reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

więc trzeba trzymac się w kupie razem i czasami spojrzec na sytuację z boku :) bo prwada jest taka, że nikt o nas tak nie zadba jak my same.

Dziś ogólnie jak wyśpiewałam lekarzowi jakie leki biore, jaki mają skład i jakie mają nazwy marketingowe w Polsce i jakie są odpowiedniki w Norwegii to się zapytała jakie mam wykształcenie - hahahhaha, powiedziałam jej że w Polsce jest ginekolog na każdym kroku i każdy się doszkala, bo właśnie jak mówi Haszitka
każdy lekarz inaczej, każdy inne podejście więc trzeba samemu to i owo ogarniac ;)

W Norwegii niektóre z nas mogły by poradnictwo prowadzic ;)

Muma- mój mąż generalnie zdrowo się bardzo odżywia, rzucił palenie, zresztą ja też tylko mi trudniej było, bo ja paliłam typowo towarzysko, raz na jakiś czas dla towarzystwa, więc palic nie paliłam duzo, po prostu to lubie - ale to za mną. Marcin dużo cwiczy na siłowni, zrezygnował z niektóych odżywek, także nie mogę powiedziec że się nie stara - a słodycze?? chyba nie są najlepsze co nie? (nie mam na myśli ciastek domowej roboty ale batony batoniki :p) Ja biorę tylko kwas foliowy, jak któras ma jakiś link, gdzie mogłabym ziółka sobie zamówic to chętnie ;) czemu nie

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny,

witam się dzisiaj przy pierwszej w życiu herbacie bez cukru.

zuzka &&&&& za wizytę
a kupiłam sobie hennę do brwi i jadę z koksem i powiem Ci, że jestem całkiem zadowolona z chałupniczej pracy:)

Aleksis podziwiam, zastrzyki i to sama sobie. Dla mnie jesteś już Wielka. Ja mdleję przy kazdym widoku krwi wbitej w ciało, więc cienias jestem:)
A jeżeli chodzi o facetów. To jak mówi Muma, trzeba się zdystansować i pogłaskac po głowie. Prawdą jest że i tak częściej to my kobiety krzyżujemy im plany, niż oni nam:)

Emenems...no i już mam kłopoty z pisownią, wczoraj z tego wszystkiego się nie przywitałam.:) Witaj i na dzień dobry ~~~~~~~~~

katiuszka...Ty z tymi zakupami tak nie szalej. Stres niepotrzebny wprowadzasz:):):):):):) (oczywiście żartuję) Bo ja jestem w ciemnej doopie, jak czytam co Ty już masz:) ja dopiero teoretycznie się przygotowuję. Wczoraj znowu się naczytałam o porodzie i zasnąć nie mogłam. Dziecinada, co nie, a jednak prawdziwe:):)

kasica za Was też &&&&&&&

Dobra to na tyle, pozdrawiam sercecznie
I do napisania po...

emenems - my słodyczy dużo nie jemy (choć nie widać ;-)), grunt to nie przesadzać w żadną stronę ;-)
Zioła najlepiej zamawiać pojedynczo i samemu zmieszać (kasica wie jak to się robi:-D:-D:-D)
Ja kupowałam tutaj:
Sklep Zdrowa Żywność - zioła, mieszanki ziołowe, leki, kosmetyki, herbaty, kawy, wody mineralne, miody, preparaty na odchudzanie, produkty wegetariańskie, bezglutenowe, dla diabetyków
A to skład mieszanki nr 3:
Mieszanka 3 -Ojca Grzegorza Sroki , z "Poradnika ziołowego" , pobudzająca pracę jajników dla cyklów bezowulacyjnych

lebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr
koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr
macierzanka {Serpylli Herba} 50gr
pokrzywa {Urticae Folium} 50gr
dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr
rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr
ruta {Herba Rutae} 20gr
nagietek {Calendulae flos} 20gr
nostrzyk {Herba meliloti} 20gr
Łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny. Pić szklankę odwaru przed snem.

Ja piłam razem z M:-)

mój Adam rzucił fajury rok temu ponad!!na szczęście!!!alkohol ograniczył do minimum,teraz weekendy sa bezalkoholowe!!!!no jak robiłam imprezke urodzinową to był wyjątek,ale teraz sama jestem z niego dumna,ze jak przychodzi weekend to nie drinkujemy i nie piwkujemy,tak jak bywało to kiedyś.ja tez nie napiję się piwa,czy drinka,po prostu wspieram Go jak moge,wiec wyjdzie to na zdrowie:)teraz bierze antybiotyki to o % absolutnie nie ma mowy!!!!!!Jestem z niego naprawde dumna!!codziennie je pestki dyni,i orzechy brazylijskie,choc to nie codziennie bo u nas ciężko dostac,a w tesco oststnio nie było ich:sorry2: i pije sok ananasowy,bo czytałam,ze sok z anansów tez dobrze wpływa na jakość spermy,lub świeze ananasy.

pewnie że damy :) to pe pestki będę musiała zapoatrzyc Marcina - co do alko to my też praktycznie nic ( na studiach za całe życie wypiłam :) hehehe) bo to się wiąże z trenowaniem, Marcin dużo na siłowni cwiczy to nie pije - a sok ananasowy to taki ze sklepu po prostu ? czy ten sok z ananasów z puszki ??

a ziółka gdzie kupic? w zwykłym zielarskim da rade?

aaronka dzięki za przywitanie, bardzo tu miło u was:)

my półtorej roku - od tego czasu moje życie staneło na głowie - od 3 cykli na lekach. Jestem po operacji guza jajnika - do końca nikt nie wie czy ten jajnik działa czy nie...bo nie mam jak robić co miesiąc monitoringu niestety - tutaj nie ma takich metod...operację miałałam dawno, 7 lat temu będzie

emenems kochana z tymi ziołami,to ojjj dużo by pisac:-Dpo prostu nie potrafiłam zatrybic co z czym ma byc,jak je pzrzyc,kiedy pic i wogóle...oj dużo by pisac!!dziewczyny bardzo długo i cierpliwie mi tłumaczyły co i jak!!!trwało to bardzo długo he he he!!a śmiechu było przy tym co nie miara:tak:

reklama
heheheh - no ja mam nadzieję że jakoś zaskoczę - mieszkam na wsi, oprócz chodzenia do pracy i gotowania obiadów na dwie osoby nie mam żadnych obowiązków - wiec hobby się przyda :D

no poza czytaniem ksiązek ;P

Do góry