reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Witajcie :-)
Ja dzisiaj odpoczywam i leniu****ę, bo wczoraj miałam męczący dzień :baffled: Od rana była u nas rodzinka, a wieczorem byliśmy u znajomych. Jak wróciliśmy do domu, to ledwo trzymałam się na nogach :no: Dziś wstałam po 11 i mamy dzień lenia :-D

Vinniki uściski z okazji Urodzin :-) Jak najwięcej zdrówka i pociechy ze wszystkich swoich dzielnych mężczyzn :-)
Antilko a może Ania czeka na andrzejki? :-p
Kajduś i jak? Obejrzeliście Indianę? :-)
Vonko bardzo bardzo się cieszę, że wszystko w porządku :-) Buziaczki dla Kubusia :-)
Ewuś odezwij się..:confused:
Anusia a co u Was?

To ja wracam do bumelowania :-) Miłej niedzieli :-)

reklama
Witam:-)

Kajdo - nie wiem jeszcze jak to bedzie u nas z tym dokarmianiem:sorry2: czy to tylko chwilowo , czy może tak juz zostanie? Decyzje podejmie pediatra. Nastepna wizyta 4 grudnia. Pytałas o butelki - ja uzywam butelek Dr Browns`a ze smoczkiem z poziomu 1 (przeznaczonym dla niemowlaczków w wieku 0 do 3 miesięcy życia). Wg instrukcji te butelki wyposazone sa w unikatowy system odpowietrzający który eliminuje powstawanie pęcherzyków powietrza w pokarmie, redukujący kolke, ulewanie pokarmu, odbijanie i gazy u dziecka. Narazie stwierdzam, że te butelki spisuja sie bardzo dobrze.
A co do wygody mojego Synka - no cóż ... leniuszek z niego i tyle, dlatego chętnie doi butlę:tak: Śmiejemy sie z mezem, że to pewnie dlatego nie lubi sie wysilać przy cycu, bo urodził sie w sobotę - nasz weekendowy chłopiec:-D
Alek leniu**** sobie kochana ile tylko zechcesz i możesz:tak: Potem to będzie raczej trudne:-D
Antila kciuki mocno zaciśniete (Kubus tez trzyma;-))
Vinniki wszystkiego najlepszego, najpiekniejszego i najbardziej upragnionego:happy::happy::happy:
Esch jak zobaczyłam ten snieg za oknem od razu pomyslałam o Tobie:-) Pozdrawiam.
Monik, Carioca, Najka, Sensi, Anuś, Maniolek, Onna, Ewo :-)

Witajcie :-)

i ja w końcu do Was doczołgałam, ale zawierucha od wczoraj u nas, tyle śniegu :szok:

Vinniki wszystkiego Najlepszego!!!

Monik dla Ciebie spóźnione życzenia urodzinowe, niech Maja rośnie zdrowo!

Vonko najważniejsze, że z Kubusiem już wszystko dobrze i powolutku przybiera na wadze.

Eschen dobrze, że już koniec z przeprowadzką, szykujesz formę na stoki?

Kajduś u nas na szczęście bez rewelacji, jem wszystko oczywiście oprócz kapuchy i to mnie najbardziej martwi, pierwsze święta z pierogami z serem ;-)

Oluś odpoczywaj tak długo jak możesz :tak:

Anuś jak chrzciny?

Carioca, Ewa, Najeczka, Sensi, Antilo buziaczki

Jeżeli chodzi o tatę, to był jednorazowy atak i mamy nadzieję, że się nie powtrórzy :-( Wyniki moczu Małej bardzo dobre, ale nie powiem żeby poprawiło się z jedzeniem potrafi w ciągu dnia nie jeść 6godzin a i czasem domagać się po 2 godzinach jedzenia. Wczoraj okąpaliśmy ją normalnie o 20:00 cycolenie obudziła się o 24:30 (normalnie powinna o 2:30/3:30) później o 4:30 i dopiero domagała się o 11:00 a później o 13:00 sama nie wiem czy drążyć dalej czy przyjąć, że taki urok mojego dziecka :confused: Jutro wybieram się do mojej pracy z Małą muszę wypisać urlop.

Vinniki oczywiście dołączam się do życzeń Wszystkiego naj, naj:-):-):-)
Monik ale mi wstyd przeoczyłam Twoje urodzinki:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Przyjmij proszę spóźnione, ale szczere życzenia spełnienia marzeń najskrytszych marzeń:-)
Aluś ja obawiam się, że mała może zechce zaczekać do Mikołajek:baffled:
Vonko bardzo dziękuję zwłaszcza Kubusiowi:-)
Moniolku dobrze, że atak się nie powtórzył. Zastanawiam się, czy nie mogłybyście mieć w domu jakiegoś leku w zastrzyku, który można by szybko zaaplikować tacie w razie napadu:confused:
Esch i jak tam kiedy ruszą wyciągi?

Ja wlasnie wrocilam od rodzicow... bylam ogladnac film z wesela mojej siostry. Filmik ladny ale to co sie stalo z moja siostra po slubie to masakra. Na wszystko reaguje zloscia, krzykiem, nie mozna z nimi wogole porozmawiac... ehhh.... szkoda gadac!!!!

Vinniki najlepsze zyczenia urodzinowe, pociechy z Twojego meza i synkow!!!!

Antila
to moze idz na spacerek po pietrach... najlepszy bylby szkieletor do tego.... ale tam by bylo schodow do zaliczenia :tak:
A wyciagi nie wiem kiedy rusza... ale podglad mam na biezaco :-D

Aleczku mysle ze ten soczek dojdzie do skutku... odezwe sie jak bede w Stolycy ale wstepnie: Centrum, kolo 12 w poludnie...

Vonko spodobalo mi sie okreslenie: weekendowy chlopak :tak::-D

Moniolek no od wrzesnia na basenie szykuje forme na stok ;-):-):-D

Dzień dobry :-)

Ja dziś od 6 nie śpię, Franek tak fikał, że nie mogłam usnąć. Wstałam więc, a teraz on śpi :-p

Esch może siostra nie może się jeszcze w nowej roli odnaleźć? A co do kawki/ soczku, to czekam na sygnał ;-)
Antilko no byle by do Świąt nie zwlekała ;-):-D Ale coś mam przeczucie, że zdecyduje się na ten tydzień..:tak:
Moniś więc jest nadzieja, że atak się nie powtórzy. Uściski dla Martuni :-)
Vonko no to teraz mam nadzieję, że Kubuś ładnie nadrobi, leniuszek mały ;-):-)

Ja mam dziś w planach wycieczkę do ikei, ale nie wiem czy się zbiorę, bo jakoś tak mi się nie chce z domu wychodzić na razie.
Miłego dnia 30-stki:-)

Dzień Dobry:-)
Aluś a ja sobie pospałam wstałam jakiś pół godziny temu:-)Teraz szwędam się po domu i nie wiem, co robić. Obiad mamy z wczoraj, na zakupy nie muszę iść, czytać mi się nie chce:baffled:
Dzisiaj wieczorem znowu szpital, badanie i ktg.Nie mam jednak nadziei, że coś się zmieniło:dry:
Esch siostra pewnie jeszcze pod wpływem stresu ślubnego:-DA może w ciąży i hormonki szaleją:confused:

Antilko daj koniecznie znać po wizycie w szpitalu :tak:

Ja właśnie wróciłam z ikei. No tak to zakupy można robić :tak: Ludzi mało, wszystko można obejrzeć, pomacać, super :-) Oczywiście nie obeszło się bez zakupów :-D Kupiłam ochraniacz na łóżeczko, ręczniczek z kapturkiem, ceratkę na materacyk, taki fajny komplet pościeli z kocykami, specjalną kołderkę i podusię dla maluszków (chociaż to pewnie będzie na później), no i trochę dekoracji świątecznych- taki stojaczek na bombki i sopelki do tego :-) Będzie udawał nam choinkę, bo w tym roku nie będziemy mieć drzewka :-( Nie mamy za bardzo gdzie go postawić :-( Jak Franek podrośnie to będziemy mu wtedy chyba na środku pokoju stawiać choinkę do ubierania :-D No i szykujemy się na mebelki i łóżeczko :-) Mąż chce, żeby przed Świętami pokoik był gotowy :-) W sumie ma rację, bo potem nie będzie mi się chyba chciało biegać po sklepach po ,,grubsze'' rzeczy. Na styczeń zostawiamy sobie wózek i drobiazgi do dokupienia.
A jutro pierwsze zajęcia w szkole rodzenia :-)

reklama
No i jestem w koncu w domku... dzis porzadkow w pracy ciag dalszy.... jeszcze musze troche papierow poukladac i bedzie super....

Aleczku wlasnie planuje z mezusiem wypad :tak: negocjacje trwaja... :-D:tak:

Antila i jak po badaniu??
A co do mojej siostry to ja po wczorajszej wizycie trace nadzieje ze cos sie zmieni... a w ciazy nie jest... zreszta w ubiegym tygodniu byla akcja ze jest w ciazy... ehhh... jak sie kiedys spotkamy to Ci opowiem - az sie dziwie ze to moja siostra...

A gdzie reszta 30-stek???
Sensi mam nadzieje ze Cie nie zasypalo??

Do góry