reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Witam Kochane :-)

Sensi zgadzam się doba powinna trwać 80 godzin a jeszcze dzidziuś nie jest na świecie, zaczynam się martwić czy dam radę :-(

Oluś spóźnione wszystkiego najlepszego, życzę Ci wiesz czego i podsyłam do wyboru kolorki
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ewuś Gratulację z okazji zaręczyn :-)

Kajda a to niespodzianka - Dzidzia widocznie postanowiła pograć w ciuciubabkę z rodzicami :-)

Anuś jak się macie?

Monik Puchatka ma rację - trzeba sprawdzić z jakiego mleka jest zrobiona feta. Jak po wizycie

Antilo, Vonko, Monik poprosimy o zdjęcia brzuszków :tak:

Antilo mamy taki sam zestaw zasadzony - tylko ja maciejkę zasiałam wokół sosny a pelargonie w donicy zakopałam w ogrodzie.

Najeczko Ewusia ma prześliczny uśmiech, cieszę się że lek na kolkę pomaga

Abigail witaj :-)

Leyna, Onna, Majeczko, Carioca pozdrowienia

U mnie dużo się dzieje, właśnie wybrałam zastępczynię na swoje stanowisko, planuję pracę do końca czerwca (dłużej będę z Wami :-)) mam kilka projektów do zamknięcia. Jeszcze zabrałam się trochę do ogarnięcia i zaaranżowania ogrodu - na razie efekt jest tego taki, że mamy posadzone krokusy, wrzos, bratki, drugi rodzaj iglaków wokół płotu sąsiadów. W czerwcu czeka nas robienie ogrodzenia. Nic jeszcze nie mam dla dzidzi - w maju mam zamiar kompleksowo powertować na allegro, kiedy planujecie kupowanie wózka i wyprawki? Bo mnie się wydaje, że tak długo czekałam na bąbla a teraz nie mam czasu :zawstydzona/y: mam nadzieję, że nie jestem ostatnia w zakupowych szaleństwach. Odebrałam wyniki - hemoglobina poniżej normy, ale niewiele więc może mi się uda uchronić przed łykaniem żelaza. Wizyta u gina 2 maja. Dzidziuś + mama coraz więksi co widać na wadze +7kg (strasznie mi waga poszła do przodu przez ostatni miesiąc - no nic będzie co zrzucać).

reklama
Witajcie :-)

Kopiuję to z listopadówek, ale mam nadzieję że się o to nie obrazicie;-)
Już po wizycie. Widziałam mojego bąbelka :-) Najpierw jak ginek przyłożył głowicę do brzuszka to chyba maleństwo spało,ale jak mężuś podszedł bliżej żeby zobaczyć to sie obudziło i tak zaczęło szaleć. Machało rączkami i nóżkami do nas :-):-):-)
Aż się tam popłakałam ze wzruszenia :laugh2: Mężuś też był nieźle zakręcony. Jak ginek wyszedł na korytarz go zawołać i mówi do niego " tatuś też musi zobaczyć dziecko, zapraszam tatusia do środka" to mój M oczywiście nie skapną się że to o niego chodzi :-D:-D:-D Był przejęty nie mniej ode mnie :-)
Przezierność jest dobra i wszystko wygląda ładnie. Bąbelek tak się ruszał że trudno było go zmierzyć. Na jednym zdjęciu miało 52,4mm a na drugim już 58,6mm :-p
Leżeć mam nadal ale rano i wieczorem. W południe dozwolony mały spacerek, pod warunkiem że się będę dobrze czuła. Nie badał mnie jeszcze ginekologicznie i stwierdził że jeszcze podmuchamy na zimne. Z przytulanek nadal nici :baffled:.
Dawkę Duphastonu mam pomału zacząć zmniejszać.

A teraz przedstawiam mojego kochanego bąbelka :-)

Dziękuję Wam kochane za trzymanie kciuków :-) Bardzo się przydały i przed wizytą niemal je czułam. Wielkie buziaki dla Was za to :-):-):-)

Dzień Dobry:-)
Aluś oczywiście trzymam kciuki:tak:
Monik jaki wieści po USG:confused:
Moniolku u mnie raczej jeszcze brzuszka nie widać, tylko troszkę tłuszczyku, który ostatnio się pojawił:baffled:Ja już bardzo tęsknię za pracą, z drugiej strony trochę się przyzwyczaiłam do dłuższego spania i nie wiem jak wstanę o 6 rano:-D
Vonko jak mdłości? Mnie męczą cały dzień zastanawiam się, czy nie jest to wpływ Duphastonu:confused:

Antilko z tym duphastonem to chyba faktycznie tak jest. Ja też jak miałam większą dawkę to non stop było mi niedobrze, a teraz już tak nie mam. Teraz jak całkiem zacznę zmniejszać to pewnie całkiem zapomnę o mdłościach :-)
Vonko no pewnie że kciuki zaciśnięte:-)
Moniolku super że dzidzia rośnie ładnie :-). Ja ogródeczek to dopiero za rok będę obsadzać jak oczywiście będzie stać już domek, i jak dzidzia pozwoli mi co kolwiek zrobić ;-)

Dziewczynki faktycznie co do tej fety to nie wszystkie firmy robią z mleka pasteryzowanego. Teraz będę się patrzyć w sklepie na etykietę.

Monik super wieści strasznie się cieszę:-):-):-)Uśmiałam się, z tego, jak Twój mąż zareagował na zaproszenie doktora:-D

monik75, no widzisz:) super wiesci! a dzidziolek juz spory:-)fajnie ze mozesz powoli sie wypuszczac na spacerki... pamietam te moje pierwsze po 2 miesiacach lezenia.. 10 minut i zadyszka i slabo mi bylo;-)ale powolutku doszlam do siebie, ty chyba nie masz takich rewelacji, bo pamietam ze juz sie wypuszczalas na spacerki;-)
moniolek, ja tez jeszcze nic nie mam dla dzidzi oprocz jednego body i skarpetek:-Djakos tak ze spowolnieniem do tego podchodze. powoli rozgladam sie za wozkiem, ale na razie tylko w necie, a na pewno przed zakupem chcialabym na zywo zobaczyc
Alus, trzymam kciuki za dobre wyniki posiewu:)
Antila, Anus, Esch, Moniolek, Najka, Majeczka, sensi
- milego dnia
a ja wlasnie po wizycie u dentysty... mialam lakierowanie zebow, a wlasciwie szyjek, bo strasznie mam wrazliwe....:baffled: dzis po poludniu idziemy do tesciowej na urodziny a jutro rano o 9 mam usg 3d/4d:) zobaczymy czy nasz bejbus sie ujawni:-D

No witam,

Tak jak obiecalam nadrabiam zaleglosci...

Monik jak sprawuje sie aparacik?? Potestowaliscie juz?? No i piekny dzidzius Wam rosnie!!!

Onna tylko nie zapracuj sie!!! Sama pisalas ze ze w maju jest duzo wolnego - tez pamietaj o tym...

Ewcia gratuluje zareczyn!!! No i wielkie dzieki za fluidki, tyle ich wyslalas ze podziele sie z Alkiem:tak:

Abigaill witaj wsrod 30-stek!!! Napisz moze kilka slow o sobie.

Puchatko jak milo Cie tu goscic :tak:

Alek spoznione zyczenia. WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! No i zycze Ci tego samego co sobie... ;-)No i trzymam kciuki za wyniki badan!!!!

Moniolek mam nadzieje ze to nie Ty posadzilas te wszystkie roslinki???

Kajda to pewnie przedstawisz nam jutro swojego szkraba??

Sensi jak milo ze dalas znak zycia :tak:

Antila a jak tam Twoje samopoczucie?? Moze uskutecznimy jakas mala kawusie/soczek??

A co u mnie?? Dzis w pracy powiedzmy ze bylo w porzadku... A w domu: hmmm.... moj maz chyba uwaza ze nic sie nie stalo - jak zwykle :wściekła/y::no::crazy:

Kajda udanej imprezki u teściów. A jutro czekamy na wieści, kto w brzuszku mieszka.
Esch nadal czuję się kiepsko, bo cały dzień mnie muli. Z tym soczkiem będziemy musiały jeszcze troszkę poczekać.
Wiecie byłam dzisiaj u siebie w pracy. Skorzystałam z okazji i zważyłam się. I tu totalne zaskoczenie przytyłam 3 kg:szok:Zastanawiam się od czego?
Niewiele jem, ale też niewiele się ruszam:baffled:Pdobno wyglądam na trochę obrzękniętą. Może duphaston zatrzymuje wodę w oraganizmie:confused:

witajcie Kobitki:-)
bardzo dziękuję za kciuki:-) wyniki w poniedziałek, mam nadzieję, że będzie ok:tak:
Antilko bardzo możliwe, że to po leku, ja np. w trakcie brania marvelonu jestem non stop lekko ,,spuchnięta'', w sensie cały czas czuję się jak przed @:baffled:
Esch bardzo dziękuje za życzenia:-) cały czas mam nadzieję, że przy następnej Twojej wizycie się zobaczymy, teraz to tak się wszystko złożyło, że się nie udało:-( a fluidkami dzielę się z Tobą Kochana sprawiedliwie:tak::happy:
Monik super wieści:-):happy: śliczny Maluszek:happy:
Kajduś no to czekamy jutro na relacje:tak::-)
Abigaill dziękuję bardzo:happy:
Moniś no jak to?? nie będziesz miała netu w domku?? :-( fluidki wyłapałam wszystkie (na spółę z Esch;-)), preferuję oba kolory razem:-D dziękuję :happy:

Kochane ja ledwo żyję dzisiaj, usypiam nad laptopem, a że sama jestem, to wskoczę chyba zaraz do łóżeczka spać:tak:
miłej nocki:-)

reklama
Dzień Dobry.
Słonko wygląda zza chmur może chociaż dzisiaj będzie ładnie.
Chyba wybiorę się na jakiś spacer w ramach walki z atakującymi mnie kilogramami:-D

Do góry