reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Witajcie dziewczyny!!!
A ja mam dziś wolne, bo wieje wiatr i nie kursują pociągi i metro. Śmiech na sali!!!! Wróciłam się ze stacji, siedzę w domu i kombinuję co robić, bo sprawy się mają tak: wczoraj leciutkie plamienie, taki zabarwiony leciuteńko śluz i nic więcej. Dziś rano jakby zaczął się okres, ale to było raz, minimalna ilość i dalej nic. Czekam co będzie dalej, pewnie się dopiero zacznie. Miałam dziś dzwonić do kliniki umówić się na sobotę na te pierwsze hormonki i na armię,ale jak nie mam jeszcze takiego prawdziwego, konkretnego @, to chyba się jeszcze wstrzymam. Boję się, że jak mi się zacznie, to dopiero w następnym tygodniu tak gdzies na początku będzie odpowiedni dzień cyklu, żeby zrobić te pierwsze badania, a ja wtedy nie będę mogła wziąc wolnego, żeby iść do lekarza. Najlepiej nich już ta cholera przyjdzie dziś, to w sobote będzie 3dc i odpowiedni czas na badania.
Dzięki Kochane za kciuki!!!!

reklama
muma, brawo dla męża!!!! armia coraz liczniejsza i sprawniejsza:tak:jednak dobre leki mu zaaplikowałaś:-)
Aha, bo znou zapomnę...dziewczyny, ja coś nie coś poczytałam kiedyś o tej dieci Ducana, podobno ogólnie jest już oznana za szkodliwą dla zdrowie i prowadzącą do wileu groźnych chorób. Nie chcę nikogo straszyć, ale wolęnapisac, jakbyście może nic na ten temat nie słyszały. Gdyby to była prawda, to chyba nie warto dla lepszej sylwetki rujnowac sobie zdrowia:no: Ale myślę, że jesteście mądre dziewczynki i wiecie co robicie!!!

katiuszka kochana może Ty sobie zrób betę , bo jeśli to fasolka kochanie a coś tam plamisz leciutko to może trzeba wspomóc ?? i &&&&&& cały czas, może test chociaż popraw ??:-)
A propos Dukana, dzięki ale ja wszystko wiem i trochę modyfikuję a wyników nigdy tak dobrych nie mialam jak po tej diecie :tak:

właśnie zastanawiałam sie nad zrobieniem testu, ale chyba jednak poczekam do końca dnia, zobaczę co się wydarzy, jak dalej nic , to pewnie powtórzę, no chyba, że do tego czasu @ przylezie już taki konkretny.......
Tak myślałam, że pewnie wiesz dużo na temat diety, którą stosujesz. To dobrze, bo niektórzy ida w coś o czym nie mają zielonego pojęcia, byle tylko zgubić pare kilogramów.

Jak nie przylezie to rób koniecznie rano, oki ?:-)
A narazie zapieraj się i odpoczywaj :tak:

Jakbyś jednak armie miała sprawdzać to pamiętaj 3-5 dni bez przytulania przed badaniem ;-)

Ostatnia edycja:
Muma super że armia rośnie w siłę :tak: oby tak dalej a co do tych ruchów to nawet jak mam mieć ich kiedyś dość to i tak nie mogę się doczekać :-p
zuzanka, Muma co do tej gorącej wody to wiem ale na źródłach byłam już nie raz i tam są baseny o różnych temperaturach, w większości wcale nie gorące (dlatego wcześniej pisałam gorące w "") więc śmiało mogę iść a jedyne co muszę omijać to jacuzi :-(, sauna (to jakoś przeżyje) i jeszcze muszę sprawdzić jak z wszelkimi biczami wodnymi bo tego nie wiem :eek: bardzo wam dziękuję za troskę :* staram się sprawdzać co wolno a czego nie ale wszelkie wskazówki mile widziane
co do saneczek to perspektywa fajna ale to by mnie dopiero wytrzęsło :no:
katiuszka jak @ się nie rozkręci do rana to siknij koniecznie!!! niektóre dziewczyny jeszcze będąc w ciąży mają @ a jeśli to plamienie to może trzeba szybko do gina żeby dał coś na podtrzymanie &&& ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

to jeszcze kilka słów o dukanie-co do szkodliwości to głównie dotyczy to problemów z nerkami które są dość mocno obciążone na tej diecie ale jeśli nie ma się z nimi problemu to raczej ok zwłaszcza jak ktoś się bada
a co do przepisów to mogę polecić mięsko z kurczaka (zwłaszcza podudzia) w musztardzie z korniszonami, pieczone; ryba w sosie chrzanowym; kotleciki mielone; owoce morza jak lubicie;

katiuszka to u nas musiałby być mróz chyba ze 30 i zawieje śnieżne ,żeby zamknęli cokolwiek :laugh2:
kasia.natka no tak my tu matkujemy bo dbamy o Ciebie jak byśmy dbały o siebie :rofl2::happy: faktycznie są takie źródełka z normalną temp ale musisz uważać też kochana na bakterie bo moja znajoma nabawiła się bakterii w takich źródełkach:crazy:

co do diety to faktycznie trzeba mieć nerki zdrowe ja 2 lata temu byłam już na dukanie i schudłam ok 10 kg i teraz chcę tylko jakieś 5 -7 kg to zależy ile wytrzymam i jak będę wyglądać bo za chudo też nie chcę bo wyglądam później jak szczurek ,zwłaszcza,że mi z buzi spada najszybciej a przy mojej krótkiej fryzurze to już w ogóle wyglądam szczurowato :-p:laugh2::szok:a wolę jak się jest szczupłym a buzię się ma lekko zaokrągloną to wygląda bardzo uroczo :tak:;-)

zuzanko mam nadzieję że nie nabawię się tam jakiegoś świństwa chociaż oni na pewno muszą to stale kontrolować bo mają tam dzikie tłumy :szok:
a co do waszego "matkowania" to jest to bardzo miłe :tak: wiedzieć że tyle osób się o mnie martwi i troszczy :*

Soldier homecoming surprise mix - YouTube
Kochane, jak macie ochotę trochę popłakać, tak dla przeczyszczenia ocząt:-) to oglądnijcie sobie tan filmik. Piękny!!!! pierwszy komentarz pod nim mówi wszystko : jesli ktoś na tym filmie się nie popłakał, znaczy, że nie ma w ogóle serca....
A ja dalej nic:sorry:
Niedawno mój M. wrócił z pracy, jak mi opowiedział co się rano o mało nie stało...to mnie aż ciarki przeszły. Rano jak dostałam takie bardziej czerwone krwawienie to powiedziałam mu, żeby szykował się na badanie w sobotę, z resztą ja tez, bo chyba nic się nie udało. No i jak jechał do pracy samochodem, podobno był tak rozkojarzony, że jak wjechał na rondo, nie zauważył, że w prawej strony jedzie na niego z dużo szybkością inny samochód. Zobaczył go kątem oka, nie mógł nic już zrobić, bo lało i wiało, zdążył tylko puścić kierownicę, zamknął oczy i czekał jak go walnie. Trwało to dosłownie kilka sekund, a jak otworzył oczy to okazało się, że jakoś odbił kierownicą, tamten jakimś cudem zahamowa,ł tak że nic się nie stało. Ale nawet jak mi to opowiadał to aż się cały trząs z nerwów!!!! Matko boska....wykończy nas ta niepewność!!!!!
Jutro rano, nawet jak @ się nie rozkręci, nie zrobię testu.......bo "wyszły" z mojej aptecznej szuflady:szok: Miałam taki zapas, że ho ho, a teraz zaglądam, a tam puste opakowanie. Tak więc, jak nic się nie rozwinie, to zatestuję dopiero wieczorem, albo w czwartek rano.

reklama
Do góry