pieluszek tetrowych, 2 pary rampersów (koszulka+rampers), 4 pary śpioszków (koszulka+śpioszki), jeden komplet spodenki +koszulka (ale takie większe na 68), 3 bodziaki (1 na krótki 2 na długi rękaw) 1 czapeczkę zawiązywaną i tyle :szok:
ale w piątek eM bierze wolne, jedziemy zrobić usg mojego serca (w ramach programu w którym biorę udział) to co nieco kupię jeszcze.. z ciuszków.. wózek, łóżeczko, kosz mojżesza mogą troszkę poczekać..
Szyszka widziałam te książeczki w empiku.. jakieś takie czarno-białe.. :baffled: nie wiem czy bardziej się Dziecku nie będą podobać te z kolorowymi obrazkami.. a butelkę taką chyba Muma pokazywała kiedyś że ma.. ja oprócz takiej będę jeszcze chciała zakupić tą habermana.. i chyba zacznę się modlić o to abym miała pokarm.. :tak:

no i w takim tempie chyba szybciej zbierzesz wyprawkę niż ja ;-):-)

reklama
aha Alex__ mamy 2 typy: Kacper i Patryk.. wczoraj się nawet złapałam na tym że przemówiłam do brzuszka 'Patryczku' ;-)

wiem, wiem.. post pod postem..

ale nie pamiętam czy wam pisałam.. bo ja cały czas o Kubusiu myślałam jednak.. ale tam gdzie teściowa mieszka w domku(ona na dole na górze eMa kuzynka z mężem) i to kuzynostwo kupiło prosiaka i nazwali go 'kubuś' nie wyobrażam sobie teraz tak dać na imię mojemu Synkowi :baffled:

Ania - super oba, sama nie wiem na który bym się zdecydowała

a w h&m rusza wyprzedaż, bodziaki podobno po 5zeta, więc zahaczcie w piątek:-D

edit: haha, p[adłąm - prosiak kubuś, nie mogli go nazwać donald na ten przykład?

tyle, że te Szyszkowe książeczki ceny mają masakryczne! to ja bym wolała podrukować obrazki czarno białe, a efekt ten sam

noo, i dzień dobry Droga Kok.o:)

Ostatnia edycja:
elooo:-)
kasica nie przejmuj sie tak bardzo;-) moze tylko po prostu kazdą nową myśl zaczynaj od nowej linijki. Jak piszesz do ktorejs dziewczyny to tez zaczynaj od nowej linijki. I bedzie git!:tak: spoko, damy przeciez rade:-)
Ani@k malutkie dzieci na poczatku slabo widzą, najlepiej rozpoznaja kontrastowe kolory. Dlatego najlepsze zabawki na poczatek to własnie czarno-białe albo czarno- czerwono-białe. Najlepiej stymuluja rozwój wzroku:tak: Kolorowe to na póżniej beda dobre.

hehe alex ja troche wciagnelam sie w wyprz. w c&a ale tam jakos teraz cisza chyba...:baffled:
aaronka ja niezmiennie zazdraszczam spania do 11:zawstydzona/y: u mnie o 6, a czasem o 5 dzien sie zaczyna..heh:-(

a właśnie, jak chcesz Ani@k to Ci przesle książeczke dla niemowlaka w pdf,taka do ogladania, to sobie wydrukujesz. Tez mysle,ze nie opłaca sie kupowac.

Ostatnia edycja:
Ania@k co do książeczek tych czarno-białych to one dla tych najmniejszych i nawet jest napisane ze: "Niemowlęta lubią proste wzory, wyraźnie zaznaczone kontury, większe rozmiary i co najważniejsze - czarno-białą kolorystykę." Do mnie to przemawia i będę kupować:-)
Buteleczkę tą z TT mam najmniejsza pojemność, myślę ze na sam początek wystarczy.
Słyszałam od matek ze butelki Medela tez sa bardzo polecane, tylko ten wielki smoczek:szok:
Oooo to ja tez się zacznę modlić o pokarm :tak:.
Własnie muszę dziś skończyć listę wyprawkową :baffled: bo mi zapomina się ostatnio cos;-)

ps: zakupy na endo.pl zrobione prze tatusia dzidziusia:-D

Ostatnia edycja:
Kok.o -powiem Ci w zaufaniu, że jutro na 99% ruszają z nową wyprz:tak: a do mnie leci kurier dziś z 3 paczkami (znamy się już jak łyse konie dzięki c&a, nawet za paczki mu płacę przelewem na konto:tak:)

dzisiaj eMowe urodziny - Cud koloruje dla tatusia zygzaka:-D zawzięcie wręcz

Ostatnia edycja:
Szyszunia, my kupiliśmy 2 butle TT, Aventową dostaliśmy w wyprawce ze szkoły rodzenia, LOVI w wyprawce ze szpitala a Mąz kupił butlę Medeli z jakimś wypasionym smoczkiem za 60 PLN i co??? i gucio.....Jagoda nawet nie spojrzy:) liczy się tylko cyc:)

Moja mama pokarmu nie miała i nieustannie mnie dręczyła pytaniami czy mam czym karmić JAgodę...a u mnie kraina mlekiem płynąca:) więc bez obaw. Teraz nawet jak mamy mają cięższe początki z karmieniem to się pobudza laktację..

Ania...no ja pamiętam że my zaczęliśmy wyprawkę koło 7 miesiąca, od razu kupiliśmy łóżeczko, wózek (czyt. bolid) i fotelik.a wszystkie pierdułki przed, w trakcie i po narodzinach...

Ostatnia edycja:
reklama
Szyszka, Kok.o no wiem.. ale sobie wyobraziłam ze pokazuję Mu taką książeczką a On w ryk :baffled: ale moze z jedną kupię???

no i za dużo sobie wyobrazam..

Kok.o ja się też w wyprzedaze z c&a wciągnęłam :tak: coś w kościach czuję że na dniach pojawi się jakaś obniżka :tak:

Do góry