reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Dzieńdoberek :-)

Antilko superowa ta sypialnia :-)
Eschenbach wena niedługo Cię nawiedzi i wybierzesz na pewno fajne mebelki.
Aleczku jak @ krótko trwała to chyba dobrze. Szybciej przyjdą oczekiwane dni :-)
Vonko polska polityka zawsze była chyba przeciwko ludziom :baffled: Mam nadzieję że jakoś się da obejść płacenie tej składki.

Dziewczynki poradźcie mi w jednej sprawie. Od paru dni mierzę sobie ciśnienie i ciągle jest wysokie tak około 140/88. Czy powinnam dzwonić do gina czy wytrzymać jeszcze tydzień do planowanej wizyty? Przed ciążą miałam skłonności do wysokiego ciśnienia. Ale nigdy regularnie go nie mierzyłam. Nie wiem co robić:nerd:

reklama
Witam :-)

Antilo sypialnia prześliczna, podoba mi się pomysł z halogenkami.

Vonko niestety aż tak dogłębnie nie znam się na przepisach

Oluś cieszę się, że fryzurka i kupno bluzek poprawiły humorek, już po @ więc coraz bliżej do ...:tak:

Esch Ty też remontujesz, nasz wątek zrobił się ostatnio bardzo remontowy ;-) meble klasa, ale cena ...

Onna a u Ciebie jak z remontem, kończysz?

Anuś, Kajda, Monik, mamusie jak się czujecie?

Wiecie przed chwilą mój tato przyniósł mi dwa ciśnieniomierze i one pokazały że mam dobre ciśnienie :rofl2: Więc to może tamten ciśnieniomierz (taki za 30zł:dry:) nie mierzy dobrze. Idę kupić jakiś porządny aparat do mierzenia ciśnienia.

dzien dobry:)
Antilko, pieknie urzadzona sypialnia:) ladne kolorki i ciekawe oswietlenie:tak:jak tam wizyta w bibliotece? ja ostatnio mam kupe ksiazek do przeczytania, z biblitoeki i od znajomych:-Dnajlepiej dzialaja na mnie takie zupelnie odmózdżające - przez 3 dni polknelam np. Nianie w Londynie (ta w Nowym Jorku tez czyatalm, ale byla slabsza moim zdaniem). kolezanka pozyczyla mi tez "Jezyk niemowlat", bardzo ciekawa, ale na razie wybiorczo pare stron przeczytalam
Monik, spokojnie, moze faktycznie to cisnienie rozni sie na kilu aparatach. pomierz na jakims porzadnym, a jak by bylo dalej wysokie, to moze zadzwon dla swietego spokoju do gina, bo chyba graniczne jest 140/80 czy 130/80 - nie pamietam. ja to z kolei w druga strone, mam niskie cisnienie, moj rekord to 85/50:baffled:
Esch, moze wpadniesz do mnie i posprzatasz?:-D
Alek, zeby ten cykl szybko zlecial:) jakie plany na dlugi weekend? wybieracie sie gdzies?
vonko, moze faktycznie trzeba by wyrejestrowac dzialalnosc na jakis czas
moniolek, wpadlas jak po ogien i nie napisalas, co tam u was:blink:
onna, Ewka, anus, sensi, Leyna, Majeczka, Najka - pozdrowionka:)
ja odliczam do czwartkowej wizyty;-) czuje sie dobrze, zoladek przestal mnie bolec, odkad odstawilam zelazo, lekarz pewnie nie bedzie zadowolony, ale moze juz nie bede musiala brac, albo da mi cos innego... ostatnio tylko cos mi z dziaslami sie dzieje, spuchly i mi i sa bolesne w niektorych miesjach. milego dnia:)

Witam

Monia- U mnie już dobrze - chodzę normalnie ale sie oszczędzam, bo dzis po sprzataniu szafek w kuchni- takie większe porządki znów zaczęło lekko boleć - oj juz tak chyba zostanie. Kiedy będzie wiadomo,ze Córcia? chociaż jesli do tej pory nic sie nie uwidoczniło to już chyba siusiaczek nie wyrośnie?
Oluś- to super,ze @ taka krótka- one takie są po orgametrilu i marvelonie:-) czyli blizej niz dalej- trzymamy 41 kciuków ( 21 mojego synka :-))

Kajda - nic się nie martw zmianami na dziasłach- tak moze być - mogą krwawic i mogą się pojawiać tzw. guzy ciażowe
(pyogenic granuloma) - łagodna zmiana w jamie ustnej, która pojawia się u około 5 % kobiet w ciąży. Zwykle w drugim trymestrze. Są to błyszcząco czerwone, łatwo krwawiące zmiany, zwykle na górnych dziąsłach, które znikają po porodzie;
Monik- dobrze,ze to tylka wada aparatu - mój gin mi mierzy ciśnienie co wizytę ale ja dla odmiany mam 90/50
Antila- sypialnia bardzo ładna - to podczytuj sobie i odpoczywaj dużo
Vonko- nie pomogę bo tego nie wiem a jak samopoczucie?
onna, Ewka, sensi, Leyna, Majeczka, Najka - pozdrowionka i buziaki
Majeczko- a Ty już płec dzidziusia znasz?bo my tak równiutko idziemy.

anus, wlasnie na gornych dziaslach mi sie pojawilo... a powiedz mi czy bezpieczne jest uzywanie w ciazy raz na jakis czas zelu elmex (tego czerwonego w malej tubce)? moj dentysta mowil, ze tak, ale potem przeczytalam ulotke i tam pisza, ze lepiej to skonsultowac z lekarzem i nie wiem czy do konca jest to takie bezpieczne?
a ty sie oszczedzaj;) i nie szalej za bardzo z porzadkami;-):tak:

Witam:-)
Dziękuję za pochwały sypialni, jeszcze musimy parę rzeczy dokończyć.Najważniejszą sprawą jest szafa do wnękowa.
Monik właśnie miałam pytać, jakim ciśnieniomierzem się posługujesz. Ja nie ufam elektronicznym. Najlepsze moim zdaniem są rtęciowe i niektóre zegarowe.Może masz gdzieś w pobliżu przychodnię w której mogłabyś kontrolować ciśnienie?
Onna ja ramę łóżka kupiłam na allegro a materac w Jysku w czasie promocji. NIe pamiętam dokładnie, ale nie były to jakieś bajońskie sumy:rofl2:
Esch Twoje mebelki bardzo ładne tylko rzeczywiście bardzo duży wybór. Trzeba to wszystko sobie rozrysować:-D
Vonko te durne przepisy strasznie wkurzają:angry:Ja teraz się zastanawiam kiedy Zus wypłaca zasiłek chorobowy. W tym samym czasie co pracodawca pensje, czy z jakimś opóźnieniem:baffled:Vonko może wpisz się na wątek listopadówek
Moniolku najfajniejsze jest w tych halogenkach, że można je włączyć zarówno włącznikiem przy drzwiach, jaki i przy łóżku:tak:
Najeczko co u Was? Jak brzuszek Ewuni:confused:
Sensi funkcjonujesz jakoś, czy padłaś ze zmęczenia:-(

Kajda wczoraj pożyczyłam Oko w piramidzie( kultowapowieść hippisów:-))
oraz thiller medyczny Cooka.
Anusieńko strasznie się cieszę, że już lepiej. Czyli będziesz mogła skorzystać z ładnej pogody i udać się na jakiś spacerek:confused:

kochane, wybaczycie, że będę tak tylko pisała co u mnie???pracuje po południu do 22, rano jest jeszcze sporo w domu do zrobienia - obiadek, sprzątanko jakieś, pranko itp. Remont się jeszcze nie zaczął moniolku, tylko ciągle sprawy organizacyjne, wybieranie, kupowanie, to dużo energii i czasu zabiera zwląszcza jak sie ma takie problemy decyzyjne jak ja ;)
Ale już w przyszlym tygodniu zaczynamy przygotowywac mieszkanie i po weekendzie majowym mają wejść henie.... Pewnie czas mi sie skurczy maksymalnie- wymyśliłam,że poproszę moją mamę to nam chociaż gotowac będzie a i ona może trochę odpocznie... Bo mojemu małżowi ciągle wszyscy dogaduja że znów schudł a ja już nie mam siły tego sluchać. Natomiast przy pracy na zmianę- on przed ja po południu- trudno bedzie o reegularny tryb życia i nie chciałabym zebyśmy się oboje wykończyli. Jeszcze musimy dbac o zdrówko w tym wszystkim.
Z nerkami bardziej miałąm problem czy zrezygnować z wizyty u tego profesora co byłam prywatnie (zaprosił mnie do poradni normalnej ale za ponad miesiąc) czy iść w innym szpitalu, gdzie się zarejestrowałam już w lutym na koniec kwietnia. I to taki dylemat, ale zależy mi chyba żeby wcześniej, gina w sumie mam też z tego szpitala i gdyby była potrzebna jakaś sprzężona opieka w czasie ciąży to lepiej spróbowac tu chyba... No i jak teraz zwracam na to uwage to nerka mnie czasem pobolewa - albo sie zasugerowałam.... :( dużo tych spraw naraz, echhh..

reklama
Hej dziewczynki...

Właśnie wróciłam ze usg -siedze i płaczę- ZE SZCZĘŚCIA!! :-)
Będziemy mieli CÓRECZKĘ!!!!!!!!:-D tak bardzo sie ciesze! Chociaz nie nastawiałam sie na płeć - jak to sie mówi byle by zdrowe było to jednak teraz czuję się baaaaaaaardzo szczęsliwa...No i najwazniejsze z dzidzią wszytko Ok -wszytskie narządy prawidłowo rozwiniete..A ja czuje sie wspaniale...Jeszcze tylko ten kolejny ostatni egazmin i zajmę sie tylko dzieciątkiem..:tak:

Anusieńko gratuluję synka!!!!:-) I uwazaj na siebie, nie przemeczaj sie zbytnio:tak:W czerwcu planuje przyjazd do Polski na jakieś 2-2,5 tyg moze wreszcie uda nam sie spotkać i opić nasze dzieciatka jakimś dobrym soczkiem;-)

Antilko ciesze sie że mogłaś wreszcie zobaczyć serduszko swojego maluszka -gratuluje!!! Dbaj o siebie!

Maniołeczku ja chyba przeoczyłam :zawstydzona/y: u ciebie to chyba bedzie też synuś?

Najeczko jak tam córeczka?

Kajduś jak sie czujesz?

Wszystkim wam dziekuje za gratulacje po zdanym egaminie i trzymanie kciukasów !
Kolejny 30 kwietnia - egzamin praktyczny- bedzie cięzki - cięzka nauka i ciezki brzuch! :-)

Do góry