reklama
zuzanka81
...szczęśliwa mama.
no ale skąd mogłaś wiedzieć kochana ,ja np nie wiedziałam ....ja nigdy nie mierzyłam i nie sądziłam ,że to ma znaczenie jako takie....zawsze zdawałam się na śluz i bóle jajników jeśli już obserwowałam owu
Muma
Fanka BB :)
Hej ,
zuzanka - hmmm ja mierzę 7 miesięcy i z tego to powiem Ci, że bardziej ufaj objawom śluzowym niż kłuciom jajników.
W momencie kiedy zanika śluz białko jajka jest owu (tak mi się tez pokrywało z monitoringiem) i wtedy jest skok temp.
Kłucia jajnika to mam od 12 do 20 dc (a mam cykle 27-28 dni). I nie wiem co znaczą , to znaczy tłumaczę sobie, że to pewnie implantacja ;-)
Ja mam dzisiaj 28 dc, temp. pięknie spadła dziś o 4 kreski więc d... blada. Niestety termometr chrzaniony nie kłamie.. Chociaż nic nie czuję w tym miesiącu, zero PMS, ech... Jak dostanę to się napiję przynajmniej, całe Święta się oszczędzałam.
Miłego dnia.
zuzanka - hmmm ja mierzę 7 miesięcy i z tego to powiem Ci, że bardziej ufaj objawom śluzowym niż kłuciom jajników.
W momencie kiedy zanika śluz białko jajka jest owu (tak mi się tez pokrywało z monitoringiem) i wtedy jest skok temp.
Kłucia jajnika to mam od 12 do 20 dc (a mam cykle 27-28 dni). I nie wiem co znaczą , to znaczy tłumaczę sobie, że to pewnie implantacja ;-)
Ja mam dzisiaj 28 dc, temp. pięknie spadła dziś o 4 kreski więc d... blada. Niestety termometr chrzaniony nie kłamie.. Chociaż nic nie czuję w tym miesiącu, zero PMS, ech... Jak dostanę to się napiję przynajmniej, całe Święta się oszczędzałam.
Miłego dnia.
zuzanka81
...szczęśliwa mama.
no właśnie śluz miałam w pon piękny :-)a dzisiaj mnie tak zabolało w nocy ,że coś okropnego ....ale przynajmniej wiem,że w tym miesiącu nie ominęłam owu bo się przytulaliśmy prawie codziennie
:-) jak nigdy 

hehe ,cykle masz jak ja tylko,że ja mam 28-29 i nie zawsze czuje jajniki .......
kochana no to na sylwestra pijemy i życzymy sobie brzucholów duuużych na nowy rok nie ma co się oszczędzać
ja w domu siedzę ale i tak mam zamiar się napić

kochana no to na sylwestra pijemy i życzymy sobie brzucholów duuużych na nowy rok nie ma co się oszczędzać

ja w domu siedzę ale i tak mam zamiar się napić
kok.o
Hej 
Ani@k normalnie jestem z Ciebie dumna!
zuzanka ja też mam kłucia w różne dni. Jak miałam regularne cykle to prawie zawsze wyczuwałam dokładnie w dzień, kiedy miała być owu, a potem jeszcze kilka kłuć w inne dni.. cholera wie co to... Teraz no ni cholere nie wiem kiedy owu jest. A że u mnie śluzu właściwie nie widać to mam przechlapane.. tempka mi tylko została
;-)
Muma moja temp zjechała dziś o 6 kresek
(normalnie tempka nieboszczyka prawie;-)) i czuje sie małpowo już... i znów cykl ma długość ni w pięć ni w dupe..

Ani@k normalnie jestem z Ciebie dumna!

zuzanka ja też mam kłucia w różne dni. Jak miałam regularne cykle to prawie zawsze wyczuwałam dokładnie w dzień, kiedy miała być owu, a potem jeszcze kilka kłuć w inne dni.. cholera wie co to... Teraz no ni cholere nie wiem kiedy owu jest. A że u mnie śluzu właściwie nie widać to mam przechlapane.. tempka mi tylko została

Muma moja temp zjechała dziś o 6 kresek

Muma
Najlepiej to by było mieć takie małe USG w domu, nie ?:-) Ja już po tych paru monitoringach wszystko kumam, spoko moglabym sobie podglądać domowo :-) Ja miałam dziś 36.4 ale czuję się świetnie i czego szukam w necie, kto zgadnie ?;-)
Otóż artykułów na temat: " spadła mi temperatura a jednak jestem w ciąży , hahaha
My też w Sylwestra siedzimy w domu , tzn idziemy do NOTu (czyt. nocne oglądanie TV).
Otóż artykułów na temat: " spadła mi temperatura a jednak jestem w ciąży , hahaha

My też w Sylwestra siedzimy w domu , tzn idziemy do NOTu (czyt. nocne oglądanie TV).
zuzanka81
...szczęśliwa mama.
no to z tą owu to widzę różnie :-) M mój też wczoraj stwierdził,że kupiłby USG i sprawdzałby sam kiedy mam owu 

my też przed tv :-)

my też przed tv :-)
kok.o
Muma kobieto ! przestań natychmiast, bo sie zaczynam martwo czuć ze swoimi 36.0 stopnia ;-)
aaa! właśnie mnie @ zalała

aaa! właśnie mnie @ zalała

Ostatnia edycja:
reklama
katiuszka79
witajcie dziewczyny!!!
Coś mnie długo nie było...aaa jakoś tak nie miałam natchnienia, ale Wy za to rozgadane jak nigdy:-) U mnie ostatnie dni przed @, mam mieć gdzieś w piątek, sobotę a moze w niedzielę. Od wczoraj mam dziwne bóle brzucha, to pewnie cholera przylezie. Chyba mnie szlag trafi jak faktycznie znowu się nie uda...
Coś mnie długo nie było...aaa jakoś tak nie miałam natchnienia, ale Wy za to rozgadane jak nigdy:-) U mnie ostatnie dni przed @, mam mieć gdzieś w piątek, sobotę a moze w niedzielę. Od wczoraj mam dziwne bóle brzucha, to pewnie cholera przylezie. Chyba mnie szlag trafi jak faktycznie znowu się nie uda...