reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Sliczne te wasze dzieciaczki Kochane :)
Ja juz nie moge doczekac sie naszej dziewuszki :)
Alex wyslalam Ci zdjecia na maila. To wszystko co mam pod reka z widokow z Nowej Zelandii. Reszta jest na innym komputerze.

Dziewczyny mam pytanie. Ile na start potrzebowalyscie butelek do karmienia dla noworodka? Pytam przez ciekawosc.
Pozdrawiam cieplo ;-)

Witam:-)Czy jest tu mama która urodziła dziecko w wieku 37lat?Pragnę jeszcze dziecka (mam dwójkę dzieci),ale nie wiem czy nie jest już za póżno..:-(
Ja:tak:, pierwsze urodziłam mając 33 a drugie 37, a moja siostra urodziła w sierpniu a miała teraz 40, a jej bratowa urodziła 4 dziewczynkę majac 41 niedawno;-). Nie miałam żadnych problemów genetycznych ani fizycznych.Siostra tez nie, bratowa tez nie.Jesli chcesz dzidzię nie ma więc problemu chyba:-)

Jaewa - kochana cięzko doradzic, bo ja karmilam piersią ... z początku czasem dokarmiałam na wieczor a potem juz na stałe i tak jest do tej pory, czyli daje 1 max 2 butle dziennie , wiec mi spokojnie wystarczylaby 1 butla.

Noworodek je często,wiec wszystko zalezy od tego jak czesto chcesz myc butelki :-) Mysle ze na poczatek zakup 2 butelek jest ok, zawsze bedzie mozna dokupic, jak stwierdzisz,ze mało... a moze okaze sie ,ze jednak bedziesz cyckowac i wtedy buteleczki poczekają na czas herbatkowy :-)

Lapis - gratuluje 2 dzieciaczków... ja te zurodzilam pierwsze w wieku 33, wiec jeszcze wszystko pzrede mną :-)

Jaewa - ja na początku miałam 3 butelki...Zwłaszcza na noc było przydatne....bo Polcia zaczeła jeść z butelki jak miała niespełna 3 miesiące...wstawała na jedzonko w nocy 2razy a że mi się nie chciało myć butelek odrazu...to było jak znalazł.....
krzynka - a Ty już wróciłaś do pracy???? Ja od 7 marca wróciłam do pracy.....Jak radzisz sobie z rozłąką z Milenką....U mnie w sumie nie jest najgorzej chociaż żal mi tych chwile spędzonych bez Poli....aczkolwliek jej wielgachny uśmiech na buźce i głośne MAMA na mój widok gdy wracam z pracy...wynagradza mi wszystko!!!!!
Ciekawa jestem co u Lolitki?????

Agi - ja wracam w poniedziałek.. mam pietra, ale musze, nie ma wyjscia ;-)
A to dlugo ci sie udalo byc w domku :-) ja wykorzystałam zaległy urlop - tegorocznego nie ruszam. Na poczatek wracam na 4/5 etatu na jakies 2-3 miesiace, zeby sie zaaklimatyzowac. Mam nadzieje,ze obie dmay rade. Szkoda mi trcohe, bo teraz wiosna sie zaczyna i zal mi tych milych chwil na dluugich spacerkach, no ale posiedzialam 10 mcy w domu, wiec najwyzsza pora wracac :-D

Tez ostatnio myslałam co u Lolitki - daaawno sie nie odzywała.. Mam nadzieje,ze wszystko ok i ze niebawem zakomunikuje nam dobrą nowinę!!

krzynka - ja wróciłam na 4 dni w tygodniu po 8 godzin....Urlopu nie wykorzystywałam jeszcze bo w lipcu chcielibyśmy polecieć do Polski może na miesiąc więc wtedy się przyda.....Długo macierzyński - uroki życia w UK..... :-)
A co u motylka i Tomusia oraz Esch i Oleńki???

Dziewczyny mam pytanie. Ile na start potrzebowalyscie butelek do karmienia dla noworodka? Pytam przez ciekawosc.
Jaewa ja karmilam caly czas pol na pol i na poczatku mialam 2 btelki i jak najbardziej to mi wystarczalo.

A co u motylka i Tomusia oraz Esch i Oleńki???
Agi my sie juz zlobkujemy od 1 marca. Po 3 dniach w zlobku Ola przywlekla rota do domu wiec przeszlismy przez to cala trojka. I na razie - odpukac - jest dobrze. Mamy juz 4 zebolki i widze jak bardzo manualnie sie rozwinela od tego czasu jak zaczela chodzic do zlobka.

reklama
Jaewa ja kupiłam dwie cztery dostałam i wszystkie stoją do tej pory moja dzidzia po prostu nie używała butelki Zatem albo je cycusia albo pija z kubka niekapka (poza domem) a w domu z łyżeczki bo tak najlepiej dla dziecka no trzeba się troszkę namęczyć ale czego się nie robi dla naszych skarbów Tak że jeśli chcesz kup jedną a potem sobie dokupisz

Do góry