reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

moniolek, te schizy nas wykoncza:-D ale coz, juz zawsze bedziemy sie pewnie martwic... moje dziecie obudzilo mnie dzis o 4.45 i nie pozwolilo zaznac, w koncu wstalam o 6.30, zjadlam, popilam oddalam siuski do badania zeby miec na jutrzejsza wizyte i poszlam spac:-pwstalam o 10;-)co do usg 3d, ja jeszcze sie nie zapisalam i nie wiem czy sie zapisze, moze tak, jesli jutro znow maluch bedzie uparty i nie bedzie chcial sie rozkraczyc... chlopak na 90% wyszedl w 16tc, ale kto wie, moze to jednak dziewczynka:) fajnie, ze remont postepuje:tak:
majeczko, gratuluje córci:)
ja ostatnio mam straszny apetyt, a waga coraz wieksza...:baffled::szok:
pozdrowienia dla reszty watku, u was tez tak sennie?

reklama
Witam:-)
Majeczko ja również gratuluję córci:tak::happy:
Alek porządna podpaska i nic nie przecieknie;-)
Moniolku tak to jest, na każdym etapie ciąży potrafimy sobie znaleźć problem do zmartwień.
Esch spokojnej podróży do i z Wa-wy.
Jestem do niczego, kręcę się bez sensu po domu :baffled:Chyba mi już brakuje pracy. Ile można czytać:-D

Monia - przestań czytać i słuchać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bo mi się synowa nerwowa zrobi :-) :-D;-)
3D jest sens zrobić miedzy 21-24 tyg. ciaży- chodi głównie o ocenę wszystkich narządów w projekcji 3d bo wyraźniej widaći trzeba sprawdzić wszsytkie organy głównie serce,żeby w razie jakiejś wady itp. odpoweidnio pokeirować porodem ( zazwyczaj cc oraz intensywan terapia i odrazu operacja po porodzie) a nagranie i obrazki są dodatkowo dla rodziców- taka pamiatka i nawiazanie kontaktu psychicznego rodziców z dzidziusiem.
ja myslę,ze skoro dzidziuś jeszcze sie nie ujawnił to po prostu nic mu nie urosło :-);-):-D no chyba,ze jakieś usg słabe...........

Dzieńdobry:-)

Antila to fakt "ilez mozna czytac"? No to mamy podobnie, mnie tez juz sie opatrzyły sciany w moim mieszkaniu, jest troche do zrobienia (mam na mysli jakies porzadki....) no ale cóż - ani lekarz ani mąz nie pozwalają mnic robic....wiec tez sie tak tułam bez sensu, albo poprostu leżę i pachnę:-p
Antilko jak się czujesz?
Alek co tam globulki:-D ważne, że blizej do celu. Trzymam kciuki baaardzo mocno:tak::tak::tak:. Właśnie mi sie przypomniało jak rok temu robiłam sobie zastrzyki...w brzuch. W moim przypadku to był niezły cyrk:laugh2:. Jako totalna amatorka zostałam poinstrułowana jak nalezy je robić. Oczywiście teoretycznie wydało mi się to dziecinnie łatwe:-D i byłam przekonana że to mały pikuś. No ale "pikuś" wcale nie był taki mały, bo przy pierwszym tak zdygałam, ze omal nie zemdlałam ................no bo w ostatnej chwili przyszło mi do głowy, ze przeciez ja to robie po raz pierwszy w zyciu i pewnie sobie zrobie "kuku" i co wtedy? :baffled: Blada jak ściana wyszłam łazienki z pełną strzykawką w ręku..... dobrze ze mąz rozbroił mnie smiechem (bo strzykaweczka naprawde maluteńka ):zawstydzona/y: i po chwili było juz ok, dałam radę - sama. Przy nastepnych zastrzykach brzuszkowych juz nie miałam oporów. Taka to ze mnie "odważna kobita":-p
Esch masz rację, lepszy wyjazd do W-wy niż debile w biurze :-D:-D:-D
Maniolek niezły patent z tą czekoladą na rozruszanie maluszka:-) a przy okazji ta odrobina słodyczy wpływa kojąco na mamę.
A, i gratuluję postępu w pracach remontowych:-)

Ewo co u Ciebie? Odezwij się.

Kajda, Onna, Anuś, Monik miłego popołudnia.

Vonko czułabym się całkiem nieźle, gdyby nie mdłości. Dzisiaj dwa razy zaliczyłam bieg do łazienki:baffled:Po za tym jestem trochę marudna i mam takie chwile, że jest mi smutno nie wiem dlaczego:baffled:

witajcie Kobitki:-)

,,globulkowej mordęgi'' ciąg dalszy..:baffled:

Antilkoto pewnie też przez tę pogodę, ni ciepło, ni zimno, raz deszcz, raz słońce:baffled: jak się już robi prawdziwa wiosna, to od razu poczujesz się lepiej:-)
Vonko powiem Ci, że i ja mam spore obawy jeżeli chodzi o te zastrzyki:baffled: ale mąż już zapowiedział, że będzie mi robił:-D
Moniś Anusia ma rację:tak: nie wiedziałam, że czekolada ma takie działanie :laugh2:
Kajduś ja dzisiaj ledwo wytrzymałam w pracy, tak mi się spać chciało:tak:
Esch mam nadzieję, że wyprawa się udała:-)
Anusia:happy:
Najeczko hop hop! co u Was??

No! jeszcze 2 dni i weekend:-)
Miłego wieczorku, ja zmykam się wietrzyć z psinką:-)

Dziewczynki bardzo dziekuję za gratulacje:tak:!
To naprawde fajne uczucie wiedzieć ze tam na dole w brzuszku mieszka mały człowiek - mała kobietka , która jak ostatnio czytałam juz w tej fazie rozwoju czyli (20-21 tydz) ma 7 mln komórek rozrodczych i pojawiają sie juz brodawki sutkowe i gruczoły mleczne:szok: Niesamowite...
Poza tym wczoraj pozyczyłam od kolezanki takie małe urządzenie cos podobnego jak aparacik Dopplera ( tylko mniej wrazliwe ) i mogłam słuchac serduszka mojej dziewczynki. To takie miłe i kojące uczucie -ona słyszy moje a ja mogłam usłyszeć jej... Pokusiłam sie nawet na to zeby wziąśc stoper i policzyć jak szybko bije- naliczyłam 148 uderzeń na minutę- czyli prawidłowo:tak:Poza tym fajnie słychac przez ten aparacik kopniczki i wierzganka..:-) Oj te wspaniałości techniki...:-D

Anusieńko imię juz mamy od dawna - nasza maleńka bedzie miała na imie Gabrysia :tak:Szczerze mówić juz od wczoraj mówie do niej po imieniu..:-D

Maniołeczku nie przejmuj sie moze dzidzia chce byc niespodzianką:tak: a moz tak jak twierdzi Anusienka to dziewczynka bo nie widać nic wystającego:-) Może jednak zdecyduj się na usg 3d/4d to naprawde niesamowite przeżycie zobaczyć swoje maleństwo w trójwymiarze.. Ja juz jedno mam na sobą (ok 14 tyg) i bardzo się na nim wzruszyłam a na kolejne ide w przyszłym tyg.:tak:

Antilko współczuję wizyt kibelkowych ja na szczęście mam juz je za sobą ale wiem jak sie czujesz, ja biegałam rzygulic 3-4 razy dziennie:-(

Witajcie wieczorkiem :-)

Majeczko gratuluję córuni :-):-):-).
Moniolku oj skąd my znamy te shizy :-D Obawiam się że nawet jak już maleństwo będzie wśród nas to i tak ciągle będziemy się bały ;-)
Vonko Fajnie że już pierwszy pawik za Tobą:-D Z tymi zastrzykami to przypomniało mi się jak po operacji dostawałam właśnie w brzuch. Jak pierwszy raz kazała mi odsłonić brzuch i wzięła strzykawkę do ręki to to chyba cała zielona ze strachu byłam. A okazało się że to wcale nie takie straszne :-p
Antilko mdłości w końcu przejdą i będziesz się czuła co raz lepiej. U mnie jeszcze troszkę zostało mdłości, ale już niewiele. Rano muszę coś zjeść zaraz po wstaniu z łóżka bo inaczej to taki pawik sam leci bez mdłości :nerd:
Kajduś to niezłego rannego ptaszka będziesz miała, skoro już teraz tak wcześnie wstaje :-D Ale to i tak wielka radość jak maleństwo daje o sobie znać. Ja się już doczekać nie mogę.

Wczoraj kupiliśmy nowy ciśnieniomierz. Kupiliśmy taki polecany przez kardiologów firmy OMRON. I ten już pokazuje takie samo ciśnienie jak ten stary z stetoskopem. No i to moje ciśnienie jest troszkę podniesione (130/80) ale jak na mnie to normalne. Przeważnie takie miewałam. Jednak będę mierzyć je codziennie i na wizycie u ginka podpytam co z tym robić.
Moje piersi ciągle przechodzą jakieś fazy :szok::-D Ostatnio na topie są bolące i wrażliwe sutki, a wcześniej bolały mnie całe. I tak co chwila co innego się z nimi dzieje. Bywa że czasami prawie wcale nie bolą.
Wizyta u ginka zbliża się wielkimi krokami a poziom mojej warjacji rośnie :-D:no::rofl2::laugh2:

Miłego wieczorka :-)

Antila jestem juz w domciu... podroz.... o zgrozo opoznienia rzedu 30 minut a na dodatek drozsze bilety!!!!

Alek no powiedzmy.... zalatwilam co mialam zalatwic ale ile sie na wkurzalama to moje... oj ta kawusia to by sie sprzydala... na poprawe nastroju...

A ja jestem dzis wk.... poklocilam sie na dodatek z mezem i mam wszystkiego dosc wiec znikam....:wściekła/y::crazy::angry::-( mam winko i zaraz chyba cala butelke oproznie....

reklama
Witam Dziewczynki:-)
Kolejny " cudowny" dzień szaro, mokro i sennie.
Ja znowu od rana przytulam się z panem kibelkiem:baffled:

Do góry