reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Sensi no wiesz... ja jeste spioch i raczej mi sie nie zdarza tak wczesnie wstawac jak nie musze... dziecko na pewno zmusza do wczesnego wstawania (i to jest ten minus ;-)) ale My jeszcze nie musimy.... :tak::-D:-) I jak tam ustalenia budowlane??

Kajda ja sie teraz wybieram na "Nie klam kochanie" bo z zapowiedzi zapowiada sie calkiem fajny film.... Ale to dopiero po swietach bo on wchodzi na ekrany 28 marca... jak pojde i ogladne to zdam relacje :-)

Vonko ani sie waz przemeczac i myc okna!!!!!! Dzidzia jest wazniejsza niz swiateczne porzadki!!!

Najka bidulka Ewunia... tak sie meczy!!! A Wy razem z Nia!! Ale pewnie za chwile minie ten okres kolek... Ja niestety nie podpowiem co robic w czasie kolek... jak pilnowalam dziecko z kolkami to np. masowalam brzuszek...

A ja jutro smigam na narteczki!!!! Wiec pewnie pojawie sie pozno w nocy na internecie!!

reklama
Uff miałam dzisiaj dzień sprzątania i gotowania.Jestem tak zmęczona, że nie mogę zasnąć. Mam jednak poczucie dobrze spełnionego obowiązku:-)
Umyłam okna, wyprałam firanki i zasłony, ugotowałam psiakom jedzenie na tydzień, upiekłam goloneczki na jutro. I teraz ledwie dycham:-D Byłam również na zakupach, przy okazji wpadłam do jubilera i kupiłam sobie pierścionek, który wczoraj mi się przyśnił:happy2::happy2::happy2:
Dobranoc

Vonko - pewnie, ze bedzie dobrze! Plamienie podczas ciazy ma 30% kobiet, ja tam mialam nie tylko plamienia ale ostre krwawienie i Stasiek dał sobie radę. Wczoraj wlasnie się nauczył kosi-kosi! Tylko teraz nalezy ostro przyhamować, o oknach to nawet nie mysl, zadnego podnoszenia rąk do gory, nawet w pozycji lezacej. Tryb zycia emeryta! Mozna sie przyzwyczaic, polecam zwiekszenia pakietu programowego w kablówce i zapisanie się do biblioteki :-)

Dziewczyny, Stasiek pozdrawia, ale zdjec nie podesle, bo nie mamy tu aparatu - z racji megaremontu u nas, przenieslismy sie na jakis czas do moich rodzicow.

Hej, hej :-)
Eschen spokojnie, ja z tymi oknami zartowałam;-), ani mi w głowie takie wygłupy.
A Ty teraz pewnie smigasz na nartkach:happy2: ach kobieto wyszalej sie i za mnie, proszę:-D no bo ja jak pisze Carioca ....chwiolowo wiode zycie emeryta:happy2:
Antila zrobiłas mi smaka na goloneczki:tak: Co do pierscioneczka - pochwal się, jaki??????
Najeczko mam nadzieję ze te kolki szybko ustaną. Nie mam zadnego doswiadczenia w tym temacie, trzymam kciuki żeby jakis sposób na złagodzenie szybko sie znalazł.
Pozdrawiam serdecznie.

Vonko zapraszam na goloneczkę:-)
Pierścionek taki zwykły składa się z trzech obrączek. Każdą z nich można nosić osobno.Zrobiłam zdjęcie tylko troszkę ciemne mi wyszło

Sensi jak negocjacje z panem budowlańcem?
Poczytałam o myciu okien......i na czytaniu poprzestane:-D, moja fasolka mogłaby sie zdenerwowac a tego nie chce za nic w świecie :no:.

Pan budowlaniec, po 1,5 godzinnej pogawędce przy kawce, zaproponował mi cenę niższą niż chciałam mu zaoferować :-D:-D:-D nie ma to jak urok osobisty:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Vonko co tam okna, grunt że dzieciątko JEST:tak:

Sensi Ty miałaś Infacol przepisany przez lekarza, czy sama się zdecydowałaś dawać?

Najeczko dawałam sama i najlepsze efekty osiągnęłam podając na po pół dawki przed każdym karmiemiem. Współczuję Ci bardzo, bo przez 3 miesiące walczyłam z kolkami u Kuby.:-(

Sensi no wiesz... ja jeste spioch

EEEEEE, jakoś mi to do Ciebie nie pasuje;-)

przy okazji wpadłam do jubilera i kupiłam sobie pierścionek, który wczoraj mi się przyśnił:happy2::happy2::happy2:

Masz fantazję Antilka;-) a tak szczerze-pierścionek kupiłaś na pamiątkę jakiegoś wydarzenia:confused:

pozdrawiam trzydziestki! poczytuje was.....tajnie :-)

Nie podczytuj tylko PISZ.;-)

Miłego dnia Kobitki:happy2:

ech, jakoś dawno nie pisalam mam wrażenie...
Melduję że w pracy było OK, już po pierwszym dyżurze (5 godzin) miałam wrażenie jakbym stamtąd wychodziła wczoraj. Dostałam okres wreszcie, powiem Wam że zapomniałam już jak to wygląda (głupio brzmi...) i nie wiem czy jest w porządku czy nie. Chciałabym wrocić do normy, porobić te badania i spróbować znowu. Kto ze mną???
Vonka, dbaj o Was, jestes pod opieką lekarza a to daje większe bezpieczeństwo...
Antila, bardzo mi sie podoba obrączka :)
Najka, o pielęgnacji niemowląt trudno mi cokolwiek powiedzieć, ale życze Wam cierpliwości i szybkiego pożegnania tych trudow. Nie wiem jak można się dostać do wątku zamkniętego, żeby Ewunię zobaczyć :(
Ja jeszcze dziś i jutro do prcy, potem porządeczki skończyć (jak to dobrze że moj małżon tez coś zrobi...) Zaproponowaliśy Babci,ze zjemy z nią w niedzielę Wielkanocne śniadanko, zrobił się z tego spęd rodzinny na8 osob ;) Musze znaleźć jakieś fajne przepisy, bo w moich stronach na śniadanko jadło się żurek i cala święconka w żurku w kosteczkę.... Poza tym na stół nic nie stawiano - i tak najadaliśmy się tym do bólu. Macie może jakieś jajkowe popisowe dania na stół???
pozdrawiam wszystkie, ciągle mi żal ,że nie umiem tak po kolei wymienić i odpowiedzieć każdej. Teraz gna mnie do obiadku, idę na pierwszą do pracy jeszcze jakąś zupkę muszę sklecić...
buziaczki *

Witam:-)

Sensi pierścionek kupiłam, bo mi się podobał. No może na pamiątkę mojego snu;-):-D
Onna wiedziałam, że nie będzie tak źle w pracy:tak: U mnie na śniadanko świąteczne, je się wędliny, kiełbasy, pasztety, jajeczka na twardo chrzanik i sos tatarski:-p
Carioca buziaki dla Stasia:happy2:
Miłego Dnia Kobietki

reklama
Hello kochane!!

Zebyscie wiedzialy jakiego mam lenia giganta!!! No nic mi sie nie chce... jedyne pocieszenie to ze na swieta wyjezdzam do tesciow a potem do moich rodzicow :tak:

Antila oj pracusiu... to moze do mnie wpadniesz... we dwojke razniej sie pracuje :-):-D A piersioneczek bardzo ladny!!!

Carioca to musza nam wystarczyc opisy co Stasko juz potrafi zrobic.... :tak:

Vonko wczoraj rzeczywiscie smigalam na nartkach... wyszalalam sie chyba za wszystkie trzydziesteczki... to teraz prosze w zamian fluidki dla mnie :-):-D:tak:

Rotaneczka zapraszamy... napisz cos o sobie.

Sensi oj... jestem spioch i to wielki!!! No chyba ze mam wyjazd na nartki ;-);-);-):-D

Onna u nas na sniadaniu nieraz jest nawet 15 osob... a jemy swiecone wedlinki, chrzanik z jajeczkiem, cwikle, no i zawsze jakas salatka jest. Natomiast u tesciow jest wlasnie tak jak u Ciebie...

Do góry