reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Witajcie Dziewczynki!
Witaj Muma ! Super, że dołączyłaś do nas, nie ma nic cenniejszego niż takie forum dla staraczek. Mnie też strasznie niecierpliwi czekanie najpierw na owu a potem na dzień spodziewanej miesiączki. Próbujemy dopiero od kwietnia i niby jeszcze nie myślę, że mam problemy z zajściem, narazie tłumaczę sobie, że nie możemy wcelować w odpowiedni dzień. Badania będę robić we wrześniu jak pojadę do Polski. Narazie zaczynamy urlop od 5.08 i byłoby świetnie dowiedzieć się 10.08 że urlopujemy z fasolką.

Trzymam za was kciuki Dziewczynki, oby ta ZMORA w tym cyklu nas nie dopadła!

reklama
witaj Muma :-) fajnie że postanowiłaś do nas dołączyć - razem raźniej :tak: no i oczywiście już zaciskam kciuki &&& za twoje II
bionda mam nadzieję, że urlopowo czasem się odezwiesz!!!

cześć Muma :-)
hihihi Ty tez podglądaczką forum jestes ;-)
bionda - kciuki oczywiście trzymam mooooooocno! :tak:
ale na urlopie (niezależnie od wyniku testu) proponuje nie zaglądać na żadne dzieciowo-staraczkowe fora i w ogole nie mysleć, że dzieci biorą się z seksu :-D , tylko wykorzystywać niecnie swojego Y, zamęczać! :-D hihi
kasia.natka - Ty też! :-)
no!

heh a mnie sie zbliża @, już czuje tradycyjne zapowiedzi najazdu :-(

Dzięki za miłe przyjęcie :)
bionda - też bym chciala urlop pod koniec sierpnia spędzić już z dwoma kreskami :) chociaż te badania idealne i moj cykl regularny i owulacja (testy robię) to jakoś myślę, że już przespałam ten czas, czytalam gdzies , że w moim wieku szanse są już 30 % jeśli inne warunki sprzyjają ..
A pani doktor to najpierw spytała czy mam nowego męża, jak się dowiedziała, że to jeden i ten sam od 13 lat to minę miała jakbym jakaś nienormalna była ;)
kok.o-tak tak, czas się ujawnić, może tak będzie mi raźniej bo juz nie chcę M zamęczać moimi odczuciami , w pierwszym cyklu starań byłam PEWNA że to już :) teraz już mniej ale też w sumie objawy pasują do zafasolkowania. Tak to już jest z psychiką co zrobic :)
POzdrawiam Was Wszystkie :)

heh Muma, no znam to uczucie, jak mówisz facetowi o swojej fizjologii właściwie, ze np.to kłócie to owulacja itd a on robi mine z serii :baffled:
hihi mój sie stara zrozumieć, wsparcie mam wielkie w nim, no ale jednak to nie baba, i pewnych rzeczy nie jest w stanie sobie wyobrazić czy zrozumieć :)

Dziewczyny powodzenia!!!! Mam nadzieje ze wszytkie juz niedlugo beda z takim wilekim brzucholem jak moj :)

Tak sobie poczytuje, bo tez zaczelam starac sie o dziecko po 30. Z tym ze zdecydowalismy sie starac, nie starajac - czylo zalozenie bylo takie ze nie zabezpieczamy sie, kochamy kiedy mamy na to ochote. Nie chcialam sie stresowac odliczaniem, planowaniem itd. No i udalo sie szybciutko... nie wiem czy dlatego ze sie "nie staralismy" czy poprostu zachodzimy w ciaze z taka latwoscia. Wiec zycze wam duzo optymizmu, spontanu (obok planowania) i wiary ze bedzie dobrze :-)

cytrynko - Nie dziękujemy i Gratulacje i kciuki trzymamy :-) (ooo nauczylam sie emotikony wstawiac )
kok.o -Tak dokładnie jest, hihihi, brzuch mnie kłuje to owulacja na bank a po "akcji" to już zapewne implantacja :tak:
I jeszcze ta witaminka C, którą mu podaję i inne tableteczki, tak mimochodem Salfazin, Folik.
A szyjka macicy, słuchajcie, jaka właściwie jest w baaardzo wczesnej ciąży ? Bo mam właśnie dziwnie rozpulchnioną jak na 20 d.c - ale nie żebym się nakręcała - jest po prostu taka jak przy owulacji.
Jednym słowem - niby człowiek pracuje i nie myśli ale w głowie 1 temat , pozdrówka :-D

cytrynko -dzieki :)) i gratuluje :-)
Muma czy salfazin jest na poprawę sprawności bojowej armii? a folik po co mu podajesz?
co do szyjki to nie wiem... sama nie badam sobie wiec nie wiem jaka jest kiedy ;)
W ogole o staram sie nie wypatrywać jakichkolwiek objawów po owu, bo to jest tak, że pewnie wszystkie wypatrzyłabym i zrobiłabym sobie tylko nadzieje. Dopiero jakos tydzien przed @ zaczynam myśleć, choć staram sie wyprzeć to z głowy, ze to może już?
Strasznie trudno te myśli stłamsić, zawsze gdzieś z tyłu głowy, w tle się czają. Naczytałam się że pierwsze objawy ciąży są takie jak @ i teraz jak mam zapowiedzi zalewu, to znów musze te myśli o ciąży zagłuszać. Noszszsz ... zwariować można...

kok.o - kwas foliowy ma wpływ na każdą komórkę, plemnik to też komórka.
Niedobór kwasu foliowego u faceta może spowodować zmniejszoną produkcję plemników, a nadmiar jest wydalany z moczem :-)
Salfazin poleciła nam pani dr , popatrz, samo dobro - na pewno mu nie zaszkodzi a kto wie może żołnierzyki będą mieć więcej siły :tak:
SALFAZIN 100 TABLETEK - Apteka internetowa - Domzdrowia.pl
A ja tez nie szukam objawów przez cały czas ale sama wiesz.. Mierzę też temp. i choć dopiero trzeci cykl mierzę to widać było miesiąc temu jak na dłoni jak okropnie spadła przed @.. teraz to aż się boję patrzeć na ten termometr.

reklama
Muma dzięki z info :) o salfazinie słyszałam ale o k.foliowym dla faceta-nie :) zawsze czegoś nowego człowiek sie dowiaduje :)

Ja nie mierze temp. Ale mam pytanko- czy dzisiaj (26 dc) jest jakis sens startowac z mierzeniem (cykle mam 28-30 dni)?
Zmierzyłam sobie po południu temp (37.1 , pod językiem ;-)) Czy mierzenie 27, 28 dc. ma sens jeśli nie znam rozkładu temp. w całym cyklu? Jeśli 28 dc bedzie mniej, to znaczy ze @ bedzie.

Do góry