reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

No i jestem:-)
Na Ktg zapisało się kilka skurczy, szyjki prawie nie ma, tylko rozwarcie niestety minimalne. Serduszko ładnie bije:tak:Mam przyjechać we czwartek koło 14 zrobią mi ktg i Usg jeżeli warunki na to pozwolą to zostanę już na porodówce:tak:
Aluś nawet się nie obejrzysz a będziesz już w 9 okienku:-D
Esch mówili w Tv, że od soboty ruszają większe stoki:-)

reklama
Antilko czuję, że ,,wielki dzień'' coraz bliżej..:tak::-) Super :-):-):-)
Esch powodzenia w negocjacjach ;-):-D

Miłej nocki 30-stki :-)

Gdzie się podziałyście:confused:
Ja byłam dzisiaj u internisty po L4 bo to od ginekologa skończyło się. Kolejne dostałam do 03.12 i mam nadzieję, że Ania do tego czasu postanowi się urodzić:-)
Moniolku w pracy wypisujeszurlop wychowawczy ?

hej, hej..
no i u nas posypało troszku śniegu:) nawet fajnie było pochodzić po lesie wózeczkiem w takiej zimowej aurze:)
Antilko, czyli jak do czwartku nic sie nie ruszy, zostajesz juz w szpitalu, tak? ile to będzie dni po terminie i kiedy u ciebie w szpitalu robią prowokację?
Alek, cieszę się, że zakupy udane. tez wolę je robić, jak jest mało ludzi. Mam nadzieję, że w końcu jutro się wybiorę ze szwagierką.. lista zakupowa długa bo marzą mi się i jakieś butki i może płaszczyk zimowy...indiany jeszcze nie obejrzeliśmy niestety...
vonko, jak tam dokarmianie?
sensi, czy ciebie faktycznie tam przysypało?
moniolek, pewnie wypoczynkowy zaległy wypisałas? no własnie, kiedy wracasz do pracy? ja w przyszłym tygodniu się wybieram... nadal nie wiem, czy być z maluchem do roku, czy wrócić wczesniej, ale tylko na pół etatu..:confused:
spokojnego wieczoru!

Ostatnia edycja:
Kajda we czwartek jestem umówiona ze swoją położną i lekarzem. Zrobią usg, ktg, zbadają i ........:confused::confused::confused:Jeżeli będzie wszystko gotowe do porodu to może kroplówka , jeżeli nie; to pewnie do domciu.Będę równo 7 dni po terminie, ale termin jest wątpliwy, bo miałam nieregularne miesiączki. Wg pierwszego Usg i daty zapłodnienia termin wypada 30 XI.

Antilo, masz opłaconą położną i lekarza też? on też będzie przy porodzie? u mnie wywoływanie porodu miało być w 41t4d ale liczac wg OM. U ciebie, jesli mialas nieregularne miesiaczki, to faktycznie bardziej wiarygodny jest termin liczac od dnia zaplodnienia:tak:to czekamy do czwartku w takim razie.

Antilko czyli juz niebawem przytulisz swoją Anię:tak:
Alek masz racje z tymi zakupami. Tez wolałam wszystko przygotowac wczesniej i ...dobrze na tym wyszłam, bo potem rzeczywiscie nic mi sie chciało. Poza tym mój Synek pospieszył sie o 2 tygodnie:-p tak bardzo był ciekaw co dla niego przygotowaliśmy:-D
Esch cos przegapiłam:zawstydzona/y: a dokąd ten wypad?... jesli mozna zapytac:-)
Kajdo dokarmiania ciąg dalszy. Młodemu butelka coraz bardziej przypada do gustu (niestety) Widac po nim że ładnie przybiera. następne ważenie bedzie 4 grudnia, wtedy sie przekonamy. Dzisiaj to az sie ze mną "kłócił" jak go najpierw przystawiałam do cyca:szok: Mały leniuszek od razu domaga sie butli. Boję się, że jak tak dalej pójdzie to w koncu pójdę w odstawkę:-(A tego bym nie chciała. Z drugiej strony nie moge przeciez dziecka trzymac na samej piersi skoro to mu nie wystarcza....:sorry2: Niby pani doktor twierdzi ze mam zachowac spokój i dalej karmic ile sie da. Staram się, bardzo. Wierze ze mi się uda przynajmniej do 4-go miesiąca.

Dziewczyny mam pytanie: czy wiecie kiedy można rozpocząc gimnastykę brzuszka po cc? Ewentualnie może któraś z Was posiada jakis sprawdzony zestaw ćwiczeń dozwolonych po cięciu - bezpieczny/skuteczny. Mój lekarz powiedział że do 8-go tygodnia mam zapomniec o jakichkolwiek cwiczeniach, potem zobaczymy. Zreszta teraz i tak nic nie mogłabym zrobić bo wciąz odczuwam bóle. Słyszałam bardzo rozbiezne opinie np. że nawet do pół roku nie powinno sie nadwyręzac przecinanych mięsni..... nie wiem co o tym sądzić. Będę wdzięczna za podpowiedz.

Vonko widziałam gdzieś w necie zestaw ćwiczeń dla mam w połogu, muszę znaleźć tylko tę stronkę.
Kajdo mam umówioną położną. Super kobieta z 30 letnim doświadczeniem- wielu lekarzy mogłoby się przy niej schować. We czwartek ma natomiast dyżur przyjaciel mojej pani doktor prowadzącej ciążę, więc fajnie się składa:tak:

Witajcie,

Wlasnie wrocilam do domku po baseniku... oj coraz trudniej sie robi i nie idzie juz tak dobrze :-(

Antila jutro mnie nie ma na necie ale mam nadzieje ze nic nie przegapie :tak:

Aleczku negocjacje zakonczone... jutro soczek/kawusia w zlotych tarasach :tak: odezwe sie jak juz bede na okeciu....

Vonko nic nie przegapilas... bo z Aleczkiem na PW umawialysmy sie... jutro jade z mezusiem do Stolycy a przy okazji umowilam sie z Aleczkiem na soczek/kawusie :-)

reklama
Witajcie :-)

Esch superowo :-) To ja jutro podjadę wcześniej do Tarasów i będę czekała na sygnał od Ciebie :tak: Ale się cieszę :-)
Antilko no to oby do czwartku ;-) A mówiłam, że Ania na andrzejki czeka :-D
Vonko no i ja mam przeczucie nie wiedzieć czemu, że nasz Franek też się może pospieszyć, więc wolę być gotowa wcześniej :-D A Kubusiowi chyba posmakowała butla ;-) Najważniejsze, żeby ładnie rósł :tak: Co do ćwiczeń, to ja niestety nie wiem, kiedy i co można? :baffled:
Kajduś to udanych zakupów jutro :-) Ja dzisiaj przeszłam się po paru sklepach, jest już trochę wyprzedaży zimowych rzeczy, co mnie bardzo dziwi, bo do końca zimy jeszcze kawał czasu przecież :szok: Chciałam kupić dla Małego śpiworek/ kombinezon, ale już same resztki zostały i nie wiem, czy będzie jeszcze jakaś nowa kolekcja zimowa? Czy już same wiosenne rzeczy będą? :baffled: Dziwne to jakieś takie..:baffled:

A my dzisiaj byliśmy na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia. Godzinę tarzaliśmy się na materacach, a godzinę był wykład. Powiem Wam szczerze, że takie mam mieszane uczucia :baffled: Z jednej strony fajnie było, śmiesznie, dużo praktycznych rzeczy nam lekarz przekazał (np. co trzeba do szpitala przygotować, jakich badań wymagają, co dla Maluszka, co dla siebie, a co jest zbędne), ale z drugiej..dowiedzieliśmy się, że od miesiąca decyzją nowego dyrektora szpitala nie ma możliwości wykupienia ani zzo, ani indywidualnej położnej :no: To mnie trochę wkurzyło, bo chciałam położną, no i w razie konieczności możliwość zzo. A tu lipa..:-( Co prawda dr powiedział, że do lutego to się może jeszcze zmienić, ale nie musi :baffled: Cieszę się przynajmniej z tego, że będę mieć tam swojego lekarza. No zobaczymy, jak to wyjdzie w praniu :confused: Urodzić i tak muszę, nie mam innego wyjścia :-D

Miłej nocki :-)

Do góry