reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

witajcie!
Rzeczywiście pustki tu ostatnio, chyba zaczęły się przygotowania do Świąt i inne sprawy. Ja przed Świętami mam sporo pracy, jeszcze zaangażowalam się w taką akcję i czas przy komputerze spędzam na "interesach" ;)
A propos pracy i innych "danych" - może zaloże na zamkniętym watek gdzie bedziemy mogły się przedstawić i ujawnić więcej szczegółów?Bo jak dołączylam później to już wiele o Was nie wiem, a miło by bylo. Ja tez nie chcę o wszystkim pisać tak całkiem publicznie.

Pytałyście o sprawy dalszych moich planow. Na razie nie wyszło nam z wlączeniem się do tego programuNPT, następna tura może w styczniu ruszy i zamierzamy sróbować. Męża dziś wyslalam na taką konferencję gdzie mówili o tej nowości i wygląda na to że będzie to dobra metoda żeby przynajmniej dobrze zdiagnozować moje problemy. Dzielny z niego facet - wytrwał na wykladzie i nawet poszadł na sppotkanie warsztatowe i nawet sporo zapamiętal... Lekarz juz go nawet kojarzy bo sam go rozppoznał :szok:
Udalo się nam też zapisać na początek stycznia do tego genetyka, to może uda się zrobić badania na NFZ. No i jakoś tak z Nowym ROkiem może cos się ruszy w naszej sprawie, a jeszcze chcielibyśmy sobie odpocząć, fajnie byłoby gdzies pojechac na Sylwestra, jakaś Praga, Wiedeń, ale chyba takie imprezy drogie sa w tym okresie, na jedną noc plus dwa dni autokarem bym nie chciała :( A dalsze miejsca i samolotem to już wogóle :(
Antila to juz w domu? Mam nadzieję, że małej Ani już lepiej i niee musi się męczyć pod lampą.
Anuś, to gratulacje dla małego aniolka. BArdzo byl dzielny.
Esch, to super jak będziesz mieć meble już teraz. Nam sie udało posprzątać przed niedzielą, kiedy to mieliśmy pierwszych gości. tak że mozna powiedzieć że już zamieszkaliśmy pelna gębą. mam jeszcze w planie jedno tapetowanie, ale to muszę zebrać sie na odwagę ;) No i te szafki gorne, firma ma przestój i opóźnienia, mam nadzieję, że do Świąt je zrobią :wściekła/y:

Anusieńko, zdjęcia można zmniejszyć w różnych programach, jeśli nie masz czegoś do obrobki zdjęć, to można w Paincie po prostu. Otwierasz zdjęcie i wciskasz CTR i E - otwiera Ci go w Paincie i tam masz Obraz-Rozciągnij/pochyl I wybierasz do ilu procent chcesz zmniejszyć. Potem zapisz sobie jako nowy obraz, bo inaczej Ci na trwale zmieni poprzedni. mam nadzieję,że jasno wytlumaczyląm.Ponoć to nienajlepsza metoda bo zdjęcia traca tym sposobem na jakości ale na potrzeby forum wystarczy ;)

pozdrowienia dla 30tek

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się i ja późnym wieczorem ;-)

Esch nic się nie stresuj jutro i od razu jak wrócisz się melduj, co i jak :tak: Trzymam mocno kciuki! :-)
Onna mam nadzieję, że nowy rok będzie dla Was szczęśliwy i uda się Wam wszystko zrealizować zgodnie z planem :-)
Anusia i ja czekam na fotki z chrzcin :-)
Sensi :confused: Odezwij się..

Ja jadę jutro powtórzyć badanie moczu, bo źle mi wyszło :-( I chcę zobaczyć, czy drugie wyjdzie tak samo :confused: A w czwartek mam wizytę u swojego dr. Fajnie dziś było na SR, znowu oddychaliśmy i się rozciągaliśmy, a na wykładzie było o połogu. Za tydzień spotkanie z położną :-)

Spokojnej nocy Kochane!

Onna nas tez czeka tapetowanie... ale tylko jedna sciana. Tapety juz zamowione. Zobaczymy jak nam to pojdzie bo nigdy tego nie robilismy :szok:

Alek jasne ze dam znac... no chyba ze doktorek mnie zdoluje i nie bede miala sily na nic... :-( A co Ci tak zle wyszlo w badaniach??

Dzień dobry :-)

Straszne pustki u nas..:-(

Esch no co to byłby za dr, jakby Cię tak zdołował?? I czemu miałby? ;-) Wszystko będzie ok :tak: Ja czekam na wieści :-) A ja powtórzyłam dziś z rana ten mocz, zobaczymy..Wyszło mi w poprzednim wyniku bardzo dużo bakterii i chcę zobaczyć, czy teraz tak samo mi wyjdzie :confused:

A dziś wieczorem odbieramy łóżeczko :-)

Miłego dnia 30-ski :-)

Onna dziękuję za info - już to wydaje mi się skompresowalam ale nie umiem wstawić. czy moge prosić o instrukcję krok po kroku?
\
Oluś pokaz mebelki
a mocz musisz pobierać jałowo bo może to bakterie ze skóry?

A propos pracy i innych "danych" - może zaloże na zamkniętym watek gdzie bedziemy mogły się przedstawić i ujawnić więcej szczegółów?Bo jak dołączylam później to już wiele o Was nie wiem, a miło by bylo.
Witajcie, ja na początek z takim nieśmiałym pytaniem, czy można by było dołączyć do Was do tego wątku zamkniętego?
Moniolek, no to rzeczywiście wstrętny ten Mikołaj:crazy:
Anusieńka, cieszę się, że tak się ładnie chrzciny udały...
Onna, gratuluję okrągłej rocznicy:-) Trzymam kciuki aby w Nowym Roku udało się wszystko co planujecie. Fajne macie plany Sylwestrowe, na pewno dobrze Wam zrobi takie oderwanie się od codziennego życia:-)
Alek, rzeczywiście może te bakterie to nie z moczu a jakoś z zewnątrz się zaplątały? Słyszałam, że czasami mogą się trafić nawet z labolatorium, powtórzenie badania powinno wyjaśnić sprawę.
Ja dziś smutna :tak: - moja siostra poroniła dziś w ósmym tygodniu ciąży, drugi raz z rzędu - poroniła też w maju. Dobrze, że ma swoją trzyletnią córkę Marysię. Niestety ma chorego męża na lekach, które są patogenne dla plemników i już wcześniej lekarz uprzedzał ich, że mogą nie móc mieć więcej dzieci, bo plemniki jej męża są raczej na pewno uszkodzone. :-:)-( Nie mniej mieli nadzieję... no i znów taki finish. Przykro mi, że tak, i to przed Wigilią...

Dzień dobry :-)

Vinniki bardzo mi przykro z powodu Twojej siostry :-:)-:)-( Dobrze, że chociaż jedno dzieciątko mają :tak: A Ty jak się czujesz?
Anusia Pawełek śliczny :-) Ale my chciałybyśmy i Ciebie zobaczyć :tak::-)
Esch udało się zakopać topór wojenny? ;-) Bo mebelki czekają :-)

My dzisiaj mamy wizytę, ciekawe jak tam Franek urósł :-) Mam nadzieję, że wszystko jest ok :tak: No i zobaczymy, jak z tym moim moczem :baffled:
Odezwę się wieczorkiem :-)
Miłego dnia Kobitki :-)

Witajcie,

Ja tylko na chwile bo wlasnie skladamy mebelki.... jak w takim tempie to pojdzie to moze do soboty zdazymy :szok::-(
Ja sie wyzywam i rozwalam mlotkiem i srubokretem stare... wyobrazajac sobie mojego szefa :-D:-)
Dzis poszlam rano zrobic kolejne badania.... jutro wyniki... nie powiem ze sie nie denerwuje.... :-(

Aleczku z mezem jest tak sobie.... A jak Wasza wizyta???

Dobry wieczór :-)

Esch a rozmowa była..?;-) Co dziś badałaś? Zazdroszczę składania mebelków, bo mi to zawsze sprawia tyle radości :-D

Antilka z Anią ciągle w szpitalu. Mała ma się lepiej, bo spada jej bilirubina, ale Antilka złapała jakąś infekcję i podają jej antybiotyk, więc do domku jeszcze się nie szykują :-(

My po wizycie. Mocz wyszedł mi jeszcze gorzej, niż poprzednio :wściekła/y: No ale już wszystko wiem. Znowu złapałam te paskudne grzyby i dr stwierdził, że to pewnie od tego. Na wszelki wypadek kazał zrobić posiew na następną wizytę. Dostałam globulki..znowu.. :baffled: Ale dr minie uspokoił, że takie infekcje zdarzają się w ciąży bardzo często i jak się je leczy, to nie mają wpływu na dziecko. O to się najbardziej martwiłam, że może to zaszkodzić Frankowi :-( Franek rośnie ładnie, 23.12 mamy takie dokładne USG z pomiarami, więc obejrzymy go z każdej strony :-) U mnie poza zapaleniem też ok, szyjka zamknięta i twarda :-) Dostałam zalecenie na Święta: nie piec placków i pić kompot z suszu :-D

reklama
Aleczku rozmowa byla dzis przy skladaniu mebli...powiedzialam mu tez o jego badaniu i zapytal mnie tylko czy dostanie jakies wspomaganie i czy pojde z nim....
A dzis robilam testosteron i progesteron... reszte dopiero po @... wiec czekam jak przyjdzie... mam tylko nadzieje ze nie w swieta bo jak ja zrobie te badania?? Mam je zrobic miedzy 3 a 5 dc....
Mam nadzieje ze 23 wrzucisz portret Franka :-)

Do góry