reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Dzień dobry :-)

Antilko ojej :happy: No w sumie dzień długi, to kto wie, kto wie..?;-):-D Ja na wszelki wypadek zaczynam trzymać kciuki :-)
Esch a miałaś odpoczywać przecież..:no: Kochana, wykończysz się..:-(
Carioca no to trzymamy mocno kciuki! :-) A naprawianie zębów nie jest szkodliwe, tak mi się wydaje, ja chodzę teraz, bo w końcu mam czas ;-) Jutro już ostatni raz idę :happy: Można nawet brać znieczulenie, Anusia nasza pisała, ona wie najlepiej :tak:

Wstałam dzisiaj z bólem głowy, na dworze wieje, leje i szaro- buro :angry: Chyba faktycznie pojadę po jakąś komedię :tak: Miłego dnia Kochane :-)

reklama
Vonko a może taka jego uroda, że jest szczupły?? Ja nie wiem, ale czasem chyba lekarze to przesadzają z tym przybieraniem, najlepiej jakby same klopsy były! A z tą żółtaczką to spokojnie, będą wyniki, to zobaczycie, nie denerwuj się na zapas, Kubuś wyczuje i też będzie niespokojny. Ściskam Was mocno!

witajcie:)
vonko, a ile przybrał do tej pory Kubuś? wg norm dzieci do 6 miesiaca życia powinny przybierać 120-240g tygodniowo, a mase urodzeniowa powinny odzyskać w ciągu 3 tygodni od urodzenia. Może pediatra tak troche na wyrost powiedziala. Nasz Filek po 2 tygodniach nie mial jeszcze wagi urodzeniowej i lekarka kazala nam przychodzic co tydzien na wazenie. Po tygodniu juz bylo dobrze, waga w normie i zaczal ladnie przybierać, a już się bałam, że trzeba będzie dokarmiać. Nie martw się. Cieszę się, że nie macie problemów z karmieniem:) daj znać koniecznie jak po wizycie.
Antilo, mam nadzieje, że nie bedziesz czekać na Anię tak długo jak ja na Filpka;-)
Alek, ale dowcipniś z mężusia:-D musisz mu też jakiś numer wywinąć... wybrałaś się do kina? ja ostatnio mysle żeby przejść się do multikina na seans multibaby tylko muszę zobaczyć co grają:tak:
moje zakupy przeniesione na jutro, gdyz wczoraj bylismy na szczepieniu z maluchem. oj, poplakal sie tym razem nardziej niz ostatnio, ale zaraz potem ululal sie na spacerku. Potem w domku byl troche marudny i dlugo trwalo karmionko, ale za to w nocy ładnie spał aż 9 godzin:szok:moje cyce nad ranem prawie eksplodowaly:-p Mały ważył wczoraj 6380g co wypada rowno na 50 centylu, czyli taki nasz średniaczek:) No i dostalismy jednak skierowanie na rehabilitacje w zwiazku z tym przekręcaniem głowki w jedną stronę.
a dzisiaj zmoklismy na spacerze, tzn wlasciwei tylko ja bo maly zabezpieczony pod folią... ech, niezbyt to ładna pogoda na spacerki:baffled:
miłego wieczoru!

Kajdo Kubus miał wage urodzeniowa 2700 g. Spadek w szpitalu do 2600g, w dniu wyjścia do domu wazył 2630g - czyli zaczynał odrabianie. Wczoraj po 3 tyg i 5 dniach od urodzenia 2940g. Dlatego lekarka stwierdziła że stanowczo za mało. Od wczoraj mam pokazdym cycoleniu dokarmiać butlą:-(, na razie tak na próbę. Kurcze a ja myslałam że jak Mały ladnie zasypia po jedzeniu i ciagnie 3 godziny to jest ok.

Vonko spokojnie, na pewno Kubuś szybko nadrobi :tak:
Ja już po wizycie w szpitalu. Ktg w porządku, główka troszkę niżej, ale ujście zamknięte:baffled:Kolejna wizyta w poniedziałek.

Witajcie,

Ja dzis wrocilam polamana do domu... mialam upojny dzien nad niszczarka do dokumentow i kregoslup mi nawalil :-( A jutro conajmniej drugie tyle na mnie czeka i do tego musze poukladac sobie na nowo w pokoju!!!!

Monik wszystkiego najlepszego z okazji kolejnych 18-nastych urodzin. Pociechy z Mai!!!!!

Antila otoz to... teraz bb bedzie moje :-D:-):-D
No i zaciskam kciuki za szybkie rozpakowanie!!!!

Vonko bedzie dobrze!!! Ucalowania dla Kubusia :-)

Alek ano mialam odpoczywac.... :-(

Kajda to juz masz co dzwigac... ponad 6 kg!!!

Ostatnia edycja:
vonko, jeśli lekarka zleciła dokarmianie, to trzeba jej posłuchać. Tylko się nie denerwuj, bo to może mieć wpływ na laktację. Pamiętam jak ja schizowałam na początku jak coś się działo z małym i były problemy z karmieniem..oj płakałam i to nie raz... 3 godziny karmiłaś jednym ciągiem? to mały chyba przysypiał troszkę co? a jak z ilością karmien? na początku powinno ich być co najmniej 8 na dobę, u mnie zdarzało się czasem 12-13... przez pierwsze 2 tygodnie karmiłam małego nie częsciej niż co 2 godziny bo wydawałao mi się, że tak powinno być, kierowana zresztą tym co tracy hogg w Jezyku niemowląt pisała., ale potem własnie po tych 2 tygodniach jak mial za niską wagę lekarka mi powiedziała że mam go karmić faktycznie na żądanie, i wtedy zdarzało się, ze co godzine czy nawet częsciej karmiłam.
może musiałabyś częsciej troszkę karmić? to też na pewno dobrze by wpłynęlo na ilość pokarmu.. nie wiem, może piszę bez ładu i składu.. jakby co, to pytaj, chętnie pomogę! będzie dobrze, na pewno:)
Eschenbach, ojoj, to sporo mialas tych papierow do niszczenia... ale za to bedziesz juz na swoim teraz:)
Antilko, no to czekamy cierpliwie na rozwój akcji.. przypomina mi sie moje czekanie:-D:-p
monik75, wszystkiego co najlepsze na urodzinki! samych radości i szczęścia:)
moniolek, chyba rzucę się najpierw na słodycze.. lody albo jakis tort czekoladowy, murzynek - to ostatnio za mną chodzi, o albo czekolada na gorąco taka gęsta mniam mniam...:) a ty jesz wszystko, czy stosujesz jakieś ograniczenia?
Alek, kiedyś pytalas o te ciastka piwne: przepis bardzo prosty:
2 szklanki mąki
pół szklanki piwa
kostka masła lub margaryny
wszystko zagnieść, można odstawić na godzinę, dwie do lodówki. Po wyjęciu rozwałkować, wykrawac kwadraty lub inne kształty wg uznania. ja kładłam na taki kwadracik kawalek jablka i zawijałam w trojkat. piec w 180 stopniach 10-15 minut. Po wyjeciu mozna posypac cukrem pudrem. zamiast jablek mozna też polozyć marmolade, mozna tez nie kłasc jablek czy marmolady tylko piec bez niczego. druga wersja tych ciach to na slono - mozna zetrzeć ser, albo dodać kminku, soli. wychodzą pyszne i bardzo chrupiące:)

Ostatnia edycja:
Witajcie

Jeden plus tej przeprowadzki - bede siedziala sama w pokoju!!!

no, i to jest plus :-)

Dzisiaj mój wielki dzień, czyli termin porodu :happy2:

wszystkiego najlepszego z okazji dnia porodu :-). Szybkiego, łatwego porodu życzę z tej okazji :-)

Carioca no to trzymamy mocno kciuki! :-) A naprawianie zębów nie jest szkodliwe, tak mi się wydaje, ja chodzę teraz, bo w końcu mam czas ;-) Jutro już ostatni raz idę :happy: Można nawet brać znieczulenie, Anusia nasza pisała, ona wie najlepiej :tak:

Wstałam dzisiaj z bólem głowy, na dworze wieje, leje i szaro- buro :angry: Chyba faktycznie pojadę po jakąś komedię :tak: Miłego dnia Kochane :-)

Tak, dzisiaj byłam u dentysty i zapytałam. Ponoć zupełnie bezpieczne. A co do komedii to polecam "Zgon na pogrzebie" (Dead at funeral), rewelka.

Vonko - a mnie też stresowali z tym przybieraniem wagi, a teraz na 90tym centylu Stasiu jest. Przez pierwsze dwa tygodnie dokarmialam butelką, jednocześnie ostro walcząc o pokarm często przystawiając Stasia i po karmieniu jeszcze machałam laktatorem. Przez pierwsze miesiace mieliśmy pozyczoną wagę z i codziennie ważyliśmy ile przybywa. Wagę można pożyczyć z poradni laktacyjnej.
Trzymam kciuki za jutrzejsze wyniki, mocno, mocno.

Sensi - zajżyj na nasz wątek zamknięty.

Ciekawe co się dzieje z naszą Ewą-Krystyną :(

Dobranoc, 30tki!

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :-)
Ładne słoneczko dzisiaj u nas, ale na dworze 2 stopnie tylko :baffled:
Monik i ode mnie wszystkiego najlepszego na Urodziny :-)
Carioca a ja sobie wczoraj zapodałam 2 thrillery na wieczór, niezłe były ;-) Nie chciało mi się jechać do kina :zawstydzona/y:
Kajduś przepis wygląda bardzo smakowicie, dzięki :-) Napiszę, czy mi wyszły :-D Owocnych zakupów, pochwal się potem zdobyczami ;-)
Esch..:no::-(
Antilko no to czekamy dalej..;-)
Vonko daj znać po wizycie, jak z Kubusiem? Uściski :-)

Ja zaraz lecę z psiną na wietrzenie, potem do dentysty, a na końcu na zakupy :-D
Miłego dnia :-)

reklama
Witajcie kochane :-)

Bardzo dziękuję wszystkim za życzenia urodzinowe :-)
Ja podobnie jak Vonka ciągle biegam przy maleństwie i spełniam życzenia :tak: Dlatego właśnie nie mam kiedy do Was zaglądać. Czasem uda mi się coś podczytać ale o pisaniu nie ma mowy. Wczoraj Byłam z Mają na szczepieniu. Córcia pokazała swoją dzielność i przy szczepieniu tylko kwęknęła :happy: Wagowo bardzo ładnie przybiera no ale co się dziwić jak jest na sztucznym pokarmie. Z ulewaniem na razie nic się nie zmieniło i praktycznie co karmienie muszę jej zakładać nowe ciuszki bo stare są całe w mleku :-( W nocy Maja raczej ładnie śpi, ale ja za to jak zając w kapuście i na każde jej kwęknięcie lece zobaczyć czy jej się nie ulało. Już raz mi się mocno zakrztusiła na szczęście zdążyłam ja "uratować". W dzień lubi być ciągle przytulana więc spełniam jej życzenie bo uwielbiam się na nią patrzeć :-D

Antilko więc przyszła pora i na Ciebie :-) Trzymam mocno kciuki za lekkie i szybkie rozwiązanie :tak::-)

Pozdrawiam Was wszystkie bardzo gorąco :-)

Do góry