reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Monik jasne, że trzymamy kciuki. Ale przecież wszystko będzie ok:tak::-)
Aluś ode mnie też porcja fluidków

reklama
Monik daj znać kochana po wizycie:tak: kciuki mam zaciśnięte-dzisiaj będziesz miała szczęśliwy wieczór:-)

Vonko kobito cieszę się Twoim szczęściem i ciągle myślę o Tobie;-);-);-)

Vinka, Monik - dzięki, ale się przyczepił i nie chce się dać nikomu sprzedać drań jeden. No chyba że to faktycznie alergia to jest ugotowana do września i oczy mi wypadną :-(
Monik - trzymam kciuki i czekamy na informację.
Dziewczyny mam pytanko czy USG połowkowe, prenatalne i te 4D czy 3D to to samo?

Dziewczyny mam pytanko czy USG połowkowe, prenatalne i te 4D czy 3D to to samo?

USG połówkowe to usg wykonywane między 20-24 tyg. ciąży
Usg prenatalne to usg wykonywane w celu wykrycia wad prenatalnych np. to usg wykonywane w 12 tyg. jest prenatalne bo na 80% na podstawie przezeirnosci karkowej można ocenić występowanie zespołu Downa ( + diagnostyka prenatalna az krwi)
Usg 3D i 4 D to projekcje w jakich mozna wykonać kazde usg-

Jest to najnowocześniejsza technika USG, która pozwala na uwidocznienie płodu w obrazie trójwymiarowym oraz trójwymiarowym w czasie rzeczywistym (4D). Diagnostyka trójwymiarowa 3D daje zdecydowanie większe możliwości w rozpoznawaniu wad rozwojowych twarzy, kończyn, kręgosłupa, a także powłok ciała i stanowi metodę uzupełniającą badanie techniką dwuwymiarową 2D czyli klasycznego usg .

przepraszam ze się wtrącę w kwestii fety jest jedną z rzeczy które są zakazane dla ciężaróweczek ze względu na to że oryginalna jest robiona z mleka niepasteryzowanego ale z tego co zauważyłam w sklepach te sery typu feta które są dostępne zazwyczaj są z mleka pasteryzowanego wystarczy więc rzucić okiem na informację na opakowaniu i już w razie chęci można delektować się jej słonym smakiem :tak::tak:

witajcie:-)
Kochane czy Wy wiecie może kiedy w końcu będzie ciepło:confused::confused::confused::baffled: no wiało dzisiaj tak, że mało mi psa nie porwało:baffled:;-)
Vonko dziękuję Kochana:happy: to ja wybieram oba kolorki:-D a co! taka jestem zachłanna:tak::-D
Anusia, Antilko Kochane Moje biorę wszystko:tak::-D
Sensi zgadzam się z Tobą całkowicie:tak::rofl2:
Monik jak po wizycie?? pisz szybciutko:-)
Puchatka bardzo dziękujemy za cenną informację:tak::-)
Abigaill wtręciuch jeden:angry:;-)

Kobitki jadę jutro na posiew, wyniki co prawda będę dopiero po ok. 5 dniach, ale już jutro proszę o kciuki, co by bakterie przegonić:angry::-D
miłego wieczorku:-)

Witajcie

Ja wlasnie wrocilam z Warszawki ze szkolenia... juz przezywam horror jutrzejszego dnia w pracy.
Jutro postaram sie nadrobic zaleglosci od niedzieli

Alek :-( nie wiem kiedy nastepnym razem bede....

reklama
Do góry