reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Witajcie,

Ja dopiero wrocilam z pracy :wściekła/y::angry::szok: Jestem padnieta... zaraz ide spac...

Kajda dzis tez nie zdazylam zniszczyc wszystkich papierow :-)

Carioca :tak:

Aleczku w srode bede w Warszawie i po 12 moge sie spotkac z Toba... co prawda bede z moim mezusie ale to chyba w niczym nie przeszkadza zebysmy poplotokowaly.... Bede w okolicach Okecia... daj znac na PW co i jak....

Antila czyzbys byla juz na prodowce???

reklama
Carioca, Esch jestem, jestem:-):tak:
Miałam dzisiaj pracowity dzień do tego wszystkiego wpadła do nas teściowa, dlatego dopiero teraz piszę:zawstydzona/y:
Monik mała ma jakąś specjalną mieszanką zmniejszającą ulewanie:confused:
Aluś jakie thillery oglądnęłaś?
Esch z powodu przeprowadzki tak długo siedziałaś w pracy:confused:

Antila dokladnie... przeprowadzka... ale juzn wyglada to lepiej!!! W poniedzialek konczymy i od wtorku juz normalnie funkcjonuje....
A jak u Ciebie na forncie?? Dalej cisza??
Wyglada na to ze przed rozpakowanie chyba juz sie nie uda nam na soczku spotkac....

Esch niestety cisza:baffled:Ja chętnie poszłabym na soczek lub kawkę, tylko trochę pogoda mnie dobija:wściekła/y: Poza tym boję się, że gdzieś mi nagle wody odejdą:szok::szok:

Cześc bb-ciocie:-)
Jestesmy z Kubusiem po badaniach i wizycie. W laboratorium był bardzo dzielny przy pobieraniu krwi z paluszka:tak:. Wyniki na szczescie ma bardzo dobre. W piatek waga tez wygladała lepiej:tak: Pani doktor kazała nam dalej dokarmiać sie humaną. Tak więc za kazdym karmieniem : najpierw cysio a potem humanka. Boziu, jak mi ulżyło ze wszystko jest ok i że dalej moge karmic piersią:tak:
Zaobserwowałam jednak, że odkąd Kuba dostaje dodatkowo butelkę, to nie chce mu sie zbyt długo cycolić (w koncu tu trzeba pracować a z butelki leci samo:tak:)
Dzisiaj bylismy na długim spacerku i teraz Mały śpi juz ponad 3,5 godziny:szok: ...a mnie cyce rozsadza.

Kajdo ja pisałam że Kubuś za każym razem przesypia po 2,5 - 3 godziny, natomiast samo karmienie nie trwa tak długo. Co do przysypiania przy piersi to rzeczywiscie zdarza mu sie czasem, ale to raczej wynika z tego ze jest pieszczochem i lubi się tulic .:-D Raczej nie pozwalam mu na takie przysypianie.

Antila trzymam kciuki za szybkie, łatwe i przyjemne "rozpakowanie":happy:

Monik najlepsze życzenia urodzinowe:-)

Pozdrawiam cieplutko.

dobry wieczór:)
vonko, napisałaś "Mały ladnie zasypia po jedzeniu i ciagnie 3 godziny" więc ja zrozumiałam, że cyca ciągnie 3 godziny;-):tak:ciesze się, że zaczyna ładnie przybierać i mam nadzieje, że niedługo odstawicie butelkę. Jakich smoczków używasz? Ja się na tym kompletnie nie znam, bo żadnego do tej pory nie używałam, ale warto by taki który ma maleńką dziurkę żeby Kubuś musial sie troche namęczyć przy piciu, bo potem może czasem odmówić ssania cyca, ale mam nadzieję, że to nie nastąpi bo przejdziecie za chwilkę na samego cycusia:)
Eschen, cieszę się, że porządki biura idą do przodu:)
Alus, nie boisz się sama thrillerów oglądać?:-p:-D ja mam zaległego indianę johnsa do obejrzenia.. może dziś wieczorkiem nam się uda:)
Antila, jak tam, pewnie co chwila masz tel lub sms z zapytaniem czy juz urodzilas...:):confused:;-)

i u nas dzis posypało śnieżkiem... wyprawiłam mężusia samego na spacerek z małym, a ja w tym czasie upichciłam obiad i nawet ciacho upiekłam:) na zakupy wczoraj sie nie wybrałam, bo mąż pozno wrocił i nie chciało mi się już jechać po ciemku... a poza tym mam jakieś opory przed ponownym siądnięciem za kólkiem więc wolę najpierw za dnia pojeździć...:baffled:
udanego wieczoru 30-tki:)

Witajcie,

HIP HIP HURRRAAAA sypnelo sniegiem... juz szukam czynnych stokow narciarskich ale dzis chyba jeszcze nici z nart :-(

Vonka mowilam ze wszystko na pewno bedzie dobrze!!!!

Antila hop hop??? Czyzbys juz na porodowce byla??

Dzień Dobry:-)
Esch jestem .Wczoraj wyszorowałam podłogę w kuchni na kolanach i dalej nic:baffled:
Vonko super, że wyniki dobre. Pewnie mieszanka też zrobi swoje i Kuba szybciutko ładnie przybierze na wadze:tak:
Ewo gdzie się zawieruszyłaś:confused::-(
Kajda nie jest tak źle nie dzwonią tak często. Powiedzieliśmy, że damy znać, jeżeli się coś zacznie:happy2:
Aluś :-)

reklama
vinniki, wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin! spokojnej ciąży, pociechy z synków i faceta;) jak się czujesz? dalej leżycie?
Eschen, zima się zaczęła, więc zaraz pewnie będziesz smigać po stokach..:) fajno!
Antilo, hihi.. ja tez podłogi na kolanach myłam, było już kilka dni po terminie, ale dzidziola nic nie ruszało:-D mąż aż mi zdjęcia robił...
ja dzisiaj chwilowo sama, mąż na spacerze z małym i przyjacielem... ale pewnie zaraz wróci, bo potem zmykamy na obiad do teściów.
udanej niedzieli!

Do góry