reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Witam:-)
Aluś z jakiej okazji ten prezent?Czyżby Twój mąż miał na imię Andrzej?
Mi się wydaje, że zostanę grudniową mamusią;-):-)

Co do ubranek mam trochę 56 i trochę 62 co prawda jeżeli mała będzie ważyć tyle ile Usg przewiduje to pewnie 56 się nie przydadzą:baffled:
Onna dawno Cię nie było, co słychać:confused:
Vinniki i To La też się gdzieś zapodziały:eek:
Ponieważ nie rodzę to wybieram się na zajęcia. Chyba się zdziwią, jak mnie tam zobaczą:-D

reklama
Antilko, odwazna jestes// ja to bym się już nigdzie sama nie ruszała:-pswoją drogą ja z rozwarciem na 1cm chodzilam chyba z 3 tygodnie... a wagą na usg nie ma co sie do konca sugerowac. Na dzien przed porodem moj mały wazył niby 3900 a urodził się z wagą 3560.
Aluś, co to za okazja dla mężusia? ja tez mam zawsze z tym problemy...:sorry:może coś z jego hobby związane? zazdroszcze wam spotkania z Eschenbach:) szkoda, że nie mieszkamy bliżej siebie, chętnie bym was poznała:tak:
Eschen, jak tam po przemeblowaniach w pracy?
ja w środę w końcu byłam na zakupach, wzielam dla towarzystwa szwgierkę. no i po obejściu około 10 sklepów w ostatnim kupiłam sobie butki;) a juz myslalam, że nic nie dostanę. szukalam niskich kozaczków a tam same wysokie...:0) a! i przymierzałam jeszcze staniki do karmienia, bardzo ładne, jeden był w kwiatuszki i juz zadowolona chcialam dwa wziąć,,,ale cena mnie powaliła, każdy za 189:szok:... troszkę dla mnie za dużo.. i nie wzięłam. zamówiłam za to przez internet, mam nadzieje, że rozmiar bedzie dobry, zresztą w razie czego można odesłać:tak:
u nas małe problemy z zasypianiem. do tej pory mały zasypiał gdzies w granicach 22-23 i chcielismy go przestawic na wczesniejszą porę. 2 razy wykąpaliśmy go około 20 godz. potem karmienie..odłożony do łożeczka zaczął strasznie płakać, za nic nie można go było uspokoic... w koncu zasnal przy cycu, aletrwalo to prawie godzine... ostatecznie wczoraj zasnal dopiero o północy:szok::zawstydzona/y: nie wiem, chyba musimy mniej drastycznie go przestawiac, kapiel o 5-10 minut wczesniej a nie o godzinę, dwie... bo do tej pory ładnie sam zasypiał tylko o tej 22 dopiero..
no nic, miłego dzionka;)

witajcie

ja staram się podczytywać ale nie mam czasu napisać.
U nas gorący okres przed chrzcinami- Oluś w przyszłą niedzielę dopiero ale większość rzeczy już mam. Moniś co do menu wzięłam catering z kobietką do pomocy:-) bo moje karmienie i przewijanie trwa od 30-40 minut wiec to mnie kompletnie wyłacza z przyjęcia. Zakupiłam również spódnicę z bluzką bo ubyło mi 22 kg :-) malutki mocno absorbujący w dzien nie śpi tylko na spacerze. no i chce aby do niego gadać :-) jest wesolutki, głuży, grzechocze grzechotkami jest super. Ma skazkę niestety ale wypróbowałam super krem i polecam - bardoz drogi ale 2 razy posmarowałam i jest b. duza poprawa - polecam A-dermia !!!
kupy w zwiazku ze skazą są potworne- na to nie mam sposobu - moze ktoś ma ? narazie bierze smectę i enterol ......
Antilko Oluś - a mnie z kolei ubranka 56 cm bardoz się przydały a 62 były o duzo za duze - jak sie, urodził miał 54 cm. i długo potem nosił 62. w zasadzie od niedawna kupuję 68 i są za duże.... Antilko widzę ,ze Twoja córenka to jak mój i Kajdy synuś - nie spieszno jej na śiwat :-) mój miał mieć pod 4 kilogramy a miał 3600 - takze to usg zawsze zawyża.
VOnko,Sensi,Carioca,Esch,Ewa,Majeczko i wszystkie nowe 30-stki pozdrawiam

bry:happy:
jak Was tak śmieszą moje choroby;-) to uprzejmie donoszę że na początku tygodnia wybieram się do ortopedy:rofl2:. powód-na nadgarstku od strony nie-dłoniowej pojawiło mi się dziwaczne uwypuklenie kostne. w zasadzie mogłabym żyć z takim garbem, ale zaczyna mnie boleć, kiedy przeprostowuję dłoń i boli nie tylko nadgarstek ale i łokieć-może jakiś ucisk na ścięgno:confused:. mam nadzieję, że ręki mi nie amputują:crazy:. A powód-myślę, że mój Aniołek (a raczej jego waga:-p)

witajcie,
miło e ktos jeszcze tu o mnie pamięa:) JA ostatnio zapracowana, podczytuję tiu i zaglądam czy antilka juz urodziła :) Po cieżkim tygodniu szczęśliwie piątek mam wolny. Przed południem gotowałam obiadek, bo mąz miał godzinna przerwę w pracy (podobnie jutro i pojutrze:/) a teraz chwileodpoczywam i biore sie za sprzątanie, pranie, prasowanie itp. Mam tez sporo roboty ppierkowej, więc ograniczam przesoiadywanie na forum
co do prezentów tez sie zastanawiam co kupić meżówi - okazja Mikołaj :)
Ale w zamyśle mam szlafrok jakiś mięciutki tylko problem mam z rozmiarem- jak kupię węższy to za krótkie rękawy, jak dluższe to moj facet się w nim utopi - on wysoki chudzielec jest a rozmiary są standardowe i rosną zarówno wzdłuuż jak i wszerz :/
inne pomysły na prezenty dla mężów to właśńie jakies hobbystyczne, albo coś co zawsze chciał mieć a nigdy nie miał. W tamtym roku na gwiazdkę kupiłam ... ustną harmnijkę wrz z podstawowym podręcznikiem. Mój mąż pouczyl sie troszkę i poszłą w kąt..... A podono cale życie marzyl żeby sie nauczyć grać :D No ale ma, chwilowa przyjemnośc była osiągnieta więc prezent udany ;)

Bry

Już się zabierałam do odpisywania, ale alarmek się włączył ;-) jak ją położę wieczorem dam kilka newsów od nas

W skrócie

Vonko polecam gorąco na brzuch activię (ja jestem troszkę leniuszek :zawstydzona/y: i u mnie działa bardzo dobrze

Sensi ja mam takie wypuklenie od strony dłoni wstyd się przyznać, ale jeszcze nie byłam u lekarza a pojawiło się po urodzeniu małej.

no to tyle na tą chwilę

Wróciłam do domu ufff..ludzie to się chyba w piątki wcześniej z pracy zwalniają, czy co?? No bo tłumy już takie, że ani zaparkować, ani pochodzić, bo tłok wszędzie :baffled:

Antilko dokładnie :tak: Mój mąż to Andrzej :-D I tak, teraz imieniny, potem Mikołaj, potem Święta, a w styczniu urodziny :-p No! I bądź tu mądra :laugh2: Dzisiaj kupiłam nową płytę Maleńczuka (przebąkiwał, że by chciał :-D), a co dalej to naprawdę nie mam pomysłu :baffled: Szczególnie, że mi się siły kończą na łażenie :-D
Kajduś a jakby było super, jakbyśmy się wszystkie gdzieś kiedyś spotkały :happy: Może latem gdzieś? Trzeba by pomyśleć..:tak::-) A jakie butki kupiłaś? Kozaczki? Wasz Filipek to nocny marek widzę :-D
Anusia i bardzo dobrze, że wzięłaś catering z pomocą :tak: A ubranko już zakupione? Może się pochwalisz? ;-) Ja sobie nie wyobrażam, jak Ty mogłaś zrzucić 22 kg? :szok: To ile Ty teraz ważysz?? Ja z ubrankami to się obawiam tego, że Franek może być długi po tatusiu :-p A jak nie, to się w razie czego dokupi mniejszych :-D
Elżbietko to Filip był konkretnej wagi :-p
Sensi no cóż Kochana..starość nie radość..;-):-D
Onna pamiętamy tu wszystkie o Tobie :-) Tak myślałam, że zarobiona jesteś :-( Jak Twoje samopoczucie i zdrówko?

Moniś, Najeczko a co u Was?

Witajcie po przerwie... zaraz się zabieram do czytania i nadrabiania zaległości, bo trochę się nazbierało :tak: Widzę, że Antila, jeszcze w jednym kawałku, ale teraz to już na pewno niedługo:tak::tak:
Napiszę więcej, jak Was poczytam.:-D
A ja jestem po usg połówkowym (wczoraj). Maluszek ładnie się rozwija, ma ponad pół kilo, szyjka ładna, długa i zamknięta, ale z łożyskiem nie jest dobrze.:-( Nic nie poszło w górę przez ostatni miesiąc, i tak jak miesiąc temu - już nie zasłania ujścia, ale do niego dochodzi. Mam się oszczędzać. No i ginka powiedziała, że jak się zaczną fizjologiczne skurcze przepowiadające, to przy niskim łożysku grozi to krwotokiem i wtedy do szpitala na podtrzymanie. A więc oby skurcze się pojawiły jak najpóźniej.

reklama
No i mamy weekend...

Mam nadzieje ze uda mi sie smigna na nartki bo pierwsze stoki otwieraja w ten weekend...

Alek nie wyspalam sie bo oczywiscie nie poszlam spac...
A preznet moze jakis komputerowy.... :-D:-)
Na Mikolaja zrob tak jak ja... kaz mu list napisac :-)

Antila ja od poczatlu obstawiam grudzien dla Twojej Anusi:tak:
I moze jednak zrezygnuj jutro z zajec... bo do grudnia nie dotrwasz :-D

Kajda po przemeblowaniu jest teraz super... no i nareszcie sama siedze w pokoju!!!!

Anusieńka ladnie schudlas!!!! :tak: jak ja bym chciala tyle schudnac.... a jaka metode masz??

Sensi :zawstydzona/y:

Onna witaj w klubie zapracowanych....

Moniolek to czekamy na newsy od Ciebie!!!

Do góry