Witajcie tez jestem bardzo zadowolona w porodu tutaj. Rodziłam w Limerick , miałam porod wywoływane poniewaz wody mi sie zaczely saczyc byłam na poczatku 38 tc i w zyciu bym nie chciała rodzic w Polsce a tutaj moge rodzic co miesiac hehe naprawde super opieka ,miła atmosfera i w ogóle bardzo miło wspominam porod,żadnych przykrych wspomnien )
reklama
sim77
Zadomowiona(y)
hej, ja tylko na chwilke
bylam wczoraj na szczepieniu przeciwko gruzlicy w tej polskiej przychodni i... jak tam dojechalismy okazalo sie ze pani w recepcji sie pomylila - pani doktor wyjasnila ze tej szczepionki sie nie dostanie tylko w health center. Wczoraj w moim osrodku HC przepadal termin szczepien BCG ale oczywiscie ich nie bylo - moze 15 kwietnia.
Polska pani doktor powiedziala - niby na uspokojenie - ze w USA wogel nie szczepia. Kazala sie nie martwic i unikac "niebezpiecznych zgoramdzen ludzkich".
Coraz lepiej idzie mi karmienie!
milego dnia
bylam wczoraj na szczepieniu przeciwko gruzlicy w tej polskiej przychodni i... jak tam dojechalismy okazalo sie ze pani w recepcji sie pomylila - pani doktor wyjasnila ze tej szczepionki sie nie dostanie tylko w health center. Wczoraj w moim osrodku HC przepadal termin szczepien BCG ale oczywiscie ich nie bylo - moze 15 kwietnia.
Polska pani doktor powiedziala - niby na uspokojenie - ze w USA wogel nie szczepia. Kazala sie nie martwic i unikac "niebezpiecznych zgoramdzen ludzkich".
Coraz lepiej idzie mi karmienie!
milego dnia
Iwka.o
Mama-Mili,Dominiki,Szymon
Hej dziewczyny oj duze zaleglosci mialam cos ostanio malo czasu aby zagladac na forum.
Witam nowe dziewczyny
A ja z pytankiem maz ma piatek wolny moze wiecie czy w piatek pracuja urzedy mamy pare spraw zaleglych i fajnie by bylo je zalawtic w piatek ale czy oni tu normalnie pracuja wiecie cos.Pozdrawiam
Witam nowe dziewczyny
A ja z pytankiem maz ma piatek wolny moze wiecie czy w piatek pracuja urzedy mamy pare spraw zaleglych i fajnie by bylo je zalawtic w piatek ale czy oni tu normalnie pracuja wiecie cos.Pozdrawiam
anineczka
królowa mrówek :P
Prawdopodobnie nie.A ja z pytankiem maz ma piatek wolny moze wiecie czy w piatek pracuja urzedy mamy pare spraw zaleglych i fajnie by bylo je zalawtic w piatek ale czy oni tu normalnie pracuja wiecie cos.Pozdrawiam
Bank Of Ireland na bank nie pracuje.
Moj tez ma wolne i chcielismy w banku pozalatwiac sprawy
magdalena81
Entuzjast(k)a
Na 100% wszystko pozamykane. Pamiętam jak rok temu wsiadłam na rower i pojechałam do miasta w Wielki piątek,m.in. do banku i taxu...... No to sobie pojechałam 12 km w jedną stronę. A wszystkie instytucje zamknięte..
Paulineczka_
mamy lutowe '08
WItam. ja dzis nie w humorze wiec tylko daje znac ze zyje ;-)
SIm- bylam wczoraj wazyc Misia i powiedzila mi kobieta, ze szczepionka wlasnie na wyspe dotarla. Wiec dzwon do health centre i sie umawiaj.
Kasiamaja- witaj!
Pozdrawiam was wszystkie
SIm- bylam wczoraj wazyc Misia i powiedzila mi kobieta, ze szczepionka wlasnie na wyspe dotarla. Wiec dzwon do health centre i sie umawiaj.
Kasiamaja- witaj!
Pozdrawiam was wszystkie
marlena nad
:)
Witam Dziewczyny!jestem w ciazy 26tydz,to moje pierwsze dziecko i rodze tutaj,czy mozecie mi powiedziec jakie szczepienia dostanie moj bobasek po urodzeniu dokladnie na co i nastepne za ile beda,czy sa to takie szczepienia jak w Polsce czy inne,pozdrawiam goraco,pa;-)
witam mamuski
mam pytanie czy uwazacie ze powinnam pojsc z Olivierem do lekarza poniewaz kilka razdy zdarzy sie w ciagu dnia ze mu oczy łzawia juz od jakiegos czasu wczesniej mnie to nie martwilo ale niewiem...? pamietam ze mi tez kiedys lzawily oczy i nie mialam problemu ze wzrokiem...co myslicie?
mam pytanie czy uwazacie ze powinnam pojsc z Olivierem do lekarza poniewaz kilka razdy zdarzy sie w ciagu dnia ze mu oczy łzawia juz od jakiegos czasu wczesniej mnie to nie martwilo ale niewiem...? pamietam ze mi tez kiedys lzawily oczy i nie mialam problemu ze wzrokiem...co myslicie?
anineczka
Prosze tutaj jest link i mozna sobie poczytac:Witam Dziewczyny!jestem w ciazy 26tydz,to moje pierwsze dziecko i rodze tutaj,czy mozecie mi powiedziec jakie szczepienia dostanie moj bobasek po urodzeniu dokladnie na co i nastepne za ile beda,czy sa to takie szczepienia jak w Polsce czy inne,pozdrawiam goraco,pa;-)
http://www.immunisation.ie/en/ChildhoodImmunisation/ImmunisationsrecommendedinIreland/
reklama
anineczka
Dziewczyny przerobilam troche pierwsza strone https://www.babyboom.pl/forum/mamy-z-irlandii-f142/adresy-8443/#post1139078
wszystkow rzucilam w pierwszy post,zeby ulatwic poszukiwania potrzebnych rzeczy.
Jak macie cos jeszcze to podajcie.
Bedzie wszystko w jednym miejscu i nie trzeba bedzie szukac i pytac ;-)
wszystkow rzucilam w pierwszy post,zeby ulatwic poszukiwania potrzebnych rzeczy.
Jak macie cos jeszcze to podajcie.
Bedzie wszystko w jednym miejscu i nie trzeba bedzie szukac i pytac ;-)