reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

A wiec mam juz okno na swiat - internet :-D:tak::-)
Zlozone dopiero 4 mebelki, a maz jutro caly dzien na uczelni... bede sie zmagala sama - no chyba ze siostra mi pomoze....

Aleczku, Anusiu wszystkiego naj, naj, naj!!!!!!!!

Najka oj trudne, trudne... przeciez nie wytrzymam do wizyty... tym bardziej ze mam isc jak bede miala komplet badan...
To teraz musisz usuwac wszystko z zasiegu raczek Ewuni!! :-)

Anusieńka do zrobienia jeszcze TSH, fT4, Estradiol, LH, FSH - wszystkie miedzy 3 a 5 dc. Testosteron i Progesteron robilam w 25 dc. No i mam jeszcze zrobic wymaz z antybiogramem...

reklama
Anusieńka do zrobienia jeszcze TSH, fT4, Estradiol, LH, FSH - wszystkie miedzy 3 a 5 dc. Testosteron i Progesteron robilam w 25 dc. No i mam jeszcze zrobic wymaz z antybiogramem...

to zrób max w 3 dc - wsystkie znaczące kliniki leczenia trudności w zajściu w ciazę mówią o wynikach fsh i lh w 1-3 dc.i do tego powinno się zrobić usg podczas @ gdyż moze się zdarzyć torbiel z poprzedniego cyklu i wtedy np. estradiol jest wysoki i interpretacja wyniku jest nieprawidłowa. miałam tak sama ,ze lekarz doszukiwał się skąd gigantyczny estradiol a to była cysta z poprzedniego cyklu.

Najeczko, Esch bardzo dziękuję za życzenia :-) I zgodnie z nową świecką tradycją idę pisać ,,na zamkniętym'' :-D

Dziewczynki witam Was Kochane:-):-):-):-)Niedawno wróciliśmy do domku. Ania właśnie śpi, wiec czytam co u Was. Nie rozpisałyście się za bardzo;-)
Jak się troszkę odnajdę w domu to napiszę więcej
Aluś najserdeczniejsze życzenia imieninowe:-)

Ostatnia edycja:
Antilko witajcie w domku :happy: Jak się czujecie? Jak już poczytasz tutaj, to zapraszamy na zamknięty ;-) Dziękuję za życzenia :-)

Ooo, ale tu pustki...pewnie piszecie na zamkniętym :-(
Ostatni tydzień leżałam plackiem - łożysko zamiast iść w górę, poszło jeszcze bardziej w dół (czasami wędruje w złą stronę). Musiałam to wyleżeć, tym bardziej, że Święta chcę spędzić w domu. Na szczęście wrócił mój mąż i szykuje Święta. Wigilię spędzamy sami, w czwórkę, a Pierwsze Święta przyjeżdżają moi rodzice, siostry, szwagier i siostrzenica. Bardzo się cieszę!
Pozdrowienia dla Wszystkich Trzydziestek :))
Antilko, Ania śliczna! Cieszę się, że jesteście w domu :))

Ostatnia edycja:
Witam

Jestem nowa na forum, i widze, ze i znalazlam sie na wlasciwym. Z moim facetem staramy sie o bejbika 2gi cykl. To bedzie moje pierwsze dzieciatko, a jestem po 30tce:)

Pozdrawiam wszystkie starajace

Ja tez zagladam tu co jakis czas a tu takie pustki.... pewnie wszystkie zajete sa przygotowaniami do swiat :-)

Vinniki to rzeczywiscie nie ma co ryzykowac... lez plackiem bo jeszcze troszke dzidzius musi w brzuchu pomieszkac :tak:

Lolitka witaj wsrod trzydziestek. Napisz cos wiecej o sobie....

reklama
Tak w wielkim skrocie....

Jak wspomnialam wyzej, to nasz 2 cykl staran (wlasnie mi spadla tempka w 13 dniu po owulacji wiec chyba jutro/pojutrze nadejdzie @:()

To bedzie moje pierwsze dzieciatko. Mieszkam zagranica, wiec troche mi ciezej (nie w staraniach, ale np w korzystaniu z rad tu podawanych itd bo i "wspomagaczy" tutaj nie ma tak jak w Polsce, a i lekarze maja inne podejscie do tematu). Dodatkowo, moj facet byl wczesniej poddany antykoncepcji (cos podobnego do sterylizacji, ale niezupelnie), i w pazdzierniku mial zabieg odwracajacy. Jako ze gwarancji "dobrego odwrotu" nie ma - to mnie dodatkowo niepokoi w staraniach czy jest nasienie oraz jesli jest, to jaka jest jego jakosc (pierwszy test mozna wykonac 3 miesiace po zabiegu).
Moja praca jest mocno stresujaca, co tez nie pomaga......wiec ogolnie jestem zaniepokojona..... No ale to mnie nie stopuje w staraniach.

Zyczcie mi powodzenia:)

Do góry