reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

wrr....................wżarło mi całego posta- wiec pisze od nowa.

Majeczko - gratuluję Córuni!!!!!!!!!!super- a imię macie wybrane?
Moniolek jeszcze nie zna płci bo maleństwo wstydliwe ale liczymy na Córcię bo Moniolkowa Córunia już z moim maluszkiem - moze nawet jeszcze sie uda w brzuszku na 1 randkę umówieni:-):tak::-D;-).

Trzymam kciuki za Twój egzamin a z jakeigo przedmiotu zdajesz?

Kadjuś - a z jakiego powodu ten elmex gel? masz nadwrażliwosc zebów lub niedobór fluoru? teorteycznie to żel o działaniu miejscowym więc raz w tyg. moim zdaniem można poszczotkować. ALe żeby w ogóle to miało sens to po kolacji, po umyciu zębów, 3 minuty, nie płukać , tylko wypluć pianę i nie jedząc i nie pijąc pójsc spać.

NAjeczko- czy uroki macierzyństwa są aż tak zajmujące- jak Twoja Córcia?

A mój maleńki coś dziś niespokojny - i daje mi popalić- ............po pęcherzu:baffled: - no wiecie co ???:szok:

reklama
Witajcie.

Wlasnie wrocilam po pracy... i nie ma nic gorszego niz praca z debilami... tak, tak debilami - bo inaczej tych ludzi nazwac nie mozna!!!! Ale co tam nie bede Wam truc. Jutro jade znowu do warszawki... a zebym o niej nie zapomniala to w niedziele znowu sie tam pojawie :-D

Monik oj oby szybko przybyla bo tak mnie meczy juz od piatku!! A jesli chodzi o cisnieniomierz - najbradziej wiarygodny pomiar daje taki rteciowy (czesto uzywany w przychodniach), ja osobiscie mam taki z stetoskopem, natomiast niegdy nie uzywam elektronicznego!!!!

Moniolek ja w remontu nie mam ale odkad sie wprowadzilismy na mieszkanie to w duzym pokoju mamy takie stare meble od znajomej. I juz mnie strasznie draznia te meble!!! Jestem juz tak zdeterminowana ze chce kupic na raty tamte meble...

Kajda dzis mi juz zapal minal... jakbys wczoraj sie zglosila to moze, moze... ;-):-D:-)

Antila no wlasnie... rozrysowac... i tu moja droga najwiekszy problem... juz dziure w kartce wymazalam :-D

Onna to remoncik sie zbliza dosc szybko... a z decyzyjnoscia - hmmm nie jestes sama... ja sie od piatku glowie nad meblami :tak:

Majeczka GRATULUJE CORCI!!!!!!

Witam:-)
Monik ja tez jestem z tych co maja tendencje do podwyzszonego cisnienia. Konroluje je sama. Uzywam tylko cisnieniomierza manometrycznego (taki z rtęcią i stetoskopem). Zresztą lekarz polecił mi własnie taki sprzęt:tak:, bo elekroniczne zawyżaja pomiar.
Antilko oczywiście, że zapisze sie na listopadówki, jakos na to wczesniej nie wpadłam:-p
Esch kurcze ale macie zasuw, współczuję.
Majeczko gratuluję córeczki:happy::happy::happy:

A ja dzisiaj zaliczyłam "całowanie" kibelka. Normalnie...s u p e r ...:-p

Kajdo, Anus, Ewo, Sensi, Onna, Najeczka -pozdrawiam:-D

witajcie Kobitki:-)
no nareszcie ruch się zrobił:-D
Antilko sypialnia superowa, a kolor wyszedł rewelacyjny:tak: do tego to oświetlenie- naprawdę super:tak:
Monikja też kiedyś mierzyłam sobie ciśnienie takim sprzętem, wg którego nie powinnam żyć, bo pokazywał mi takie niskie ciśnienie:-D a ja normalnie mam 130/90, czyli dość wysokie:tak:
Kajduś to ja już czekam na relacje z czwartkowej wizyty:-)
a co do naszych planów na długi weekend, to mamy zamiar odpoczywać przede wszystkim, może uda się wyskoczyć na rower, ale nigdzie nie jedziemy, siedzimy z psiną w W-wie:-) a Wy macie jakieś plany?
Anusia co to za sprzątanie??:angry: odpoczywać masz!;-)
41 kciuków to jak amulet:happy:
Onna ale odpoczywaj czasem;-)
Majeczko gratuluję córeczki:-) 30 kwietnia będziemy trzymać kciuki:tak:
Esch to może na kawkę się umówimy?:-)

A ja wczoraj wieczorem zaczęłam robiony antybiotyk w globulkach..jest obrzydliwy!!! Globulki są takie mocno żółte i tłuste, wylatuje mi toto nie powiem z czego :zawstydzona/y: normalnie muszę nosić cienkie podpaski:wściekła/y: A biorę jedną globulkę na noc, a potem rano, więc cały dzień latam sprawdzać, czy mi nie zatłuściło spódnicy:no: koszmar:wściekła/y: i tak do niedzieli..:baffled: No ale jak ma pomóc, to trudno już..pomęczę się;-) Dodatkowo wsuwam jogurty naturalne i łykam uromaxin, mam nadzieję że kuracja pomoże i 2 maja zrobię w końcu ten pierwszy zastrzyk w brzuch:szok::-D

miłego wieczoru:-)

Vonko w sumie chyba wole jazdy do Warszawy niz codziennie widziec debili w biurze!!!

Alek no na taka szybka kawke - czemu nie... gdzie w okolicy zlotych tarasow po 17... to wtedy bede wracala pociagiem o 18.23

Anus, tak mam nadwrazliwe zęby i cos mi sie zdaje ze w ciazy ta nadwrazliwosc jeszcze sie poglebila:( bylam z miesiac temu na wizycie i myslalam, ze wszystkie zeby wyleczone, a tu znow cos mi reaguje:baffled:
vonko, no to objawiki ciazowe pelna para:)
Alek, oj to wstreciarskie globulki, ale wytrzymasz kochana;-)my weekend majowy spedzimy pewnie u mojej rodzinki:tak:
Najko, brakuje tu ciebie:) co u was?
sie dzis obzarlam-- placki ziemniaczane byly, zjadlam 6 sztuk - maz patrzyl przerazony:-Dno ale coz, przynajmniej zaspokoilam moje smaczki. jutro cos bardziej lekkostrawnego. a jaka straszna burze mielismy, wrrr.... dzidzius wlasnie zaczal pukac wieczornie:-) a juz czasem mam schizy, ze jednego dnia wiecej a innego mniej sie rusza...
dobranoc dziewuszki;-)

Alek kurcze to szkoda... nastepny pociag mam dopiero o 20 i bede w domu kolo polnocy a rano musze wstac do pracy wiec odpada... w ndz jestem juz umowiona z koleznaka ale jeszcze nie wiem o ktorej bede wracala we wtorek... podesle Ci na PW moj nr tel to moze jakos uda nam sie we wtorek spiknac...

reklama
Witamy :-)

Majeczko Gratuluję Córci jak ja już chciałabym wiedzieć co za uparciuszka noszę pod sercem, ręce opadają za chwilę koniec szóstego miesiąca...już nie wiem czy to normalne jest zaczynam schizować...

Anuś koniecznie musi być dziewczynka, bo parka będzie śliczna - po mamusiach :-D

Olu rozumiem, że te globulki oleiste to element kuracji, w takim razie na pewno dasz radę :tak:

Vonko gratulacje z okazji pierwszego przywitania z kibelkiem

Kajduś a u Ciebie chyba też przepowiadali synusia tylko nie pamiętam czy się potwierdził?:zawstydzona/y:

dzidzius wlasnie zaczal pukac wieczornie:-) a juz czasem mam schizy, ze jednego dnia wiecej a innego mniej sie rusza...
Tak było u nas wczoraj, cały dzień cisza nic, wieczorem leżę też nic - naczytałam się o owiniętej pępowinie i reszty chyba nie muszę tłumaczyć :zawstydzona/y: zjadłam pół tabliczki czekolady co by dzidzie ożywić - się udało, ale dzisiaj rano byłam na badaniu "krzywej cukrowej" nie wiem jak to wszystko wpłynie na wyniki + moje zaparcia. Najważniejsze, że dzidziolek się w nocy rozhulał. Ostatnio mam same schizy - odwołałam nawet USG 3D i teraz troszkę żałuję, ale dopóki mi nie przejdzie to nie pójdę. Nasłuchałam się, że moje dziecię było tyle razy podglądane niby nie wpływają fale na rozwój, ale... 3D nic nie wnosi tylko ładny obrazek więc rezygnowałam. Stałam się bardzo przewrażliwiona - mąż znosi to dzielnie.

Jutro odbieram wyniki morfologii, moczu i tolerancji glukozy mam nadzieję, że będzie wszystko w normie.

A z informacji remontowych - mamy balustrady na schodach zewnętrznych, właśnie Panowie skończyli montaż.

buziaczki dla wszystkich :-)

Do góry