witam sie po wizycie i obiadku
Nektarynko juz pisałam waga jest orientacyjna i nie ma sie czym przejmować bo jest to stosunek obwodu główki do obwodu przuszka i kości udowej i wystarczy, ze maluszek przygniecie sobie brzus i pomiar jest zakłócony.
Ja tez tak miałam, ze przy jednej wizycie wysżło wiecej a miesiąc poźniej wyszło mniej i jak sie zapytałam lekarki to mi powiedziała, ze usg moze sie nawet mylic o pół kilograma!
Marulka u mnie to było tak, ze zaczęło się od bardzo delikatnej wysypki na stopach własnie a potem po dwóch tygodniach miałam juz wysypane całe stoby i ręce a potem przeszło na brzuch i pozostałe czesci ciała.
Jezeli mozesz zrób sobie badania : Alat , Aspat, Fosfataza alkaliczna i bilirubina. U mnie akurat miałam podwyższoną tą fosfataze. Mozesz sobie też zakupić w sklepie essentiale forte i jeść max dawke i zobaczysz czy bedzie Ci ta wysypka postępowała. Lek ten mozna jeść w ciąży
mam nadzieje, ze nie masz tego co ja
u mnie już po wizycie i tak
- szyjka mega miękka i bardzo krótka z rozwarciem na 1 palec nadal
- mały waży 2753 g ale lekarka powiedziała, ze ma główkę w kanale i na pewno waży ze 3200, bo główkę napewno ma większą
- kazała przyjechać 13.08 na ktg jak nic się nie bedzie działo mam się pokazać u jej kolegi 17.08 (bo ona jest na urlopie) a jak wtedy nic się nie bedzie działo to mam jechać do szpitala na wywołanie
ale powiedziała, ze wszystko wskazuje na to, ze cos zaczyna się tam dziać bo tydzień wczesniej szyjka była mega długa i twarda.
- a no i jak mnie badała lekarka to po wizycie miałam taki mega duży kawał śluzu czyżby kolejna czesc czopiku odpadła??
Bombusiu kciuki zaciśnięte
no to chyba wsio.