reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Moje pierwsze mierzenie temp skończyło się ciążą...:shocked2:wyczytałam gdzieś, ze mierzenie podczas ciąży jest też wskazane (ja niestety nie mierzyłam) bo nieprawidłowości (skoki temp.)mogą wskazywać ze coś się dzieje...

reklama
no ale skąd mogłaś wiedzieć kochana ,ja np nie wiedziałam ....ja nigdy nie mierzyłam i nie sądziłam ,że to ma znaczenie jako takie....zawsze zdawałam się na śluz i bóle jajników jeśli już obserwowałam owu

Hej ,
zuzanka - hmmm ja mierzę 7 miesięcy i z tego to powiem Ci, że bardziej ufaj objawom śluzowym niż kłuciom jajników.
W momencie kiedy zanika śluz białko jajka jest owu (tak mi się tez pokrywało z monitoringiem) i wtedy jest skok temp.
Kłucia jajnika to mam od 12 do 20 dc (a mam cykle 27-28 dni). I nie wiem co znaczą , to znaczy tłumaczę sobie, że to pewnie implantacja ;-)
Ja mam dzisiaj 28 dc, temp. pięknie spadła dziś o 4 kreski więc d... blada. Niestety termometr chrzaniony nie kłamie.. Chociaż nic nie czuję w tym miesiącu, zero PMS, ech... Jak dostanę to się napiję przynajmniej, całe Święta się oszczędzałam.
Miłego dnia.

no właśnie śluz miałam w pon piękny :-)a dzisiaj mnie tak zabolało w nocy ,że coś okropnego ....ale przynajmniej wiem,że w tym miesiącu nie ominęłam owu bo się przytulaliśmy prawie codziennie :happy2::-) jak nigdy :rofl::rolleyes::wink::-D hehe ,cykle masz jak ja tylko,że ja mam 28-29 i nie zawsze czuje jajniki .......

kochana no to na sylwestra pijemy i życzymy sobie brzucholów duuużych na nowy rok nie ma co się oszczędzać :-D
ja w domu siedzę ale i tak mam zamiar się napić

Hej :-D

Ani@k
normalnie jestem z Ciebie dumna! :-D

zuzanka ja też mam kłucia w różne dni. Jak miałam regularne cykle to prawie zawsze wyczuwałam dokładnie w dzień, kiedy miała być owu, a potem jeszcze kilka kłuć w inne dni.. cholera wie co to... Teraz no ni cholere nie wiem kiedy owu jest. A że u mnie śluzu właściwie nie widać to mam przechlapane.. tempka mi tylko została :-D;-)
Muma moja temp zjechała dziś o 6 kresek :szok: (normalnie tempka nieboszczyka prawie;-)) i czuje sie małpowo już... i znów cykl ma długość ni w pięć ni w dupe..

Najlepiej to by było mieć takie małe USG w domu, nie ?:-) Ja już po tych paru monitoringach wszystko kumam, spoko moglabym sobie podglądać domowo :-) Ja miałam dziś 36.4 ale czuję się świetnie i czego szukam w necie, kto zgadnie ?;-)
Otóż artykułów na temat: " spadła mi temperatura a jednak jestem w ciąży , hahaha:tak:
My też w Sylwestra siedzimy w domu , tzn idziemy do NOTu (czyt. nocne oglądanie TV).

To może się złożymy wszystkie na ten aparat i wyjdzie taniej niż testy owu ? :-)
A ja wiem, że temperatura w ciągu dnia się nie liczy ale sobie właśnie zmierzyłam i mam 37,4 i od razu mi lepiej :-)

reklama
witajcie dziewczyny!!!
Coś mnie długo nie było...aaa jakoś tak nie miałam natchnienia, ale Wy za to rozgadane jak nigdy:-) U mnie ostatnie dni przed @, mam mieć gdzieś w piątek, sobotę a moze w niedzielę. Od wczoraj mam dziwne bóle brzucha, to pewnie cholera przylezie. Chyba mnie szlag trafi jak faktycznie znowu się nie uda...:wściekła/y:

Do góry