reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Witajcie!
Ewo fajną opiekę miałaś w szpitalu:-). Ja nienajlepiej wspominam, ale cóż. Najbardziej brakowało mi bliskiej osoby obok, do tego szpitala osoby odwiedzające mogą przyjść tylko do pokoju odwiedzin, a tam po cesarce nie wysiedzi się za długo, i nikt poza niektórymi położnymi nie pomaga przy opiece nad dzieckiem, kilka dni praktycznie bez snu. Ale nic, to już poza mną.
Bardzo ciekawa jestem Waszej córeczki!
Kajduś tojuż malutko Ci leżenia zostało!:-)
Moniolku jejku, to juz za tydzień Martusię przytulisz!:tak:
Aleczku Anusieńko dzielę z Wami fobię dużoowadową:-D
Antilko zobaczysz swoje duże dzieciątko:-), wklej foteczkę!
Esch miłego wypoczynku!
Vonko :-)
Monik pomidorki i ja zajadam teraz :)

U nas przygotowania do chrzcin. I ząbkowe przeżycia ciągle, za lewą dolną jedynką idzie prawa dolna jedynka:-D A ja byłam dziś na zakupach i kupiłam sobie sukienkę, bardzo się cieszę.:happy2: Jaka to atrakcja teraz wybrać się samej na zakupy!:-). Mam nadzieję częściej wychodzić dla zdrowia psychicznego, bo jest to jednak potrzebne czasem.
Dobrej nocki 30steczki!

reklama
Aluś dzięki za kciuki:-)Ja myślę, że ten pasikonik bardziej się Ciebie bał niż Ty jego:happy2:
Esch Usg mam o 12 w domku będę pewnie koło14.
Najeczko im Ewcia starsza tym częściej będziesz mogła ją z kimś zostawić:tak:
Dobranoc Wszystkim

Dzień dobry:happy2:

Esch wyjazd na pewno będzie udany:tak: zawsze tak jest, kiedy nastroje przedwyjazdowe są nieciekawe ;-). ja też zawsze chcę mieć wszystko dopięte na ostatni guzik:shocked2:

Antilko
dom w stanie surowym już stoi od miesiąca. Teraz czekamy na naszą kolejkę u dekarza i domek dostanie zielony dach:happy2:. Aktualnie ekipa budowlana poprawia wskazane przez kierownika budowy i przez nas usterki murarskie. Budowa kosztuje nas dużo stresu-prowadzimy otwartą wojnę ze składem budowlanym, który na nasze konto- mówiąc delikatnie-rozdysponował cement. Wszystko potrafię zrozumieć, ale nie kradzież i nie zamierzam milczeć-jeżeli będzie trzeba spotkamy się w sądzie:wściekła/y:
A ze spraw przyjemnych-drzewka, które sadziliśmy 2 lata temu z 10-centymetrowych sadzonek, dzisiaj mają ok. 2 metrów wysokości:szok::-D. Drzewek mamy-na razie;-)-650. I mamy też piękny trawnik-zaczątek ogrodu (500 metrów kwadratowych)

cdn. bo mam interesantów;-)

Wlasnie wstalam ijak zobaczylam ta cudowna pogode za oknem to mi sie odniechciewa nawet z lozka wychodzic :angry::szok:

Aleczku to tylko takie male, zielone stworzonko - pieknie grajace :tak:
A co do pakowania: kremy z filtrem mam 3 i jeszcze wczoraj kupilam balsam po opalaniu no i panthenol - OBOWIAZKOWO :-D:tak:. Na glowe ja mam taka biala chusteczke a maz czapeczke... no i zaraz wkladam karte do aparatu co by nie wziasc samego pudelka :-):-D

Najeczko to wrzuc jakies fotki z chrzcin - jak przyjade to obejrze.

Antila
to bede czekala na relacje... i moze na jaks fotke malenstwa :tak:

Sensi a jakies drzewka owocowe tez macie?? To pewnie w przyszylm roku jakies jarzynki posiejesz w swoim ogrodzie...

Esch drzewka owocowe będziemy sadzić jesienią. Mamy też sporo drzew i krzewów owocowych do przesadzenia (mam nadzieję, że się przyjmą), bo mam działkę tzw pracowniczą-hoduję na niej byliny, które przesadzę do swego ogrodu kwiatowego, truskawki,maliny i warzywka rzecz jasna (wczoraj do 1 w nocy składałam swoje ogórki w słoiczki:blink:)

Witajcie :-)

Sensi jak fajnie obserwować pojawianie się swojego domku. Mimo wielu nerwów zjedzonych to i tak pewnie szczęście w sercu rośnie:-)
My jak na razie czekamy w dalszym ciągu na warunki zabudowy:baffled:. Choć już są co raz bliżej, co wynika z pism które do nas przychodzą. Ale przed nami jeszcze pozwolenie na budowę i kolejne miesiące czekania :no: Dlaczego my Polacy tak bardzo lubimy sobie utrudniać życie:confused:
Antilko powodzenia u lekarza :-) A ja mam już wybrany wózeczek,ale z kupnem to jeszcze troszkę poczekamy. WÓZEK ATLANTIC ESPIRO GŁ-SP+TORBA+ŚPIWÓR+POMPK (395933319) - Aukcje internetowe Allegro
kolor czerwono-szary
Anusienko bardzo ładne te wózeczki:tak: Jak by mnie pieniążki bardziej kochały to pewnie i ja na jeden z nich bym się zdecydowała ;-)
Ewuś a jak Ci idzie karmienie? Karmisz piersią?? Bardzo prosimy o jakieś foteczki maleńkiej :-)
Esch.. no i widzę że udało się przygotować wszystko do wyjazdu. I zdjęć napstrykaj dużo żebyśmy potem mogły podziwiać z zachwytem Waszą wyprawę :-)
Najeczko ząbki to fajna sprawa, szkoda tylko że jest tak dokuczliwa dla wszystkich.
No pewno że takie samotne wypady to jak najbardziej wskazane są dla zdrowia psychicznego :-)
Aleczku dobrze że poleciał sobie ten konik :-) A wczoraj jak zasypialiśmy to też nam wpadło coś między ramę okienną a okno. Tak się strasznie szamotało że na początku myśleliśmy że to jakiś ptaszek na parapecie się tak gramoli :-D Zamknęliśmy szczelnie okno i było po sprawie. Dzisiaj tej połówki okna jeszcze nie otwierałam więc nie wiem czy udało się temu czemuś uciec. Na szczęście nie boję się takich żyjątek. Rozumiem też strach tych co się boją ;-)

Wiecie dowiedziałam się dzisiaj troszkę o butelkach AVENT. Otóż ostatnio Aventa wykupił PHILIPS i teraz te butelki już spełniają wszystkie normy. Myślę że PHILIPS jest tak dużą i renomowaną firmą że nie pozwoliłby sobie na jakieś przekręty. Jak się patrzyłam na stronki amerykańskiego ebay'a to faktycznie mają tam przeważnie te stare Aventy, a te nowe na dole mają dopisaną nazwę Philipsa i tych jest bardzo mało. Dodatkowo może do tego wszystkiego dochodzić zwykła wojna firm o klienta. Na szczęście w naszych sklepach są te butelki Avent - Philips.
Mi natomiast w sklepie bardzo spodobały się butelki firmy Canpol Lovi. Butelki te mają bardzo fajne smoczki, które wspomagają dziecko w aktywnym ssaniu. Po prostu końcówka smoczka tak się wydłuża przy ssaniu, przypominając w ten sposób karmienie z piersi. Dotykałam tego smoczka i faktycznie jest taki fajny. Chyba się zdecyduję na te butelki.

Monik musisz uzbroić się cierpliwość i stalowe nerwy niestety:huh: schody zaczną się dopiero w trakcie budowy:growl:

Antilko ja miałam starą 10-letnią gondolę po swojej bratanicy- nic pięknego ale oszczędziłam na tym wydatku. Kubie służyła 5 mies.-potem nie chciał już leżeć i przesiadł się do spacerówki (nota bene też 10-letniej, ale jakościowo, wizualnie i funkcjonalnie nie ustępująca obecnym). Na co bym zwróciła uwagę:
1. Gondola- wielkość (mój Kuba rósł bardzo szybko i większość gondoli nie pozwoliłaby mu na swobodne prostowanie nóg), wygodne, poręczne nosidło, w którym wygodnie można malucha przetransportować po schodach, kosz na zakupy (pojemny), duże koła, amortyzacja,
2.Spacerówka-łatwość składania/rozkładania, przekładana rączka, możliwość rozłożenia do pozycji leżącej, kosz na zakupy (do wożenia pierdół niezbędnych na spacerze), i obowiązkowo dokupić folię p/deszczową , a akcesoria typu stolik na picie moim zdaniem są zbędne, bo tylko dodatkowo zwiększają masę wózka

jak coś mi się przypomni to napiszę;-)

reklama
Hej!

Ja tylko na chwilkę, bo mam szalony dzien a za godzine szkoła rodzenia:confused:

Antilko Jak po usg?
Ja zastanawiam sie nad wózeczkiem ROAN Marita, opcja 3w1
ROAN
Ogladałam je w realu i wydaje mi sie ze podstawowe zalety posiada: godnola duża, powinna byc wygodna, koła duże, pompowane, dobrze amortyzowany, Spacerówka , mozliwosc montowania na stelazu wózka fotelika samochodowego.
Wszystkie niezbedne akcesoria (folia p.deszczowa do gondoli i spacerówki, parasoleczka, spiworek.......)mozna sobie dobrac. No i cena nie jest zabójcza.
Co do koloru to jeszcze nie wiem:zawstydzona/y::-D
Esch baw sie dobrze;-)
Monik dzieki za info nt Aventu:-D

Wow....ktos dzwoni do drzwi....lece. Pa.

Ostatnia edycja:
Do góry