reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

HEJ!:-)

U mnie z rana za oknem tez było szaro, mokro i deszczowo ale teraz zaczyna niesmiało wychodzic słoneczko.
Antilko współczuję Ci, ja też zacieśniam i tak juz bliskie stosunki z porcelaną:baffled:
Co prawda miałam nadzieję, ze po 6-7 tygodniach nieustannego mulenia cos sie zmieni, ale chyba jeszcze za wczesnie:-( Mimo to damy radę:tak: Pozdrawiam.

Esch ....przeszło Ci juz???

reklama
Monik, Vonko czy u Was już widać brzuszek.Ja dzisiaj nie dopiełam się w spodniach. Co prawda zawsze były trochę ciasne, ale jakoś się mieściłam:crazy:

Witajcie :-)

Antilko u mnie już brzuszek widać, tylko połowę z tego to tłuszczyk z leżenia :-D
Mam w domu takie stare słuchawki od starego ciśnieniomierza i przyłożyłam je do brzuszka z nadzieją usłyszenia czegokolwiek od maleństwa, ale niestety kompletnie nic nie słychać :-( Chyba za wcześnie na takie luksusy.
Esch... mam nadzieję że szybko minie ten zły nastrój ;-)
Vonko już niedługo i mdłości przejdą. jeszcze troszkę i drugi trymestr przyniesie ulgę :-)

Pozdrowionka dla reszty trzydziesteczek :-)

witajcie wieczorkiem:)
nasz dzidzius, ktory 2 mies, temu na 90% byl chlopcem dzis wygladal na dziewczynke, hihi:) dr 2 razy sprawdzal płec, a my nie wierzylismy i nie wierzymy nadal, ze to moze byc dziewuszka:) jakos wszyscy sie nastawilismy, ze to chlopiec… oczywiscie jest nam obojetne, dziewczynke tak samo bedziemy kochac, a nawet jak dr powiedzial ze to moze byc dziewczynka, to zrobilo mi sie tak cieplo i radosnie na serduchu… w kazdym razie stwierdzilismy ze wybierzemy sie za 2 tyg na usg 3d i moze tam uda sie potwierdzic plec:)
dzidziol wazy juz 652g, rozwija sie prawidlowo, na usg widac bylo jak wkladalo raczke do buzi:) odstawilam juz luteine, zelazo tez bo boli mnie po nim brzuch, bakterie z moczu wyplenilam w koncu i teraz mam brac tylko witaminki. czuje sie dobrze, ale do pracy nie wracam juz do konca ciazy. dr mowi, ze mam sie dalej oszczedzac, moge sie zapisac na szkole rodzenia, ale z cwiczeniami nie przesadzac. basen odradza (a chcialam chodzic) ze wzgledu na to, ze moglabym szybko zlapac jakas infekcje pecherza…
no wiec tyle – buziaki dla was:_) jestem bardzo szczesliwa po tej wizycie:biggrin2:
vonka, monik, Antila, majeczka, Anus - pokazujcie brzucholki!!

Dzień Dobry
Kajda a to ci numer:-DCzyli dalej czekacie na niespodziankę:tak:
Dzisiaj spokojnie zmieściłam się w spodnie. Ta wielkość brzuszka to raczej zależy od ilości jedzenia w danym dniu;-)

Monik, Vonko czy u Was już widać brzuszek.Ja dzisiaj nie dopiełam się w spodniach. Co prawda zawsze były trochę ciasne, ale jakoś się mieściłam:crazy:

Musze przyznać, że u mnie brzuszek zaczyna sie lekko zarysowywac:tak:. Przybyło mi ok 1,5 kg.:zawstydzona/y::szok: Zakładając, że z tego 0,5 kg poszło w powiększone piersi ;-), 1 kg przypada jak nic na brzuszek. Tyle ze to pewnie wynika z nic nierobienia:tak:
Zaczynam sie obawiac czy to siedzenie w domu to napewno najlepsze wyjscie:baffled:,
z drugiej zas strony w pracy stres i bieganina:baffled:...i bądź tu kobieto mądra:rofl2:

Kajduś rewelacyjne wieści:-D:-D:-D, niespodzianka goni niespodziankę. Ja czuję ze to jednak mała kobietka, dlatego wczesniej sie nie ujawniała (że niby taka skromna;-)). Pozdrawiam serdecznie.

Esch co u Ciebie?

Witajcie :-)

Kajduś a to ci maluszek. Już lubi zabawę w chowanego ;-) Super wieści z wizyty :-)
Vonko 1,5 kg na plus to bardzo ładnie i w normie przybranie :tak: Ja niestety mam o 2,5 kg na plusie :baffled: i to są uboczne efekty leżenia.

Jutro chyba zrobimy z mężykiem mały wypad do kilku sklepów. Po malutko sobie troszkę pochodzę, oczywiście wszystko w granicach rozsądku. Planujemy kupić aparacik cyfrowy.
Esch... Ty kupowałaś ostatnio cyfróweczkę. Może mogłabyś polecić coś fajnego?
Planujemy tak za około 1000zł coś kupić.

Witajcie,

Zagladnelam na chwilke... czekam na mojego starego dobrego znajomego!!! Ma mnie dzis odwiedzic - wybywa na rok do Norwegii...
A w pracy dzis znowu byl koszmar... klotnia dyra z ksiegowa... i najgorsze ze ten facet ma kazdego za smiecia a mieni sie wielkim katolikiem i afiszuje sie z tym wszedzie... a nic tylko zagarnia cala mozliwa kase pod siebie idac po trupach do celu!!! ehhhh.....

Esch ....przeszło Ci juz???
Vonko najgorsze ze nie przeszlo :-:)wściekła/y::no:

Esch... mam nadzieję że szybko minie ten zły nastrój ;-)
Ja tez mialam taka nadzieje.... :-(

Kajda to moze jakiegos obojniaka nosisz w brzuszku :-D albo dwa maluchy :-D

Esch... Ty kupowałaś ostatnio cyfróweczkę. Może mogłabyś polecić coś fajnego? Planujemy tak za około 1000zł coś kupić.

Monik ja kupilam pentaxa ale lustrzanke cyfrowa... no i dalam niestety troche wiecej: 600 USD... natomiast na kompaktowych cyfrowkach nie bardzo sie znam i nie wiem na co zwracac uwage... :-(

Witam:-)
Ja tylko na momencik, bo zaraz wyruszamy do znajomych. Będę dopiero jutro wieczorkiem. Miłego weekendu dziewczynki:happy:
Esch mam nadzieję, że dzisiaj u Ciebie ciut lepiej:confused:

reklama
cześć 30teczki
Dziękuję Wam kochane za pamięć.
ciężko mi tu zajrzeć, ale mam nadzieję, że będzie lepiej. Ewcia nadal w nocy jest super, to znaczy musimy ją budzić co 3 godziny na jedzonko, bo jest za malutka, żeby można dłużej, ale potem zasypia ładnie. Za to w dzień rzadko zdarza jej się spać, tylko po karmieniu małe drzemki przy piersi sobie ucina. Troche sie martwie, ze tak mało śpi. Poza tym powoli nadrabia , jeśli chodzi o wagę, ale do normy jeszcze trochę jej brakuje. Kolki są, od dziś próbujemy z Infacolem i mamy nadzieję, że pomoże. Poza tym przepięknie się uśmiecha:-):happy:
Jak mio tu zajrzeć i popatrzeć na te wszystkie suwaczki:-)
Antilko jak tam u znajomych? Widzę, że siedzenie w domu już Ci doskwiera, wiem coś o tym...
Esch przykro, że u Cibie w pracy tak nieciekawie:no:
Vonko co tam 1,5 kg:-) Ja się cieszę, że wcisnęłam się 3 dni temu w zwykłe dżinsy i porzucam spodnie ciążowe w końcu:-D
Kajduś ciekawe, kim okaże sięWasz maluszek:-)
Monik a kiedy wizyta?
Majeczko gratuluję córeczki:-):tak:
Moniolku widzę, że i Ty musisz cierpliwie czekać na ujawnienie płci, tak bywa, ja dowiedziałam się w 28 tygodniu:)
Aluś Anusienko Ewo Carioca Onna Sensi Wszystkie 30steczki pozdrawiam Miłego weekendu

Do góry