reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

hej dziewczyny

Muma super wieści ale same dobre wiadomości czytam :-)wymarzony synuś będzie :tak:
katiuszka kochana jeszcze raz gartki wielkie , bardzo się cieszę ......ehhh ale fajnie :-D:tak:
bionda słonko widzisz układa się wszystko po malutku i u Ciebie zobaczymy II kreseczki ,i propozycja pracy ale się cieszę .....wróciłam z weekendu a tu same dobre wieści ,a co to będzie na urlopie po 2 tygodniach :szok:hehehe
Haszitka a może to jakiś guzek hormonalny ? u mnie często się pojawiał taki malutki w jakieś dni cyklu a później znikał...nie martw się ,będzie dobrze!
Tasza no to jak będziesz chciała dam przepis na ogórki kiszone łatwo i szybko się robi ,ja po urlopie lipcowym będę już po mału z przetworami działać :tak:

a ja mam wolne do piątku i siedzę w domku idę kawkę robić i pranie wstawić :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się i ja na kawce :-), co prawda już dno widać ale strzele sobie jeszcze dolewkę. Niby wróciłam do Was, w zasadzie to nigdy Was nie zostawilam bo czytam codziennie, ale ze mną jest tak, że jak mnie dopadną czarne myśli to nawet w domu się nie udzielam. Tak już mam, że nikomu nic nie mowię, no ale czasem trzeba :tak:. Wczoraj też miałam jakiś czarny dzień mimo dobrych wieści z pracy. Jak zobaczyłam co katiuszka odwaliła to musiałam napisać bo z radości latałam pod sufitem, aż się Y pytał co się stało.
zuzanka, widzę że razem zaczęłyśmy ten cykl :-). A jak było na komunii, a raczej na komuniach?
muma, katiuszka, ja mam mieszanke numer 1 na niepłodność, może też będzie dobra? Bo jak mi ziółka przyślecie to co zrobię z tymi - ja już ostatnia zostałam w rodzinie i wsród znajomych co jeszcze czeka. Więc lepiej te wypiję. ponoć też dobrze działają na wysoką prolaktynę a ja obstawiam u mnie problem z prolaktyną.
Ostatnio coś się ze mną dzieje, prawie na wszystko mam alergię i pryszcze na czole jak 12 latka:no:.

bionda no faktycznie kolejny cykl mam z Tobą :tak:no to razem działamy w tym miesiącu :-D:-) komunie kochana dobrze bo były razem w jednym domu bo to siostry rodzone i bracia rodzeni :tak:;-) ale jedzenia dziewczyny narobiły pysznego ,że nie można było odmówić :-Dpyszności same! wróciliśmy wczoraj przed 15 do domku :tak:bionda nie przejmuj się tymi dniami ,ja też miewam ostatnio jakieś wisielcze nastroje staram się oddychać głęboko i nie myśleć za dużo o moich cyklach itd ale czasami się nie da :zawstydzona/y::zawstydzona/y: a te zaburzenia hormonalne może masz po tabletkach anty jak brałaś wcześniej oczywiście bo moja koleżanka po 10 latach odstawiła tabletki i teraz jej organizm wariuje bo dopiero pryszcze jej wyskakują :baffled::-(teraz jest już w ciąży i zniknęły jej ale okropnie wyglądała przed :shocked2:

zuzanka, ja brałam Yasmin ale 3 lata temu odstawilam bo mi wątroba zaczęła szwankować. to już trochę czasu minęło od odstawienia a pryszcze od tygodnia mam. U nas dzis pochmurnie i deszcz pada więc ogólnie czarne chury nad głową. Idealny dzień do pracy na kompie :tak:, a na obiad zupa-dziadówka z wczoraj. Y jak to na włocha przystało strasznie się nad moją dziadówką męczył, ale nie ma się zmiłuj :-).

Hej :-)

Haszitka - mój guzek okazał się zapchanym kanalikiem mlekowym, lekarze stwierdzili, że się odepcha po karmieniu piersią i tak się stało ;) na pewno będzie dobrze :tak:
katiuszka -musisz teraz kochana pić 2 l płynów dziennie, jeść same dobre rzeczy, dużo warzyw, owoców, białka. A co do mleka to ja nie znam takiej teorii, wręcz przeciwnie, lepiej nie za dużo, żeby dziecko się nie uczuliło chyba. Ja jem codziennie jogurt, robię sobie koktajle z chudego mleka , truskawek, banana ale samego mleka raczej nie. Wsuwam twaróg, ser żółty.
A co do profilaktyki tokso, zrób badanie, ale póki co nie jedz sałat (nie można ich domyć na 100%), szoruj inne warzywa i owoce, nie jedz potraw z grilla i oczywiście surowych mięs, ryb, jajek, sera typu feta, wędzonych ryb, wędlin itp ;-)
Co do wapnia (niby z mleka) to pamiętaj, że tyle samo wapnia jest w soku pomarańczowym co w mleku :-)
bionda - już nie gadaj, tylko pij teraz tą 1-kę, mierz tempkę, zaraz Ci doślemy 3kę a może nie będzie potrzebna, z tego co czytałam to jedynka też działa ;-) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
zuzanka - no działo się wczoraj, a generalnie poniedziałki są smętne ale wczorajszy był wyjątkowy !!:-D
Miłego dnia Cioteczki :-)

Ostatnia edycja:
aaa no to faktycznie już organizm się przyzwyczaił od 3 lat :tak: ,a to może też te pryszcze od cyklu? czasami wysypuje i mnie :wściekła/y:a co to za zupa?;-)

u nas też pogoda do leniuchowania ,wstawiłam 2 pralki prania się piorą i może wstawię pomidorówkę bo mój M sobie zażyczył ;-),ja w tym tygodniu wolne w środę jadę do anestezjologa na konsultacje a w piątek mam te hsg ,kurde mam trochę stracha ,ale ja zawsze twardziel to mojemu M nawet nie mówię o moim strachu:sorry2: piszecie o tych ziółkach może i ja powinnam je zacząć pić? bo Muma mi napisała co kupić i jak parzyć a ja pozostałam na tabletkach :-(ale ja po prostu wiedziałam,że Katiuszka w tym miesiącu będzie miałą II kreski ,bionda czas na Nas jeszcze Ani@k w tym miesiącu chyba pierwsza testuje a później chyba bzzz a nie teraz bzzz a później chyba Ani@k ;-):tak: i będą wszystkie zaciążone!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dziewczyny proszę pozmieniać dane na testowanku :-)

Muma oj działo się ;-) tulę Was cieplutko :*******

Ostatnia edycja:
Nie jestem związana z producentem ani dystrybutorem tych ziółek ale one na pewno nie zaszkodzą a z wiarą pite widać jak działają ;-):tak::-D

hehehe :-D Muma jak widać działają i są tu ładne przykłady tego kok.o ,katiuszka ,Ty :*tylko nie wiem czy u mnie teraz przez te hsg to się opłaca?

czytam na forach o ciążach po hsg i dodaje sobie otuchy,że po zabiegu dziewczyny zachodzą w ciążę....oj ja już też chcę!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Do kręgu zielarek dolicz jeszcze kasię.natkę:-D
Hsg też działa, czytałam,że właśnie szybko po nim dziewczyny zachodziły :tak:

reklama
aaaa no tak kasia.natka też po ziółkach ja już dołączyłam jak natka Nasza była zaciążona i dlatego nie liczyłam jej do zielarek :-Dpamiętam jak mnie wspierałaś po nie udanym in vitro Muma :tak::-) oj dawno to było :-(;-)jak czas szybko leci .......oj mam nadzieję ,że po tym hsg coś się ruszy ,bo chyba i ja już zaczynam po 7 latach mieć dość czekania :no::wściekła/y:i mnie zaczyna łapać jakiś dół pomimo mojego pozytywnego charakteru i podejścia do wszystkiego z uśmiechem :zawstydzona/y:

a tak w ogóle to schudłam 3 kg :-)

właśnie dzwonili ze szpitala ,jak miałam pojedyncze bakterie to nie zrobią mi hsg prawdopodobnie ,jutro mam do nich się stawić na ginekologi i lekarz ma zadecydować!!! wiedziałam,że nic normalnie nie może pójść tylko zawsze coś przeszkodzi oh....ale jestem zła!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry