reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Katiuszka, no i Elce prezent niezly odwaliłaś w jej święto :tak::-D. Poszłaś po bandzie po całości kochana, super, super,super!

To ja teraz otwieram Merlota na endo a od jutra chyśtanie, co bym na szarym koncu nie zostala jak zawsze :-D.

No i musze Wam zakomunikować, że u nas cos się rusza. Zadzwonili dzis, że nam wszystkie pieniadze wypłacą i ja dostałam propozycję pracy jako agent w Polsce z następnej włoskiej firmy. Sami mnie znalezli. Może ma nam sie na życie ;-).

Dobry Wieczor Dziewczynki. Dzis wrocilam. Bylo bosko. Slonce, woda, muzyka:-) Wypoczelam az milo. Opalenizna jest.
U mnie pada i zimno. Az chcialoby sie wriocic z powrotem. Napisze jutro cos wiecej. Dzis bylam na party do 5 rano, a wyjazd na lotnisko juz o 11ej, wiec zrozumiecie. Pa pa

aleksis...no ja se już poleciałam:-D jutro miałam bilety bookować:cool2: wiedziałam, że tak będzie!!!! ciekawe czy zaciążyłam, bo się hormon poprawił...czy zajęłam się planowaniem wyjazdu, zakupy itp, i to odwróciło częściowo myśli od staranek:confused: pewnie jedno i drugie...więc Kochane, myślimy o czymś innym, planujemy, odwracamy myśli .....i hop!!!! fasolka wpadnie!!!!!
bionda świetnie!!!! widzisz, powoli wszystko się ułoży, zobaczysz!!!!! oferta pracy już jest, teraz patrzeć jak fasolka wpadnie i będzie git!!!!!!

Dziewczyny, chyba powoli będę się zbierać, bo padnięta jestem od tych emocji. No i nie śpię od 5 rano z przejęcia;-)do jutra!!!! dobrze, że mam jeszcze jeden dzień wolny, to w środę, jak pójdę do pracy, to już nie będę w takim szoku!!!!
paaaa!!!!!

Ostatnia edycja:
Dziewczynki :-):-)
No super dzień ! :-)
katiuszka - ja Ci mówiłam tydzień temu - testuj :tak: Ale już .. trudno , teraz dbaj o Was, kwas foliowy rozumiem bierzesz, teraz już nie pij ;-) nie zadawaj się z zasmarkanymi dzieciami :happy2: I tokso zbadaj koniecznie i może cytomegalię też (pewnie przeszłaś z dzieciakami pracując ale jeśli nie przeszłaś to musisz bardzo uważać) :tak: Strasznie się cieszę ! :tak::tak:

A u nas wykluczone wszystkie wady , tokso wykluczona póki co , serce zdrowe, tętno już OK, wszystko jest na miejscu włączając siusiaka :-p, waży 300g i ma 20 cm + nogi :-) Z usg jest tydzień starszy :-) Termin porodu 26 pażdziernik:happy2:

Teraz mam usg pod koniec lipca, tylko w sprawie tokso.. Ale już mam nadzieję, że będzie dobrze, im później tym mniejsze prawdopodobieństwa poważnych wad nawet jeśli mógłby się zarazić.
Mam trochę za dużo wód płodowych, mam przestać tyle doić :baffled::-) Trudno, będę pić 2 l tylko :-p

haszitka -
ja miałam biopsję parę lat temu, na pewno wszystko będzie Ok, lepiej zrobić i mieć spokój :tak: &&&&&&&&
bionda - :tak:ja Ci już pakuję ziółka :tak: ja się chyśtałam przez 'ch' chyba :-D
Jeszcze raz dziękuję za wsparcie, idziemy spać (choć dziś skacze jak na sprężynach) :-D

Ostatnia edycja:
Helllooo Babeczki:-)
Chyba emocje mnie przywaliły. Nie śpię od 4 rano:szok: Dopiero dociera do mnie:tak:Ale to chyba normalne, nie? Mój M. to samo. Aaaa no i chyba mam pierwszy objaw...sikanie co 10 minut:-) W dzień to jeszcze spoko, ale w nocy, nie za fajnie było. Chyba, że to tak jednoazowo, z przejęcia.
Muma wiem, że mówiłyście, żeby wczesniej testować, ale jak ja taka bojąca, to i zwlekałam ile mogłam:-) Kwas foliowy biorę, chyba już z 9 miesięcy, mój M. też go zazywał. Wczoraj kupiłam sobie witaminy dla kobiet w ciąży, one zawieraja miedzy innymi ten folik, to chyba nie brać go podwójnie, nie? No i poczytałam artykuły jak się odzywiać, na razie wygląda spoko, najgorzej będzie z piciem wody mineralnej:baffled: Nie cierpię!!!!!! soki ok, ale woda brrrr...no ale powolutku jakoś się przełamię.
A Fasol to kawał facecika już jest!!! 20 cm!!!:-) najważniejsze, że zdrowiutki!!!! a co z antybiotykiem na tokso? nie musisz go juz brać??? czy jednak, tak na wszelki wypadek, do końca ciąży już jesteś na niego skazana. Ale jak pomaga, Fasol dobrze go znosi, to lepiej go pobrać, nie? Super, że wszystko dobrze!!!!
Bionda ja mam gotową mieszankę tych ziółek, po wizycie u lekarza, jak mi potwierdzi ciążę, mogę Ci je wysłać, za darmo!!! mam nadzieję, że mi już nie będą potrzebne.:tak: Aha...mam rozumieć, że Koleżanka wróciła do nas na dłużej, heee??? no i wykresik robimy:tak: super!!!! ja się zapatrzyłam na wykres kok.o i widzisz jakie efekty!!!
Idę Kochane na śniadanko, dziś pełnoziarniste płatki na mleku, z dadatekiem banana i cynamonu:-) ahaa to prawda, że kobieta w ciąży powinna spożywać dziennie 4 szklanki mleka pod różnymi postaciami??? mamusie ciężarne proszę o poradę co mam jeść:zawstydzona/y:
Miłego dnia!!! będę zaglądać!!!

reklama
Haszitka :szok: a sama go wyczułaś? czy taki malutki ze na usg tylko widac go było? to pewnie nic groznego:tak: oj bede mocno trzymac kciuki za pozytywne wyniki :tak: a kiedy sie wybierasz? i kiedy wyniki?

Muma, a widzisz Fasol to nie Fasolowa, mówiłam Ci rano :-). Czyli Julka nie będzie musiała oglądać różoweg.

Hashidka, nie martw się na zapas zmianą w piersi, często to są gruczolaki albo zatkane przewody mlekowe. Ja miałam to i to podobno to już taki urok tarczycowych :wściekła/y:. A w naszym wieku jak nam nikt jeszcze gruczołów mlekowych nie przetkał to może się tak dziać. Napewno wszystko bedzie dobrze. Trzymam kciuki.

Dziewczyny, trzymam za Was wszystkie kciuki i za ciężarne i za fasolujące !!!

No i Misia, czekamy na Ciebie, zakładaj butki i wychodz :tak:, a i ubierz się ciepło bo tu trochę zimno!

Praktycznie guzek nie do wyczucia tak się schował, rozmiar 1 cm/0,5cm, kanaliki mlekowe czyste kształt na zdjęciu to jak ludzkie oko z kącikami zapadniętymi delikatnie nierówny/pofałdowany, chropowata powierzchnia od dołu, ginekologa mam 18 czerwca ten zobaczy wynik, da skierowanie do chirurga i dopiero tam skierują do chirurga onkologa bo u nas taki jest i zajmuje się biopsjami itp czyli od 18 czekania jeszcze jakieś dwa, trzy tygodnie na wizytę.

Miłego dnia

Do góry