reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

kasia.natka - masz super podejście :tak: do sprawy

ja kiedyś mówiłam do męża że mamy naturalną antykoncepcje - ma to swoje dobre strony
tylko człowiek myśli co będzie za 10 lat , wtedy ta wolność i swoboda już może tak nie cieszyć

kiedyś zajmowałam się synem siostry a on już dziś dorosły , wyjeżdża za granicę do pracy i to jest właśnie to - upływ czasu nie do zatrzymania

reklama
Ani@k cykl masz obfitszy czy okres? jak okres to różnie bywa więc sie nie martw
Cykl normalny ale okres bardzo obfity i urozmaicony o przeróżnego rodzaju skrzepy...tak wielkie że zadzwoniłam do gina. Przyjął mnie następnego dnia, kazał brać żelazo, wykluczył ciąże pozamaciczną...i to wszystko...teraz odpoczywam na zwolnieniu...:-(
Poza tym jestem po wizycie u endokrynologa...:-(ehh aż się pisać nie chce, przedemną wiele badań...ale wiem że moja tarczyca nie jest przeciwnikiem ciąży - tyle w tym wszystkim dobrego:-)
P.S. Ostatnio co krok widzę ciężarną lub małe dzieci...bliźniaki:-) czy to jakaś wróżba?&&&&&&&&&

Witam Was Dziewczynki,
Dawno mnie nie było bo jakaś kiepska jestem ostatnio. Zaczynam podejrzenia bo coś ze mną nie tak. w 7 dni po staraniach miałam dziwną wydzielinę brązową ale tylko raz na papierze po siusianiu. Ogólnie jestem rozbita i senna, mogę ciągle polegiwać i spać. Ale najlepsza jest moja nieodparta chęć na tuńczyka! Wczoraj sałata z tuńczykiem a dziś kluchy z tuńczykiem. W majtach mokro :zawstydzona/y: i temperatura 37,2. W poniedziałek czekam na zmorę bo się nie nakręcam. W tym cyklu nawet odrzucam od siebie myśl, że może to już ciąża. Nie chcę znów się rozczarować. Y ciągle mi mówi, że jakaś dziwna jestem, zwłaszcza jak płaczę na filmach w których nie ma nic do płaczu :-D . Staranka były w 13, 15,16 dc, no i przed i po :-D .
kok.o co u Ciebie? Jak tam dzidziuś lub dzidziunia?
Muma gdzie przepadłaś?

Trzymam kciuki za was wszystkie kochane!

Buziaki

Witam dziewczyny, jak z nicku widać mam 37 lat, nigdy nie miałam dziecka. PCO, endometrioza najwyższy stopień, mięśniak na macicy, M - b.słabe żołnierzyki. Pierwsze in vitro - klapa, drugie teraz, beta 11dpt - 73,7, 13dpt - 238. :D Nie mam mrozaczków, to była moja prawdopodobnie ostatnia szansa i ... cud. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Aha, co ciekawe test o czułości 20 pokazał w 13dpt jedną kreskę. Pozdrawiam ciepło wszystkich.

Czesc
Podczytuje sobie Was po kryjomu ;-).
Dzisiaj byłam u gina na pierwszej wizycie, widziałam małe... hmmm nie wiadomo jeszcze co ;-):-) , wg.pomiarów ma 11mm, 7tygodni i 2 dni :-) i malutkie bijące serduszko:-)
kurcze, ale uczucie, takie dziwne i nierealne....
a ja z racji podeszłego wieku ;-) dostałam skierowanie do poradni genetycznej .

i se suwaczek szczeliłam, no! :-)

pozdrowionka i trzymam kciuki za następne wątkowe II :)

Witajcie Dziewczynki :-)
Ja troszkę urlopuję, wracam do pracy w pn, czytam Was regularnie ale nie chcę pisać,że znów myślę, że.... ponieważ obiecałam sobie, że to na pewno nie będzie teraz bo to przecież niemożliwe itp ;-)
BeatkoWitaj , jesteśmy w tym samym wieku , równie młode znaczy się :tak: Trzymam kciuki za Ciebie i GRATULUJĘ :-)
Brzózka trzymam &&& za nowy cykl,
kasia &&& za piękną owulację :tak:
kok.o Gratulacje !!!, 11mm to bobas jak się patrzy, konkrecik już taki ... i serduszko...:tak: super !!! :tak:
lumina Ty jeszcze młoda jesteś , przecież wiesz o tym, naprawdę tak myślę, Wiele moich znajomych w Twoim wieku jeszcze nie myśli o dzieciach. Wierzę , że będzie dobrze :tak:
Bionda się nie nakręcamy wcale, prawda ? :-) Ja 12, 13, 14 dc a dziś jest 19 dc i niedługo koniec tego cyklu i się zobaczy , Wiesz, co , też mam jakoś mokro dziwnie, dzisiaj to nawet sprawdzałam raz czy @ nie wróciła bo coś ze mnie wyciekało...
Póki co jutro mam z dzieckiem rozpoczęcie roku a potem lecimy do kina na Smerfy3D :-)
Pozdrawiam Was Wszystkie serdecznie :-)

Ostatnia edycja:
A kiedy Bionda teraz testujesz ? ? Tzn wiem, że jeszcze 11 mcy do @ ale test kiedy ? bo jakoś myślę, że będzie II :tak:

Muma, no pewnie, że się nie wkręcamy :-D! Tylko, że ja co chwilę coś innego odkrywam w sobie, na kolacje najpierw umierałam za tuńczykiem a skończyło się na ziemniakach z zśiadłym mlekiem. No i strasznie mnie swędzą piersi a raczej brodawki. No i Y mnie jakoś obserwuje dziwnie po wpadam z euforii w depresje na maxa.

Testuję w poniedziałek jak ten cykl będzie 28 dniowy lub w niedzielę jak 27. Ale byłby numer jakbym zaciążyła bo moja mama ma urodziny 08.09.

Ale chyba się wkręcam bo na objawy to chyba jeszcze za wcześnie ???

Y myśli że teraz to napewno bedzie fasolka. Jak mu powiedziałam, że mnie się tak nie wydaje to się obruszył lekko - bo przecież za kołnierz nie wylewa :-D :-D :-D .
Ja znów się dowiedziałam o następnej ciąży u znajomej .

reklama
A z tą mokrością to to cały czas czuję się lekko podlana. Wiesz Muma ja się obserwuję i chciałabym bardzo ale równocześnie wypieram to z siebie aby znów się nie rozczarować.
Moze maluszek jak zobaczy moje nastawienie to mi zrobi psikusa i się zaczai.

Aaaaa, dwa dni temu zwymiotowałam w tępie expresowym po arbuzie.

Do góry