reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Nie wiem jak Wy ale ja dzisiaj śpię , pewnie już w sen zimowy zapadam :happy:
Nic mi nie pomaga.
A testy owu nic mi jeszcze nie pokazują ... Macie jakieś doświadczenia z nimi, ja 3 ostatnie miesiące stosowałam, teraz razem z tym USG, ciekawe czy się potwierdzi.

ja zawsze polegałam na swoim organizmie i nie robiłam testów,obserwowałam swój organizm ,i jak chodziłam na usg zawsze się zgadzało ;-) ,pewnie za wcześnie Muma jeszcze je robisz? a jak jest napisane w ulotce?
jeśli chodzi o samopoczucie to u mnie ciężko stwierdzić ,bo leki ,które biorę mają na mnie kiepski wpływ ,boli mnie głowa i brzuch ;-(ale nie jest źle ...damy radę ;-)może coś słodkiego pomoże ,trzeba cukier podnieść ;-)

reklama
zuzankaCukier już podniesiony niestety ;-)
Testy chyba odstawię, mierzę temperaturę i wszystko tam ładnie widać, ale mój M - pan inżynier lubi naoczne dowody i jemu te testy pasowały.
Ja to myślę, że przez te ostatnie miesiące moglismy się przez nie po prostu spóźnić..
Zobaczymy jak teraz będzie :-)

witajcie kobietki
biggrin.gif
dziś szczególnie witam nową wśród nas zuzanke - miło cię poznać i super że postanowiłaś dołączyć do nas bo tak jak już pisałyście "w kupie raźniej" i myślę że też łatwiej
u mnie dziś pogoda paskudna, ledwo dałam radę zwlec się z łóżka ale za to już 9 dzień wyższej tempki i to jakiej
shocked.gif
37,15 a ja jestem niskotemperatrowcem (moja dolna linia jest na 36,4) ale cały czas powtarzam sobie "nie nakręcaj się..." na wszelki wypadek postanowiłam przedłużyć dupka i ze względu na to że w niedzielę wieczorem jedziemy na tydzień do rodziców to może w sobotę zatestuje (oczywiście jak @ nie przylezie)
Muma pęcherzyk super ale nie zwlekajcie zbyt długo z przytulankami bo pęcherzyk może rosnąć podobno nawet do trzech mm na dobę...kciuki za środę a na testach owu się nie znam bo nigdy nie robiłam
Ani@k ślij trochę tego słońca dzisiaj a co do twojej tempki to jet super skoro niższą miałaś na poziomie 36,3...kciuki zasiśnięte
Brzózko przestań myśleć negatywnie
realmad2.gif
to na pewno nie endo! wszystko jest dobrze i będzie jeszcze lepiej bo II czają się za rogiem &&&
kok.o dobrze że się trzymasz i powoli dochodzisz do siebie, musisz jeszcze przetrwać zabieg i z czasem wszystko wróci do "normy", pisz koniecznie jak już będzie po...i pamiętaj że wasze możesz na nas liczyć
zuzanko twoja cierpliwość i wytrwałość na pewno zostanie wynagrodzona, informuj na bierząco co i jak a kciuki zaciskam już teraz

kasiuale Cię grzeje !!!!:-):-) pięknie :-) ja też mam dolną taką jak Ty i nie przekroczyłam jeszcze nigdy 37.
No to pewnie zaczniesz wysyp w sobotę &&&&&&&&&&&&&&:-) I będą piłkarzyki na EURO, całą drużynę zrobimy :-)
A ja chyba dzisiaj zacznę ;-)

hej kasia ;-)
ja nigdy nie mierzyłam temp ,nigdy mi się nie chciało nawet nie wiem czy mogę tak od środka cyklu zacząć?:-( ja zaciskam kciuki za II ładne kreseczki w takim razie :-) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Muma zaczynaj zaczynaj ,nie ma co zwlekać :-) ja też pracuję od tego tygodnia również naturalnie ,nigdy nic nie wiadomo ;-)

tak tak dziewczynki bierzcie się do roboty ;-)
Muma mnie też taka tempka zdarza się po raz pierwszy i aż zaczynam się zastanawiać czy nie jest jakaś zakłócona, może jakieś przeziębienia mnie dopada...sama już nie wiem
zuzanko jeśli dobrze rozumiem twój nick to jesteśmy z tego samego rocznika :-) a co do mierzenia tempki to najlepiej zacząć od początku cyklu ale część dziewczyn nie mierzy w trakcie @ więc myślę że jeszcze mogłabyś zacząć i najlepiej termometrem elektronicznym a do zapisywania obserwacji polecam skarbmamy.pl

no ja jestem 81 ;-) ja mam 7 dc więc nie wiem czy jest sens jak mówisz ,że lepiej od 1 dc ,ale zobaczę ...z tego co wiem to musi być stała ranna godzina do mierzenia ?

ja nigdy nie mierzyłam temperatury i nawet nie wiem jakie ona ma znaczenie dokładnie w cyklu ,słyszałam,tylko,że jak temp jest wyższa i utrzymuje się przez jakiś czas to jest dobry znak że jest się w ciąży ;-)

reklama
kasia.natka strasznie sie ciesze ze temperaturka taka wysoka u ciebie! mam nadzieje ze doczekasz sie w koncu w tym miesiacu II kreseczek :)
Ja mialam akurat u siebie ladna pogode i caly dzien na dworzu spedzilam. dopiero do domu wpadlam.
Taka jesien to lubie :)
mogloby juz tak zostac. Slonecznie, ale nie za goraco.
A ja staram sie nie nakrecac ale w tym miesiacu ciagle chodzi mi po to glowie. jak nigdy normalnie.

zuzanka, tak, to moje pierwsze starania. Od 6 lat walczylam o zdrowie z endometrioza i nie moglam sie starac o maluszka, musialam sie wyleczyc-podleczyc. no i w lutym zdecydowalam sie zaczac walczyc..pierwszy miesiac czekalam a pozniej juz staranka.
nigdy temperatury nie mierzylam bo ja wstaje i od razu gdzies lece wiec nie ma szans. ale robilam wlasnie testy owu. no i jak robilam to zwykle w okresie II kresek staralismy sie, no ale jak widac nie poszlo.

Do góry