reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

witajcie Kobietki!
Drugie podejście do pisania, coś przycisnęłam i skasowałam wszystko co naskrobałam:wściekła/y:
No i mam grypę jak cholera! całą noc miałam gorączkę tak z 39st, nie spada wiele nawet po lekach. Dziś wolne, juto pewnie też, ale mam tydzień, w środę tylko pracowałam. Pięknie!!!! Nie orientujecie się jak to jest z tymi moimi badaniami podczas choroby? nie biorę antybiotyków, takie tylko zwykłe grypowe, to mam nadzieję, że nie będzie przeszkód, bo sobota to idealny dzień na te badania, w nastepnym tygodniu będzie już za późno. Dzięki Kochane za info odnośnie monitoringu, muszę go zrobić, bo pewna jestem, że mam owu...może potem ten pęcherzyk nie pęka albo cholera wie co jeszcze...

noelka, my mieszkamy w północno-zachodnim Londynie, mamy tu bliziutko polskie laboratorium, za moje badania 5 hormonów płacę 85f, a za nasienie podobno 50f, ale tego jeszcze nie wiem na 100%, taka była cena, ale czy nadal tyle kosztuje, to się dowiem w sobote. Tu masz ich stronę internetową www.medical-diagnosis.co.uk tam są wyszczególnione jakie badania robią, a nawet jest cennik.
Ja Ci powiem, że jak poczytałam na forum co dziewczyny piszą, ile się czeka, żeby GP dało łaskawie skierowanie do gina, potem ten dopiero wysyła na badania, kolejne tygodnie czekania, potem znów czekanie na wyniki, z wynikami chyba znowu do GP, robią sie z tego miesiące. Ja dziękuję bardzo, chyba bym zwariowała!!!! wiem, że skoro tu mieszkamy, płacimy podatki itp, to należy nam sie bezpłatna opieka medyczna, ale to nie na moją cierpliowość:no: a poza tym jak oni wszystko leczą paracetamolem, to jeszzce mi tego trzeba, żeby na nasze problemy z poczęciem dzidzi zaaplikowali mi paracetamol, to wolę już zapłacić i zrobić co się da, raz a konkretnie, a nie czekac niewiadomo ile i niewiadomo na co:angry:
Noelka, a gdzie Ty mieszkasz w Lonynie? może też będziesz miała blisko do tego polskiego laboratorium. A no właśnie, może Ty znasz jakiegoś w miarę dobrego gina? muszę kogoś znaleźć, ale kompletnie nie wiem gdzie.

reklama
cześć moje kochane :-)
katiuszka no to kochana zaraz i ja dołączę z @ bo już dzisiaj mam 28 dc :-)więc dzisiaj wieczorem albo jutro dostanę :-)jak w zegarku ,chociaż powiem Wam ,że objawów na @ nie mam trochę może brzuszek wydęty ale nic poza tym ........???
Muma kochana jak dziadkowie?jak dajesz radę? a jak dieta? bo mnie dzisiaj ani deko:no::crazy: i jeszcze w nocy nerki mnie bolały ,przyszykowałam sobie termoforek żeby je troszeczkę rozgrzać :confused2:

noelka witaj na Naszym wątku

ja kawusię spijam ale nie wiem czy to dobry pomysł bo coś mnie dzisiaj żołądek boli :no:jakaś jestem wybrakowana dzisiaj

zuzanko- oj to niedobrze, niedobrze, ale trzymaj się z @ i zadbaj o nerki,
Ale to jak rozgrzejesz nerki, żebyś też @ nie wywołała na całego...

Ja mam dzisiaj od początku równo 2 kg mniej, to już mnie cieszy, jeszcze bym tak z 5 chciała...
A dziadkowie odrobinę lepiej ale mama narazie mieszka z nimi bo nie mogą już zostać sami ... są kosmitami od paru tygodni... W weekend mamy planować jak teraz będzie wygladał nasz tydzień każdy z nimi, co kto i jak i kogo jeszze w to zaangażować.

ja jeszcze nie dostałam @ :-)ale dostanę bo tak mam co miesiąc ....no widzisz to Tobie spada ładnie 0,5 kg codziennie :rofl2:brawo....a ja chyba muszę przestać tej diety mąż się na krzyczy ,że niszczę je sobie tą dietą ale nie przestaje się odchudzać :-Dmniej jeść i dużo ćwiczyć zamierzam od poniedziałku z mężem :-D:-)

witam się i ja :-) te wasze wichury dzisiaj dotarły do mnie, tak huczy że nawet pies nie chce wyjść na dwór :szok:
Muma co do tego gina od twojego "nieudanego" monitoringu to nie jest to kwestia jego zarobku a po prostu monitoring na tym polega :tak: nigdy nie możesz mieć pewności że owu jest lub była (chyba że monitoring) bo nawet u zdrowej kobiety w wieku rozrodczym zdarzają się cykle bez owu; z dziadkami na pewno dacie sobie radę-dobry plan i zaangażowanie rodziny więc musi się udać; a 0,5 kg dziennie mniej no no ładnie
katiuszka oj kochana szkoda że jednak cię rozkłada choróbsko :-( a co do badań w ty czasie to nie umiem ci odpowiedzieć ale na pewno przy chorobie są jakieś zmiany w organizmie więc może zapytaj w tym laboratorium chociaż im to może być obojętne więc ja bym szukała info na necie, patrzyłaś tutaj https://www.babyboom.pl/forum/staramy-sie-f66/o-badanich-hormonalnych-dla-starajacych-sie-2398/
zuzanko musisz bardzo dużo pić na tej diecie :tak: to ważne dla nerek

hej kasia.natka wiem kochana ja i bez diety to dużo pije :-D:-) jak to brzmi :happy:ale poważnie ja dużo spijam wody i napoi gorących więc nie wiem co to może być :( mój M już mnie skarcił za tą dietę ,ale ją może i odpuszczę z zrobię mż poprostu i mniej kalorii w sumie to dużo warzywa i mięska i ćwiczenia .....i do wiosny zgubie .....zaparłam się a co :rofl2::cool:

Witajcie, u mnie z kolei dziś leje, choć dzień zapowiadał się słonecznie.
Zuzanka zaczynam ćwiczyć z Tobą od poniedziałku:tak:muszę zgubić trochę brzucha, bo nieco mi się ostatnio powiększył...
Katiuszka przykro z powodu @, co do badań ...jak badałam hormony tarczycy to musiałam być na "czczo" jeżeli chodzi o tabletki które wówczas zażywałam więc może warto zapytać w tym laboratorium...choć z drugiej strony to były tylko hormony tarczycy...
Muma życzę Wam wytrwałości przy opiece nad Dziadkami...
Kasia.natka a Ty nie wychodź z łóżka! Chyba ze wichury ustaną;-)

ponownie się witam,po krótkiej drzemce;-)
Dzwoniłam do tego laboratorium, powiedzieli mi, że to nie ma wpływu, a że na czczo, to już wiedziałam wczesniej. A ja zaglądnęłam sobie do gardła, a tam biały nalot na migdałach. Cholera jasna, chyba mam anginę ropną. Chyba będę zmuszona iść do lekarza. Matko, ale się zaczęło, co parę dni jakaś wizyta będzie:wściekła/y:

Na pocieszenie Wam powiem, że tutaj u mnie dalej wieje i do tego pada co jakis czas. Okropna pogoda!!!! brrrr

zuzanko rób tak żeby było dobrze i żeby przede wszystkim nie zaszkodzić sobie
Ani@k właśnie chciałam się dziś ruszyć do kilku sklepów ale musiałabym autobusem i trochę się boję...
katiuszka to dziś proszę leżeć w łóżeczku, wygrzewać się i popijać jakieś mleczko z miodem

reklama
dokładnie muszę ze sobą uważać ,zwłaszcza że mój brzunio będzie kiedyś inkubatorkiem przez 9 miesięcy i będzie fasolina korzystać z moich dóbr wewnętrznych :-D;-):-)
ok kochane ściskam Was cieplutko ,zdrówka moje drogie ,kasia.natka nie forsuj się nie potrzebnie w taką pogodę z ludźmi kichającymi w autobusie :confused2::sorry: uciekam się pakować i szykować do wyjazdu BUZIOLE do usłyszenia we wtorek :tak::zawstydzona/y:dopiero .....

Do góry