reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

hej dziewczyny podglądam Wasz wątek od jakiegoś czasu i wspieram Was bardzo mocno,ja w maju skończyłam 30 lat z miłą chęcią bym się do Was przyłączyła jeśli nie macie nic przeciwko...ja jestem po marcowym transferze 2 zarodków,4 mamy zamrożone i w tym miesiącu podchodzimy do criotransferu...

reklama
Jestem po pierwszej wizycie monitoringowej :-) Dziś 11 dc, pęcherzyk elegancko ma 17.4 mm, endometrium 9mm, spotykamy się z panem doktorem znów w środę :-) Pytał czy jestem stymulowana, no to nie przyznałam się, że owszem - stymulują mnie różne moje fobie wie Pan i schizy i takie tam;-) bo jego zdaniem wszystko jest OK. Generalnie stwierdził, że w tym wieku to przynajmniej 10 mcy trzeba poczekać a to dopiero 4ty... Dooooobra, zobaczymy co tam będzie w środę, przynajmniej się coś dzieje :tak:
zuzanko81 WITAMY ! :-) Od razu szczerze powiem, że w ogóle nie orientuję się o co chodzi z tymi mrozaczkami, ale jak mnie/nam troszkę przybliżysz temat to będziemy mądrzejsze i bardziej efektywnie wspierające :-) Rozumiem, że z tych 4 zamrozaczków są jeszcze 4 szanse ? Czy raczej one parami startują ??
Pozdrawiam serdecznie :-)

dzięki kochana za miłe przyjęcie :-) ,mrozaczki to są 4 zarodki zamrożone i jak napisałaś 4 szanse na ciążę ,ale ja odbieram 2 szt więc może się udać podwójnie ;-) ,ja naturalnie byłam raz w ciąży niestety pozamacicznej 7 lat staramy się z M o dzidzie i nic ,2 lata minęły od tej ciąży pozamacicznej i dalej nic więc w tym roku podjeliśmy decyzje o in vitro ,więc udało nam się wyhodować z 8 ładnych moich jajeczek 6 szt ,które się zalęgły i 2 mi podano w marcu ,odczekałam z nadzieją na naturalne no i teraz podchodzę po kolejne 2 szt tym razem zamrożone ;-) to tak w skrócie

ale widzę Muma ,że u Ciebie piękny pęcherzyk więc do dzieła ruszaj :-)

zuzanko już wszystko jasne :-) A wiesz, że po 7 latach los się zawsze odwraca i chyba jasne jaki zwrot będzie miał teraz u Ciebie miejsce ? :-) Będę mocno trzymać kciuki , tylko informuj na bieżąco kiedy bo czasem muszę popracować to wtedy nie dam rady.. Musi się udać , teraz na pewno się uda :-)
A ja - jestem z tych co to teraz dla odmiany chcieliby syneczka... Tzn taki mamy plan, więc dziś jeszcze spokój w sypialni ;-)
Taki plan jeszcze może miesiąc, dwa bo coś kiepsko idzie... a z córcią dawno temu udało się za pierwszym podejściem. A jestem tu bo to po 30stce moje pierwsze dziecko ma byc.:tak:

...a wiesz,że o tym nie pomyślałam,że to już czas aby się odwróciło ;-) no bo synusie zawsze są mamusiowi :-)więc zaciskam kciuki na synka :-)&&&&&&&&&& ja też chcę mieć synka ale pierwszego jakby się udało ale w sumie nie obrażę się jak będzie dziewczynka albo parka od razu :-) ale ważne aby było ,w piątek mam wizytę usg jak rosną moje pęcherzyki bo mi się troszku rozleniwiły jajniki i muszę je stymulować niestety :-( więc na pewno,zdam relację...będzie to 10 dc
ja mam ten tydzień wolny więc mnie więcej będzie teraz ,a póżniej też do pracy i tylko wieczorami mam czas aby cośkolwiek napisać ;-)

Ja się powoli zbieram - w końcu pracowity tydzień przede mną, zwłaszcza wieczorami;-)
Brzózka, kasia.natka pewnie dopiero odpalają kompy;-)
Do jutra Dziewczynki :-)

zuzanka81 Witam!! :)
co to jest criotransfer?
i kiedy podchodzisz do niego dokladnie? musze wiedziec za co i kiedy trzymac kciuki :)

Muma rozumiem, ze rozpoczynasz staranka? czy jeszcze czekasz na powiekszenie tego pecherzyka.
Do ilu on wogole rosnie? ja jakas nieswiadoma jestem z tego wychodzi...:zawstydzona/y:
wydawalo mi sie ze to sa jakies wartosci w makro w tu sie okazuje ze wielki prawie 2centymetrowy balonik?

Witam :-)
Brzózka pęcherzyk rośnie średnio do ok. 2cm, ok.1-2 mm na dobę więc ja jeszcze czekam , robię też w międzyczasie testy owu, jednym słowem dajemy szansę temu synkowi jeszcze ;-) Potem jak już urośnie to dzięki hormonowi luteinizującemu (pik LH) uwalnia komórkę jest owu :-)
W srode mam monitoring w czasie pracy i jak sie dowiem, że już właśnie pękł to chyba do pracy nie wrócę tylko z M będę musiała się pilnie spotkać:tak:
Dzisiaj zasypiam, nie mam ciśnienia po prostu, kawkę muszę sobie zrobić.
Miłego dnia :-)

reklama
Zuzanko witaj!!! i wielkie uznanie dla Ciebie, że te 7 lat Cię nie zniechęciły, że cały czas widzisz światełko w tunelu...oczywiście trzymam kciuki za to aby wszystkie 4 zamrozaczki usadowiły się w Tobie na całe 9 miesięcy :tak:
Muma proponuję na środę wziąć urlop bo będzie się działo oj będzie się działo:cool:no i za około 5 miesięcy dowiemy się że nie będzie chłopaka...tylko dwóch chłopaków!!!&&&&;-)
U mnie dziś bardzo słonecznie, jeżeli u którejś z Was jest dziś ponuro - przesyłam trochę Slońca!!! albo całe dwie garści Słońca!!!
Miłego dzionka Wam życzę..

Do góry