reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

luminadopóki @ nie ma to wiesz - nigdy nie wiadomo;-) A ja dziś monitoring i przez to nie mogę nic zrobić w pracy, a tak w ogóle to po objawach czuję, że owulacja już się zbliża wielkimi krokami - więc to jednak będzie pracowity tydzień :tak:

reklama
stresujesz się monitoringiem ?

fakt - PMS nie wyklucza ciąży

qrcze ale mnie połamało - nie mogę chodzić :no: a rano wstałam cała zdrowa , nic nie dźwigałam

Ostatnia edycja:
stresuję się tym co tam wypatrzy "przy okazji", jakieś mięśniaki, torbiele, endometrioza,
a śniło mi się, ze powiedzial: pani tu przychodzi na monitoring , pani jest w ciąży !! a wg teorii mojej babci sny na odwrót zawsze - więc wszystko jasne ..
A Ty luminamoże to jakiś nerwoból, posmaruj się maścią rozgrzewającą tam gdzie boli. Tabletki lepiej nie, bo wiesz ;-)

Muma ja na monitoring wybieram się w listopadzie...mnie z kolei śniło się że rodziłam..taki sen miałam jakiś czas temu...pewnie się kiedyś spełni :)
Lumina przez te dwa tygodnie musisz koniecznie wypocząć, bo kiedy Małżonek co tydzień bedzie dostępny to Cię wymęczy ;) Wię przed Tobą testowanko i pełen luz aby nabrać sił na przytulanki :) życzę aby były owocne (choć 3mam kciuki za testowanko wcześniejsze)

Dziewuszki, co może oznaczać wyzsza temperatura już od prawie 8 dni? Prawie, bo dwa razy spadała o pół stopnia..to mój pierwszy cykl kiedy mierze temp. i jestem kompletnie zielona w tym temacie (z 36.3 skoczyła na 36.9 i cały czas utrzymuje się na tym poziomie) pewnie tuż przed @ spadnie...dziś mój 26 dc..:dry:

czesc
dziekuje Wam za slowa otuchy,jesteście kochane.
troche sie juz pozbierałam, znaczy nie rycze bez przerwy, praca pozwala mi nie myśleć cały czas o tym.
dziś ide jeszcze na badania do poleconej gin , jutro do szpitala.
Juz chciałabym to mieć za sobą.

No i mam męża naprawdę kochanego. Chociaz mało o tym mówi, cały czas mnie przytula i pozwala się wypłakiwać dowoli w koszule.naprawde wsparcie mam w nim ogromne.

dam znac jak juz bede w domu
papa

czesc
dziekuje Wam za slowa otuchy,jesteście kochane.
troche sie juz pozbierałam, znaczy nie rycze bez przerwy, praca pozwala mi nie myśleć cały czas o tym.
dziś ide jeszcze na badania do poleconej gin , jutro do szpitala.
Juz chciałabym to mieć za sobą.

No i mam męża naprawdę kochanego. Chociaz mało o tym mówi, cały czas mnie przytula i pozwala się wypłakiwać dowoli w koszule.naprawde wsparcie mam w nim ogromne.

dam znac jak juz bede w domu
papa

dziekuje, ze sie odezwalas. trzymam za ciebie mocno kciuki i wirtualnie sciskam...
daj znac jak juz bedziesz po.

kok.o - dobrze że się trzymasz i masz wsparcie ukochanego - to najważniejsze mieć tą bliską osobę ,
przytulam cie mocno .

Ani@k - myślę że takie nie duże wahania temperatury nie mają znaczenia , przynajmniej przy naszym zabieganym trybie życia

Muma - ja nie zakładam że mogę być w ciąży - pije kawkę co-dzień a wczoraj nawet piwko wypiłam wieczorem bo mi smutno było , będę się oszczędzać jak już będą dwie krechy , a test sobie leży w szafie i mnie kusi - ale wiem że za wcześnie
wczoraj jeździłam rowerem i chyba przez to ten ból
Muma - nie możesz zakładać najgorszego - po co ci te czarne myśli , w sny to też nie wierz - one odzwierciedlają ale nasze niepokoje i stresy

kok.ojesteś dzielna i może być tylko lepiej, głęboko w to wierzę i trzymam kciuki za jutrzejszy dzień, odezwij się do nas jak już wrócisz koniecznie.
Ani@k taka podwyższona temperatura no to wiadomo co może oznaczać.. jeśli nie spadnie oczywiście to fasolka Cię rozgrzewa jak nic;-)
Czekamy na wieści co będzie dalej :-)
I na koniec, bo zaraz się zbieram już z pracy powiem Wam, że naprawdę jesteśmy niesamowite, nie wiem czy czytacie inne wątki.. My się tu nie kłócimy , naprawdę się wspieramy, ja zaczęłam też pisać gdzie indziej ale uciekłam jak zobaczyłam co tam się działo... Jedna drugiej wypomina ciągle coś, krytyka , ech... ludzie mają siłę na takie rzeczy jeszcze ..
Buziaki :-)

powiem Wam, że naprawdę jesteśmy niesamowite :-)

oczywiscie ze jestesmy;) w koncu owoc dojrzaly jest najsmaczniejszy ;))
Z reszta po to ma sie ludzi, aby sie wspierac.
W tych czasach zaganianych, kiedy jeden zyje obok drugiego a nie z nim.
Marzy mi sie kiedys spotkanie naszych 30stek z naszymi bejbikami juz.
No ale na razie musimy sie mocno starac.

Tak jak w tym miesiacu to sie jeszcze nie staralam, wiec mam kurde nadzieje ze w koncu @ nie nadejdzie i w koncu zobacze swoje dwie kreseczki.
Ale nie bede na razie testowac, bo boje sie rozczarowania. Dzis 22dc, ale biorac pod uwage ze tamten mialam 29 dniowy to jeszcze sporo czasu mi zostalo.

reklama
Oj byloby przeuroczo! Ale nie wiem czy nie było tak wcześniej, bo to mój pierwszy mierzony cykl...
Muma masz rację, jesteśmy i Jestescie niesamowite!
Lumina trzymaj się i nie martw się. Wiem ze łatwiej powiedzieć niż zrobić, trzymam za Ciebie &&&!!!

Do góry